|
|
Ketron Ne previše popularni, ali izuzetno kvalitetni aranžeri |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#141 |
Doktor Nesa
Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 336 puta u 312 Postova
![]() |
![]()
Prijatelju,to sve sto si snimio meni zvuci dobro ali to sve tako moze da zvuci i na Rolandu GW8 i na Rolandu BK 5 pa cak i bolje od ovoga pa ti sad razmisli dobro sto si dao tolike pare za tu spravu.
Korg PA1x,2x a da ne pricam za 3x takodje su skupe sprave po meni za ono sto pruzaju.Igraju se proizvodjaci sa nama i otimaju pare onima koji ih imaju. Bez zelje da nekoga uvredim ovo pisem samo iz razloga da ljudi dobro razmisle pre kupovine sta ce da kupe.
![]() |
#142 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Lijepo to radi, meni se dopada. Pogotovo se istiće kvalitetan bubanj i bas. Volim čiste i prirodne činele, a to se čuje pogotovo na pjesmi Nije svejedno. Distorsion gitare su .... Hmm, ne znam, možda previše "plivaju" one u pratnji styla. I loše su quantizirane u onom dijelu poslije 0,38 pa "preskaču" kod promjene pratnje. Ali zato rade vrhunski acustic gitare u Kruška, međutim opet čujem "preskakanje" 0,48. Da li je to do lošeg odrađenog styla ili klavijatura loše odradi netočnost lijeve ruke? Pogledaj što je s tim.
Na pjesmi "Jesen u mom..:" je bas gitara pomaknuta u desno? Ne vidim potrebu za tim. I molim te suzdrži se komentara poput ovih "...ali iskreno sve ove klavijature su mi dosta stepenica ispod ketrona..." Nema potrebe jer samo ljudima "dižeš adrenalain", a ne dobivaš povratne informacije. Daj još snimaka, rijetko ovdje čujemo demo Audya. |
![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 06.04.2009
Mjesto: Novi Sad
Downloads: 76
Uploads: 0
Rekao HVALA: 202
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
Instrumenti: Fantom Xa,E-A7,GUERRINI profesional 4
![]() |
![]()
Hm ne mogu a da se ne prikljucim temi...Sviram aranzer jos od 90-ih i svasta mi je proslo kroz ruke(ne sve ali sam svasta svirao)i moja konstatacija je da se slazem u potpunosti sa SAVOBOND-om.KORG po meni ima sve ali i zvuk koji nekako "prsti" na ozvucenju i guzva u "orkestru" a radim na kvalitetnoj mixeti i zvucnicima i sve sam pokusao...Razni setovi namestanje gore-dole ali uvek ista prica.Neso...Imao sam prilike probati i GW8 i BK5 i nikako se ne mogu sloziti da radi isto kao AUDYA...NE KAZEM!Ne radi to lose ali mislim da te sprave ne mogu ici u jedan kosh jer ja sviram(posle svih aranzera i silnih menjanja i doplata i gubitaka pri svakom menjanju kl.)KETRON XD3 modul aranzer iz 2002god.!!! i ovog momenta POTPISUJEM ako treba da bolje radi nego PA2X na zivoj svirci a nije sempler!!!Naravno nema opcija kao PA2X ali nisu mu ni potrebne.Bio bih neizmerno zahvalan da mi je neko mogao dati savet pre 7-8god(pre pocetka ere PA serije)da uzmem KETRON i da zavrsim gadjanje na duuuuzi period a ne malo-malo pa menjaj,doplati namestaj,vijaj zvuk i na kraju razocaranje.Moram i da spomenem da ovaj moj modul nije editabilan kao KORG-ovi aranzeri u toku svirke sto znaci kod kuce uradis sta ti treba i cepaj na svirku.NE ZELIM da dodajem ulje na vatru ali to je cinjenica da su KORG-ovi aranzeri rasprostranjeniji jer vecina voli kad kupi spravu da skine setove sa interneta ili kupi ubaci i svira...Naravno lakse je ali zar nije lepse kada covek malo sedne pa napravi nesto svoje???Vecina KORG-ovih korisnika zvuce identicno i ne vidim logiku "KUPICU KORG-a I UBACICU YAMAHINE ILI KETRONOVE BUBNJEVE" ili neke druge...Nemam zelju nikoga da vredjam svako ima pravo na svoje misljenje i molio bih da probate sprave uzivo na svirci a ne da ih ocenjujete na osnovu snimaka.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Doktor Nesa
![]() |
![]()
@veselinovicvs @Neso..".Imao sam prilike probati i GW8 i BK5 i nikako se ne mogu sloziti da radi isto kao AUDYA...NE KAZEM!Ne radi to lose ali mislim da te sprave ne mogu ici u jedan kosh"
Nisi me ubedio tvojim postom ni u sta,tvoje pisanje je uopsteno a ja mogu da tvrdim na osnovu onoga sto sam cuo na snimku ta sprava ne vredi toliko para.Poenta je u tome. Ko se malo bolje upusti u sredjivanje stylova na rolandu BK5 i GW8 moze mnogo bolje da zvuci nego tak KETRON.U pravu si kad kazes da te sprave ne mogu sa se stave u isti kos.GW8 i BK5 su znatno jeftinije sprave i mogu bolje da zvuce. od tog jako skupog instrumenta.
![]() |
#145 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
zato si ti Neso presao sa GW8 na pa500, iako GW8 zvuci bolje nego klajva od 3500 evra???
|
![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Doktor Nesa
![]() |
![]() ![]() Ja sam u dusi navikao na rolandov zvuk i potpisujem da ce svaki GW8 bolje da zvuci od ovog Ketrona bar ovo sto sam cuo na ovim snimcima. Ovo sto ja pisem nema nikakve veze sa tim sto ja sada imam korg pa 500. Ne zavaravajte se ![]()
![]() |
#147 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Opet se ovde prozivaju svi drugi aranzeri a ne prica se o Ketronu Audya-i
![]() ![]()
![]() |
#148 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 06.04.2009
Mjesto: Novi Sad
Downloads: 76
Uploads: 0
Rekao HVALA: 202
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
Instrumenti: Fantom Xa,E-A7,GUERRINI profesional 4
![]() |
![]()
Zasto AUDYA nije preuzela trziste po mom misljenju:
1.Malo materijala sto se tice ritmova 2.Retko ko se usudjuje uci u svet malo poznatog(bar kod nas u Srbiji) 3.Cena |
![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Moderator
|
![]()
4. Balkanska bolest (GOLF 2 sindrom).
![]() |
#150 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
U vreme konvertera i svega sto proizvodjaci rade da bi pojacali prodaju znaci to uopste ne bi trebalo da bude problem a i druga stvar onaj koji ne ume da osposobi klaviajturu za sebe i svoj rad onda mu nista ne treba tako da to nije opravdanje zasto nije osvojeno trziste?Sto se men tice onoga momenta kad osetim da je izasao bolji aranzer koji ce mi omoguciti sto laksi i brzi rad posto sam radim,bolji vokalist i bolje stvari sto se koriscenja tice odma cu moj da prodam i prelazim na taj bolji pa nebitno jel' to Ketron,Yamaha,Korg,Casio ili Fujitone . . .
![]() |
Favoriti |
|
|