Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Saveti za kupovinu

Saveti za kupovinu Za sve one kojima treba druga klavijatura ;)

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 07.04.2012, 12:54   #21
sinisa
Kao kod kuće

sinisa's Avatar

Registrovan/a dana: 09.03.2005
Godina: 45
Downloads: 3144
Uploads: 10
Rekao HVALA: 74
Zahvalili mu 117 puta u 106 Postova
Instrumenti: Korg Pa5x
sinisa ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
sinisa pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

Citat:
Originalno postovano od zaki1 Pokaži Post
Pa 800 je bez sumlje najbolj i naj savremenija klavijatura , ili jedna od najsavremenijih, a to sto se neki zale na kvalitet, to jest na kvarove prije svega treba da obrate paznju da se obezbedi stabilan odgovarajuci napon ,bez naglih oscilacija,i koliko mi je poznato ,najveci procenat kvarova uzrokuje to, one su dizajnirane za takvu strujnu mrezu.Pozzz
E kolega ti ga bas sad odvali onako dobro...
Pogledaj malo druge klavijature videces da nisi u pravu.
Mada ih nebi strpao u istu klasu ali evo npr:
Roland E80
Korg Pa2x da ne ubacim sad i Pa3x on je daleko od PA800 ali jos treba da se pokaze.
Tyros 3
Sve su negde tu ista generacija osim Pa3x mada nisu u klasi ni jedna nema toliko problema kao Pa800 i to nema veza sa naponom ako mislis na nasu naponsku mrezu iste stvari se dasavaju svuda po svetu isti kvarovi.
sinisa je offline   Reply With Quote
Star 07.04.2012, 13:01   #22
milepsr
Odomaćeni član

milepsr's Avatar

Registrovan/a dana: 29.03.2007
Mjesto: Beograd
Godina: 38
Downloads: 3442
Uploads: 19
Rekao HVALA: 41
Zahvalili mu 73 puta u 69 Postova
Instrumenti: Korg PA3X
Interesi: Mene me zanima, gde ima da se kupi jevtina kavurma i cvarci...
milepsr ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Citat:
Originalno postovano od nesaband Pokaži Post
ko kupi PA800 mora u steku da ima bar jos toliko para za odrzavanje koliko ja vidim.To nesto dodje ko nagradna igra ko Loto da dobijes klavijaturu koja se nece kvariti.
Tako je Neso, sto kaze cika Mige: Novo kolo nova sreca, nekom manja nekom veca

Ja ne bih uzimao polovan pa800 osim ako nije u garanciji...
milepsr je offline   Reply With Quote
Star 07.04.2012, 14:43   #23
nikadvisekorg
AJ LAV KORG

nikadvisekorg's Avatar

Registrovan/a dana: 09.12.2009
Mjesto: Srbija
Godina: 42
Downloads: 940
Uploads: 3
Rekao HVALA: 289
Zahvalili mu 179 puta u 165 Postova
Instrumenti: korg pa3x
nikadvisekorg ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Citat:
Originalno postovano od zaki1 Pokaži Post
Ako mi je dozvoljeno da kazem ,moje licno misljenje, Pa 800 je bez sumlje najbolj i naj savremenija klavijatura , ili jedna od najsavremenijih, a to sto se neki zale na kvalitet, to jest na kvarove prije svega treba da obrate paznju da se obezbedi stabilan odgovarajuci napon ,bez naglih oscilacija,i koliko mi je poznato ,najveci procenat kvarova uzrokuje to, one su dizajnirane za takvu strujnu mrezu, a to moze da se zastiti sa posebnim produznim kablom ili uticnicom u koju je ugradjena zastita od strujnog soka ,pa cak i od grmljavine,a druga stvar svi mi volimo ponekad da eksperimentisemo sa svim njihovim mogucnostima pa se desi problem, i na kraju siguran sam da pravilno rukovanje i odrzavanje produzava vek ove i svake druge tehnike.Pozzz
Kakvih sve trolova nema ovde bez sumLJe

ajde ti meni reci gde da kupim ja tu zaštitu od grmljavine i strujnog šoka pa da idem u grad na kafu sa osmehom na licu

edit: molim nekog da otvori temu u off topic da ubacujemo ove bisere, nemam mesta više u potpisu.....
Citat:
Originalno postovano od tranzit Pokaži Post
Sinovac, da tebi neko toliko puta gurne i izvadi i ti bi prozujao.
Citat:
Originalno postovano od caka012 Pokaži Post
Najgore je kad sviras akusticnu svirku, a neki gost donese daire. Pravilo je da je zelja za dairama medju gostima obavezno obrnuto proporcionalna smislu za ritam i da se za pomenuti instrument ceo boziji dan otimaju samo oni koji nemaju veze sa ritmom.

