Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Ketron

Ketron Ne previše popularni, ali izuzetno kvalitetni aranžeri

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 18.04.2012, 10:04   #141
nesaband
Doktor Nesa

nesaband's Avatar

Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 336 puta u 312 Postova
nesaband ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Prijatelju,to sve sto si snimio meni zvuci dobro ali to sve tako moze da zvuci i na Rolandu GW8 i na Rolandu BK 5 pa cak i bolje od ovoga pa ti sad razmisli dobro sto si dao tolike pare za tu spravu.

Korg PA1x,2x a da ne pricam za 3x takodje su skupe sprave po meni za ono sto pruzaju.Igraju se proizvodjaci sa nama i otimaju pare onima koji ih imaju.

Bez zelje da nekoga uvredim ovo pisem samo iz razloga da ljudi dobro razmisle pre kupovine sta ce da kupe.
Star 18.04.2012, 11:27   #142
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Lijepo to radi, meni se dopada. Pogotovo se istiće kvalitetan bubanj i bas. Volim čiste i prirodne činele, a to se čuje pogotovo na pjesmi Nije svejedno. Distorsion gitare su .... Hmm, ne znam, možda previše "plivaju" one u pratnji styla. I loše su quantizirane u onom dijelu poslije 0,38 pa "preskaču" kod promjene pratnje. Ali zato rade vrhunski acustic gitare u Kruška, međutim opet čujem "preskakanje" 0,48. Da li je to do lošeg odrađenog styla ili klavijatura loše odradi netočnost lijeve ruke? Pogledaj što je s tim.

Na pjesmi "Jesen u mom..:" je bas gitara pomaknuta u desno? Ne vidim potrebu za tim.

I molim te suzdrži se komentara poput ovih
"...ali iskreno sve ove klavijature su mi dosta stepenica ispod ketrona..." Nema potrebe jer samo ljudima "dižeš adrenalain", a ne dobivaš povratne informacije.

Daj još snimaka, rijetko ovdje čujemo demo Audya.
casper je offline   Reply With Quote
Star 18.04.2012, 12:01   #143
veselinovicvs
Vredan član društva

veselinovicvs's Avatar

Registrovan/a dana: 06.04.2009
Mjesto: Novi Sad
Downloads: 76
Uploads: 0
Rekao HVALA: 202
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
Instrumenti: Fantom Xa,E-A7,GUERRINI profesional 4
veselinovicvs befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Hm ne mogu a da se ne prikljucim temi...Sviram aranzer jos od 90-ih i svasta mi je proslo kroz ruke(ne sve ali sam svasta svirao)i moja konstatacija je da se slazem u potpunosti sa SAVOBOND-om.KORG po meni ima sve ali i zvuk koji nekako "prsti" na ozvucenju i guzva u "orkestru" a radim na kvalitetnoj mixeti i zvucnicima i sve sam pokusao...Razni setovi namestanje gore-dole ali uvek ista prica.Neso...Imao sam prilike probati i GW8 i BK5 i nikako se ne mogu sloziti da radi isto kao AUDYA...NE KAZEM!Ne radi to lose ali mislim da te sprave ne mogu ici u jedan kosh jer ja sviram(posle svih aranzera i silnih menjanja i doplata i gubitaka pri svakom menjanju kl.)KETRON XD3 modul aranzer iz 2002god.!!! i ovog momenta POTPISUJEM ako treba da bolje radi nego PA2X na zivoj svirci a nije sempler!!!Naravno nema opcija kao PA2X ali nisu mu ni potrebne.Bio bih neizmerno zahvalan da mi je neko mogao dati savet pre 7-8god(pre pocetka ere PA serije)da uzmem KETRON i da zavrsim gadjanje na duuuuzi period a ne malo-malo pa menjaj,doplati namestaj,vijaj zvuk i na kraju razocaranje.Moram i da spomenem da ovaj moj modul nije editabilan kao KORG-ovi aranzeri u toku svirke sto znaci kod kuce uradis sta ti treba i cepaj na svirku.NE ZELIM da dodajem ulje na vatru ali to je cinjenica da su KORG-ovi aranzeri rasprostranjeniji jer vecina voli kad kupi spravu da skine setove sa interneta ili kupi ubaci i svira...Naravno lakse je ali zar nije lepse kada covek malo sedne pa napravi nesto svoje???Vecina KORG-ovih korisnika zvuce identicno i ne vidim logiku "KUPICU KORG-a I UBACICU YAMAHINE ILI KETRONOVE BUBNJEVE" ili neke druge...Nemam zelju nikoga da vredjam svako ima pravo na svoje misljenje i molio bih da probate sprave uzivo na svirci a ne da ih ocenjujete na osnovu snimaka.
veselinovicvs je offline   Reply With Quote
Star 18.04.2012, 12:37   #144
nesaband
Doktor Nesa

nesaband's Avatar

Standard

@veselinovicvs @Neso..".Imao sam prilike probati i GW8 i BK5 i nikako se ne mogu sloziti da radi isto kao AUDYA...NE KAZEM!Ne radi to lose ali mislim da te sprave ne mogu ici u jedan kosh"

Nisi me ubedio tvojim postom ni u sta,tvoje pisanje je uopsteno a ja mogu da tvrdim na osnovu onoga sto sam cuo na snimku ta sprava ne vredi toliko para.Poenta je u tome.

Ko se malo bolje upusti u sredjivanje stylova na rolandu BK5 i GW8 moze mnogo bolje da zvuci nego tak KETRON.U pravu si kad kazes da te sprave ne mogu sa se stave u isti kos.GW8 i BK5 su znatno jeftinije sprave i mogu bolje da zvuce. od tog jako skupog instrumenta.
Star 18.04.2012, 12:46   #145
Milan$
Stvarno kod kuće

Milan$'s Avatar

Registrovan/a dana: 02.04.2009
Downloads: 6415
Uploads: 2
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 89 puta u 83 Postova
Instrumenti: Pa5x
Milan$ befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Milan$ pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

zato si ti Neso presao sa GW8 na pa500, iako GW8 zvuci bolje nego klajva od 3500 evra???
Milan$ je offline   Reply With Quote
Star 18.04.2012, 12:52   #146
nesaband
Doktor Nesa

nesaband's Avatar

Standard

e to je mala tajna za sada zasto sam ja presao na korg PA-500.
Ja sam u dusi navikao na rolandov zvuk i potpisujem da ce svaki GW8 bolje da zvuci od ovog Ketrona bar ovo sto sam cuo na ovim snimcima.

Ovo sto ja pisem nema nikakve veze sa tim sto ja sada imam korg pa 500.
Ne zavaravajte se
Star 18.04.2012, 13:24   #147
Marco7
Stvarno kod kuće

Marco7's Avatar

Registrovan/a dana: 15.11.2005
Mjesto: Novi Pazar
Downloads: 1554
Uploads: 56
Rekao HVALA: 12
Zahvalili mu 158 puta u 125 Postova
Instrumenti: Korg Pa3xPro , Korg Tr . . .
Interesi: muzika
Marco7 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Marco7 pošalji poruku preko MSN messengera Marco7 pošalji poruku preko Yahoo! messengera
Standard

Opet se ovde prozivaju svi drugi aranzeri a ne prica se o Ketronu Audya-i Meni nije jasno zasto i pored tolike nadmoci o kojoj se prica nad drugim aranzerima ovoliko godina od kako je izasao Ketron Audya nije preuzeo trziste i sve ostale bacio u senku???Treba li ja da vam odgovorim?
Star 18.04.2012, 13:56   #148
veselinovicvs
Vredan član društva

veselinovicvs's Avatar

Registrovan/a dana: 06.04.2009
Mjesto: Novi Sad
Downloads: 76
Uploads: 0
Rekao HVALA: 202
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
Instrumenti: Fantom Xa,E-A7,GUERRINI profesional 4
veselinovicvs befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Zasto AUDYA nije preuzela trziste po mom misljenju:
1.Malo materijala sto se tice ritmova
2.Retko ko se usudjuje uci u svet malo poznatog(bar kod nas u Srbiji)
3.Cena
veselinovicvs je offline   Reply With Quote
Star 18.04.2012, 13:59   #149
skoricnik
Moderator

skoricnik's Avatar

Registrovan/a dana: 19.05.2006
Mjesto: Backa Palanka
Downloads: 4091
Uploads: 22
Rekao HVALA: 6
Zahvalili mu 177 puta u 167 Postova
Instrumenti: Ketron AUDYA5, Roland Fantom-S
skoricnik ist ein Lichtblickskoricnik ist ein Lichtblickskoricnik ist ein Lichtblickskoricnik ist ein Lichtblickskoricnik ist ein Lichtblickskoricnik ist ein Lichtblick
skoricnik pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

4. Balkanska bolest (GOLF 2 sindrom).
Star 18.04.2012, 14:03   #150
Marco7
Stvarno kod kuće

Marco7's Avatar

Registrovan/a dana: 15.11.2005
Mjesto: Novi Pazar
Downloads: 1554
Uploads: 56
Rekao HVALA: 12
Zahvalili mu 158 puta u 125 Postova
Instrumenti: Korg Pa3xPro , Korg Tr . . .
Interesi: muzika
Marco7 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Marco7 pošalji poruku preko MSN messengera Marco7 pošalji poruku preko Yahoo! messengera
Standard

U vreme konvertera i svega sto proizvodjaci rade da bi pojacali prodaju znaci to uopste ne bi trebalo da bude problem a i druga stvar onaj koji ne ume da osposobi klaviajturu za sebe i svoj rad onda mu nista ne treba tako da to nije opravdanje zasto nije osvojeno trziste?Sto se men tice onoga momenta kad osetim da je izasao bolji aranzer koji ce mi omoguciti sto laksi i brzi rad posto sam radim,bolji vokalist i bolje stvari sto se koriscenja tice odma cu moj da prodam i prelazim na taj bolji pa nebitno jel' to Ketron,Yamaha,Korg,Casio ili Fujitone . . .

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 18:36

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije