|
|
IT Sektor Sve o digitalnim tehnologijama koje ne mogaju biti usko vezane za muziku |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#5 | ||
AJ LAV KORG
Registrovan/a dana: 09.12.2009
Mjesto: Srbija
Godina: 42
Downloads: 940
Uploads: 3
Rekao HVALA: 289
Zahvalili mu 179 puta u 165 Postova
Instrumenti: korg pa3x
![]() |
![]()
Il sam ja odlepio il autor posta nazvao neki ventilator turbinom??? Jedini ventilator koji može iz auta da se skine je onaj za grejanje u kabini, kod starih auta....
Ako već studira saobraćajni fakultet trebao bi da zna princip rada turbine: Turbo punjač (turbina) je pricvršcen na izduvnu granu motora, a ti izduvni gasovi okrecu turbinu. Turbina je osovinom povezana sa kompresorom koji se nalazi izmedju filtera za vazduh i usisne grane motora i taj kompresor sabija vazduh koji se ubacuje u cilindre. Izduv iz cilindara prolazi preko lopatica turbine koje okrecu samu turbinu i što više vazduha prolazi kroz lopatice, to se turbina brže okrece. Sa druge strane osovine na koju je prikacena turbina nalazi se kompresor koji pumpa vazduh u cilindre. Kompresor je tzv. Centrifugalna pumpa – uvlaci vazduh u centru svojih lopatica i gura ga dalje kako se okrece. Da bi turbo punjaci postigli odgovarajucu kompresiju, turbo punjac koristi izduvne gasove motora da bi zavrteo svoju turbinu koja opet ubrzava unos vazduha. Turbina turbo punjaca se obicno vrti od 100 do 150 hiljada obrtaja u minuti, a kako je direktno povezana na izduvnu granu motora temperature na kojima turbina radi su veoma visoke. ![]() a ovde je sistem rada turbine ![]() i ajd sad nek mi neko objasni kako da ubacim turbinu i ja na moj kompjuter oću i ja turbo mašinu ![]() @vita_kg ne znam na kojoj si godini saobraćajnog fakulteta, ali preporučujem ti da ne bežiš sa časova... ![]() samo pazi da ne bude ovako ![]()
||
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|