Promijenjeno od nikadvisekorg (07.04.2012 u 14:44 sati)
nikadvisekorg je offline   Reply With Quote
Star 07.04.2012, 15:10   #24
zaki1
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 24.02.2011
Downloads: 97
Uploads: 0
Rekao HVALA: 9
Zahvalili mu 14 puta u 12 Postova
zaki1 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Uz sve uvazavanje ,samo sam zaboravio naglasiti da sam mislio na Pa seriju ,jer je kolega razmisljao o zameni Korg Pa 500 za Pa 800 uz neku kompenzaciju,nije spomenuo druge brendove, molim vas da malo obratite paznju na smisao sta je tacno postavljeno u pitanju.Pozz
Dodato:
@Nikadvisekorg, kolega moje postovanje ali ako nesto ne znate ili niste nikada culi i videli da ima ,nije razlog za euforiju, ja znam da postoje takve stvari da se kupe, i ja ih imam 2 kod mene ,jedan na mome PC, jedan na TV setu ,a kupio sam ih kada mi je LCD sa PC-ja vrisnuo zbog iznadnog nestanka i onda naglog paljenja sa prekomernim naponom i to je strujni sok za uredjaj,nisam mislio na ljude,neznam gdje ih mozes kupiti kod tebe ,pitaj u prodavnicama el,opreme ili sl.ja sam u Australiji ima ih na mnogo mjesta ,a kostaju od 80-150$.Pozz

Promijenjeno od zaki1 (07.04.2012 u 15:25 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
zaki1 je offline   Reply With Quote
Star 07.04.2012, 15:52   #25
Minicevac
Odomaćeni član

Minicevac's Avatar

Registrovan/a dana: 05.03.2008
Mjesto: Knjazevac
Downloads: 1265
Uploads: 21
Rekao HVALA: 46
Zahvalili mu 77 puta u 67 Postova
Instrumenti: KORG Pa3x
Interesi: Pevanje
Minicevac befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Hahaha jos ces da nas ubedis da nisi napisao da je pa800 najsavremenija i najbolja klavijatura?Obrati paznju sta pises a drugo je to sto ti mislis!
Star 07.04.2012, 16:04   #26
sinisa
Kao kod kuće

sinisa's Avatar

Registrovan/a dana: 09.03.2005
Godina: 45
Downloads: 3144
Uploads: 10
Rekao HVALA: 74
Zahvalili mu 117 puta u 106 Postova
Instrumenti: Korg Pa5x
sinisa ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
sinisa pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

@zaki1 Pa da si mislio samo na Pa seriju opet ne moze Pa800 nikako da bude njabolja i i naj savremenija klavijatura.
Sve sto ima Pa800 ima i Pa1x ali da ne razvlacimo sad temu u pogresnom smeru.
Sto se tice grmljavine kao spuca negde u blizini nece je spasiti ni ta zastita.
sinisa je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio sinisa za ovaj koristan post:
Svirac bt (12.04.2012)
Star 07.04.2012, 16:07   #27
nikadvisekorg
AJ LAV KORG

nikadvisekorg's Avatar

Registrovan/a dana: 09.12.2009
Mjesto: Srbija
Godina: 42
Downloads: 940
Uploads: 3
Rekao HVALA: 289
Zahvalili mu 179 puta u 165 Postova
Instrumenti: korg pa3x
nikadvisekorg ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

@zaki1 uz dužno uvažavanje i prema tebi,

ukoliko udari grom u okolinu, ne postoji nikakva zaštita, jedino postoje korektori napona koji stabilišu napon koliko toliko kad varira u manjoj meri npr od 190 do 240, a ako misliš na one produžne kablove s prekidačem koje uvaljuju ljudima kao zaštitu od visokog napona prilikom grimljavine, okači to mačku o rep. Svaki uređaj bi trebalo da ima zaštitu koja vrisne prilikom malo većih napona, tako da ti je jedino potreban korektor napona ako sviraš nav kuće. Jedina sigurna zaštita od strujnih udara prilikom grmljavine-udara groma je da izvučeš kabl iz zida, jer prilikom jakog udara struja može da se prenese i više od 20-30 cm od utičnice.

