Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Roland

Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima!

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 25.03.2012, 17:18   #161
Akordeonista
Ovaj baš voli da kuca

Registrovan/a dana: 13.04.2011
Downloads: 532
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 24 puta u 22 Postova
Akordeonista befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Neso, bez uvrede, ali to ti je prica bez pokrica!
Kada pricas o crkavanju maticnih ploca kod Korga mislis verovatno na Pa800 kod kog se to redovno desava! Ali to se ne desava zbog semplova, jer isti ti semplovi su korisceni i na Pa80, Pa1x, Pa1x Pro, Pa2x Pro, pa sada i na Pa3x i nigde ne prave probleme vec sasvim normalno rade! Na Pa800 je, kao i u nekoj meri na Pa2x Pro, napravljena konstruktorska greska (zbog ustede na komponentama) i kod Pa800 redovno crkavaju procesori i maticne ploce dok se kod Pa2x Pro javlja problem sa lampicama koje cas rade, cas ne rade, cas sve sijaju iako ne treba da sijaju...
Da se vratimo na pocetak, prica o nestabilnosti instrumenta zbog semplera je bez ikakvog osnova! Zasto recimo Yamaha Tyros radi kao sat, bez ikakvih problema a ima sempler koji podrzava cak 1Gb semplova?! Ranije sam radio na Korg Pa1x Pro koji je takodje radio kao sat, bez ikakvih "stucanja" ali je kod njega sempler skromnih 32Mb!
I ta prica o Rolandovim bojama je bez velike osnove jer, iako su boje na BK5 jako dobre i ima ih raznoraznih za nase podneblje, nema sve sto se koristi u nasoj muzici! Pocev od svih registara harmonike, preko klarineta, raznoraznih zujalica, specificnih buzukija, gitara itd. U krajnjoj liniji, sto je rekao Makso68, ko voli neka koristi samo fabricke boje a kome trebaju semplovi neka koristi njih. Ja nisam ni rekao da treba na BK5 da ubace sempler vec da im fali klavijatura u skupljem segmentu instrumenata (tipa E80, Tyrosa, Pa3x). Pa i Korg i Yamaha pokrivaju celokupnu paletu instrumenata, od najjeftinijih do najskupljih, pa zasto onda ne bi i Roland to mogao?
Iskreno, Roland mi se zvucno jako svidja ali zaista ne razumem njihovu politiku. Recimo, kada su solo klavijature u pitanju izbacili su Jupiter 80 i sada Jupiter 50 obe od 6,5 oktava i bez semplera a Fantom G7 su povukli iz proizvodnje zbog navodne lose prodaje! Pa sto su onda izbacili najnovije klavijature samo u varijanti od 6,5 oktava kada im je lose isla prodaja istih?!
Raspisah se vec previse, izvinjavam se ako sam previse rasirio temu!
Akordeonista je offline   Reply With Quote
Star 25.03.2012, 17:27   #162
makso68
Odomaćeni član

makso68's Avatar

Registrovan/a dana: 23.01.2009
Mjesto: Prijedor
Godina: 56
Downloads: 883
Uploads: 28
Rekao HVALA: 37
Zahvalili mu 106 puta u 97 Postova
Instrumenti: klavijature i gitara
Interesi: Ribolov
makso68 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Tu sam druže.To sa bugovima je djelimično istinito.Ja nisam nikad imao ni jedan problem ni sa Tyrosom 2 i 3,ni sa Korgom PA 2 X.Što se tiče internih boja,po meni je tu Tyros(2,3 i 4) neprikosnoven(za aranžerske pratnje-megavoice,a za solo superarticulation voice's),pa su opet ubacili i sempler.Ne kažem da Rolandi ne mogu odraditi posao i bez semplera(šta više,to znam iz iskustva),ali bi sa semplovima vjerovatno bilo dosta kvalitetnije.Nisam uživo čuo i vidio BK 5,pa ne mogu ni komentarisati,ali ne sumnjam da je predobra mašina za tu cijenu,kao i GW 8 svojevremeno.Pozdrav i svako dobro!
makso68 je offline   Reply With Quote
Star 25.03.2012, 17:46   #163
Akordeonista
Ovaj baš voli da kuca

Standard

GW8 je tek sada poceo da ulazi u siru upotrebu jer ljudi tek sada shvataju da se na toj klavijaturi moze raditi ozbiljna tezga! Imam kolegu koji radi na GW8 i radi bez problema ali i njemu bi odgovaralo da moze bar da memorise na performansima pozivanje boja sa eksternih modula. Dokupis recimo, Fantom XR i vozi Misko! Usput, ta kombinacija bi te kostala oko 1500e... da to moze, ovako...
Star 25.03.2012, 20:51   #164
nesaband
Doktor Nesa

nesaband's Avatar

Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 336 puta u 312 Postova
nesaband ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Ok kolege,mislim da treba da se vratimo temi,ovu pricu mozemo da ostavimo za neku drugu temu na forumu ako se slazete.
Star 25.03.2012, 21:33   #165
srx97
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 22.07.2011
Downloads: 0
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
srx97 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Eh da mi je nema sta sve pohvale
Star 25.03.2012, 22:45   #166
Aladin
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 01.04.2011
Mjesto: BiH
Downloads: 0
Uploads: 4
Rekao HVALA: 19
Zahvalili mu 4 puta u 3 Postova
Instrumenti: Korg pa 50 bass git.Fender jazz bass
Interesi: druzenje,muzika...
Aladin befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard roland klav,,,

Nisam bas neki strucnjak,al slusajuci postavljeni link vezano za ovu temu,pa i nije nesto bas,mozda je neko slusao kako zvuce juznjacke boje i harmonike,mozda pruza vise,ni pa 50 nije nesto al solidno odradi svirku...
Aladin je offline   Reply With Quote
Star 26.03.2012, 20:24   #167
Akordeonista
Ovaj baš voli da kuca

Standard

Citat:
Originalno postovano od tranzit Pokaži Post
Ta mogucnost kontrole externih midi modula je vec data kod BK-5.
Da li je data mogucnost memorisanja pozvanih boja na performansima, kombinovanjem internih i eksternih boja? Ili je samo data mogucnost sviranja preko midija bez pozivanja boja?
Star 26.03.2012, 23:39   #168
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Mozes adresirati performansu tako da imas kombinaciju internih i externih sounda. Za svaki ritam part imas mogucnost da definises da li ce slati midi podatke van ili ne. To ne predstavlja nikakav problem. Nemas potrebe da dvoumis ili sumnjas, moguce je.
Dodato:
Detaljnije, za svaki part, bilo da se radi o Tone partovima (Uper 1, Uper 2, Lower, pa cak i za Melody Intelligent), ritam partovima ili song partovima, imas slijedece parametre: Tx (da li ce se ili ne, slati midi podaci vani), Tx Ch. (midi kanal sa kojeg se salju midi podaci), Tx Shift (transponiranje midi nota do 4 oktave na dole ili na gore i to u koracima od pola tona), Tx Local (da li ce ili ne taj part da svira i interni sound), Tx Event (filter midi kontrola, PCG, Volume, Panorama itd...).

Promijenjeno od tranzit (27.03.2012 u 00:05 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
tranzit je offline   Reply With Quote
Star 27.03.2012, 00:51   #169
Akordeonista
Ovaj baš voli da kuca

Standard

Pa ekstra, onda jos samo ostaje da se vidi koliko ce se zgodnim za rad po tezgama pokazati ovaj aranzer. Ovo je super mogucnost da se uz jedan, recimo, Fantom XR ili Triton Rack dobije aranzer sa semplerom i odlicnim zvukom za nekih 1500e (ako se kupi polovan modul) a da je klavijatura laka i zgodna za transport.
Dodato:
E da, nisi napisao ali pretpostavljam da se podrazumeva da na svakom kanalu postoji Program Change (MSB, LSB, PC) za pozivanje boja, zar ne?
Dodato:
Moze li neko da mi objasni zasto je BK7m skuplji od BK5?! Sta on to ima sto ovaj drugi nema, ocigledno mu nesto dize cenu!

Promijenjeno od Akordeonista (29.03.2012 u 02:32 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
Star 18.04.2012, 01:05   #170
mikimiki
Odomaćeni član

Registrovan/a dana: 15.08.2006
Downloads: 1068
Uploads: 3
Rekao HVALA: 40
Zahvalili mu 80 puta u 74 Postova
Instrumenti: TYROS5,BEHRINGER X32 PRODUCER,YAMAHA DSR112,JBL 618S XLF,ELECTRO VOICE ZLX12P......ITD...
mikimiki befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Dali je snimana prezentacija BK5??

Posto sam narucio bk5 , da li ce se moci u buducnosti prikljuciti na njega neka midi kontroler pedala poput behringer FCB1010 ili nesto slicno da se moze programirati recimo neke stvari poput star/stop, ili da mutira sve trake osim drums,ili bas i drums??Nesto u tom smislu..Stvari koje ne mogu odmah da se ukljuce/iskljuce odmah direktno.
mikimiki je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 19:47

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije
Loading...