|
|
Tehnike i teorija Usavršite Vašu tehniku! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 20.02.2012
Mjesto: Wien
Downloads: 482
Uploads: 6
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 23 puta u 23 Postova
Instrumenti: VSTi + Midi keyboard
![]() |
![]()
Blago tebi kad ides na casove. Ma samo vezbaj, i trudi se da sviras tacno. Nekako mi cudno da pocinjes da ucis rumbe, a dvojke vec znas. Evo npr. kod mene je obrnuto. Sve mi ide dobro osim dvojke, naravno sto se tice solo svirke. A samouk sam, poceo sam pre par godina povremeno u FL da sviram preko tastature. Ali nisam imao nekoga da me usmeri na pravi put, tako da sada, sa mojih 25 godina to moze da mi bude samo hobi.
Sent from my HD2
![]() |
#2 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 17.04.2011
Downloads: 28
Uploads: 0
Rekao HVALA: 14
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
Instrumenti: korg pa 50 sd
Interesi: muzika
![]() |
![]()
Nekako mi cudno da pocinjes da ucis rumbe, a dvojke vec znas. Evo npr. kod mene je obrnuto. Sve mi ide dobro osim dvojke, naravno sto se tice solo svirke.
sviram ja bas i kontru sve ritmove i aranzer sve, jedino solo kada levom sviram bas a desnom solo, tu ne mogu da se sastavim sa rumbom, ali to vezbanjem dodje na svoje, za to imam resenje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 01.01.2009
Mjesto: Austrija
Downloads: 5
Uploads: 9
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 8 puta u 7 Postova
Instrumenti: Korg Pa800
![]() |
![]()
Najbolje mesto za vezbanje je kafana. Tu naucis brate sve sto se kuci ne setis. Secam se kad sam ja pocinjao po kafanama, skoro za dzabe sam isao samo da bih ispekao zanat. Kad pregazis te osnovne stvari u kafani, strah, snalazljivost... bices zapanjen kako se brze napreduje nego kad se satima sedi kuci i vezba. Pozdrav i puno srece!
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio govedarevic za ovaj koristan post: | propenpop (16.04.2012) |
![]() |
#4 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 682
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
100% si u pravu, ali pod uvjetom da bas radis u kafani, kojih danas malo ima. Ja sam svirao oko 4 mjeseca sa ekipom aranzer u jednoj seoskoj kafani od Mostara oko 15 km, msm prostorno to nije kafana. Sredjeno vrh, kao neki disko, viseci stolovi, nema da se jede-samo cuga, ali po repertoaru i po ljudima koji dolaze prava kafancina. Nismo nikad imali nekih problema, ali tamo sam naucio sve sto trebam znat i oko sviranja bukvalno, a i oko ponasanja, kako treba.
![]() |
#5 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 01.01.2009
Mjesto: Austrija
Downloads: 5
Uploads: 9
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 8 puta u 7 Postova
Instrumenti: Korg Pa800
![]() |
![]()
A sto se tice preciznosti i opustanja ruke mogu da preporucim vezbanje skala, iz raznih tonova, polako, bez gledanja, pa postepeno ubrzavati. Preporucio bih ti to svaki dan da vezbas, pre tih rumbi i dvojkica
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 28.05.2008
Mjesto: Preko sedam mora
Downloads: 1025
Uploads: 5
Rekao HVALA: 39
Zahvalili mu 62 puta u 54 Postova
Instrumenti: KORG pa50,Futura nordiska piano,Classico gitara,Weltmeister Stella
Interesi: Muzička i video produkcija,razglasi,rasvjeta,stage
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Evo malo iz tehničkog aspekta
![]() Pored svih skala što reče kolega iznad mene, preporučujem svima, bilo da su početnici ili da sviraju aktivno ili pasivno duže, Hanon vježbe. Knjiga od 119 stranica, 60 raznih vježbi za tehniku, prenošenje težine, paralelne terce, oktave, sekste, šta vam duša poželi. Topla preporuka. |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio harepa50 za ovaj koristan post: | propenpop (16.04.2012) |
![]() |
Favoriti |
|
|