Tvoje ne poznavanje materije ti ne daje za pravo da upadneš s tom pričom o strujnom šoku, to nije prase pa da mu udariš strujni šok, nego klavijatura koja i treba da trpi šokove za cenu koštanja.

Kao da si mi rekao da vozim auto sa ceradom preko da se ne bi desio strujni šok na bord kompjuteru, i da ga ravnomerno vozim da ne izgori nešto unutra. Nebuloza.

Ja ako platim nešto 2000 evra (i više je koštao kad se pojavio) hoću da mogu da drnam i prčkam po njemu 24h dnevno i učitavam i presnimavam do mile volje.
Tako sam radio na pa1x i na pa1xpro i nikad im se ništa nije desilo.

Kao što su auta prestala da se prave oko 1995-96. godine, tako je i korg prestao da pravi klavijature posle 2002-03. godine.
Citat:
Originalno postovano od tranzit Pokaži Post
Sinovac, da tebi neko toliko puta gurne i izvadi i ti bi prozujao.
Citat:
Originalno postovano od caka012 Pokaži Post
Najgore je kad sviras akusticnu svirku, a neki gost donese daire. Pravilo je da je zelja za dairama medju gostima obavezno obrnuto proporcionalna smislu za ritam i da se za pomenuti instrument ceo boziji dan otimaju samo oni koji nemaju veze sa ritmom.

Promijenjeno od nikadvisekorg (07.04.2012 u 16:11 sati)
nikadvisekorg je offline   Reply With Quote
Star 08.04.2012, 00:43   #28
zaki1
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 24.02.2011
Downloads: 97
Zahvalili mu 14 puta u 12 Postova
zaki1 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

@sinisa & nikadvisekorg ;ma nije problem uvazavam svacije misljenje, a to dali je ovo stvarno prava zastita ,nije moj problem,proizvodac tvrdi i daje sve garancije i placa svaku stetu ako se desi problem radi toga,uz to ovaj uredjaj ima i ulaz i izlaz za krovnu TV antenu i za telefonski kabal,i garancija proizvodjaca da eventualna atmosferska praznjeja nece unistiti vase uredjaje ,pa ako sam istresao lovu za skupe aparate ,zasto nebih i to uzeo ;cak i ako je to kao sto vi smatrate "macku o rep" meni ce ovdje sigurno pare biti vracene ako mi uredjaj rikne , jos nisam cuo da je iko imao problem ,a dalje raspravljati oko ovoga nema smisla.Pozz
zaki1 je offline   Reply With Quote
Star 08.04.2012, 00:53   #29
comodo
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 25.03.2012
Downloads: 0
Uploads: 7
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
comodo ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Razlika je ogromna, ja bi radio tu zamjenu, dobro se skontaj . . .
comodo je offline   Reply With Quote
Star 08.04.2012, 02:26   #30
spooxjunior
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 23.11.2011
Mjesto: Nis
Downloads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 8 puta u 8 Postova
Instrumenti: Korg PA50SD
spooxjunior befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Uporedi cene jedne i druge, saberi i oduzmi, pa vidi dal ti se isplati zamena...
A sto se tice konkretno Pa800, moj neki utisak, citajuci po netu, je da se cesto desavaju kvarovi... al ne mora da znaci. E sad, kupovinom ti preuzimas rizik...
Ako kupis nov instrument, dobijes garanciju, i ne brines previse, ali ako se nesto desi masini onda je odnes u servis i cekas...
Kad je meni crko mobilni, drzali ga u servisu 43 dana. Ako ga ne poprave za 45 onda ti valjda daju nov ili neki slican njemu... blablabla... Tako je valjda po zakonu, mogu da ga "popravljaju" 45 dana.
Ako si amater kao ja, pa ajde i da cekas na popravku, ali ako imas nastupe, onda to cekanje moze biti problem...
Odoh ja daleko sa kucanjem... Moras sam da odlucis...
Ja ne bih uzeo Pa800, gadjao bih nesto drugo...
Pozzz
spooxjunior je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio spooxjunior za ovaj koristan post:
Svirac bt (12.04.2012)
Odgovor

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 09:02

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije