Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Ketron

Ketron Ne previše popularni, ali izuzetno kvalitetni aranžeri

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 21.04.2012, 20:28   #181
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Kad veliš da je kraj, onda mora biti tako. I nikako drugačije - rekao bi Tranzit

Imam pitanje, i ne želim da ga shvatiš krivo. Ti se u svojim javljanjima nisi žalio na spomenuti problem. U stvari, kao korisnik Audye nisi spomenuo niti jedan nedostatak. Da li ih nemaš, da li ih ne primjećuješ ili te ne smetaju ako ih ima. Volio bih čuti objektivan odgovor.

Iako nije tema, moj T4 radi bez problema ali ja bih recimo imao štošta za zamjeriti proizvođaču. Od izlaska modela je bilo dvije ili tri nadogradnje. Nisu pokrpali baš sve i iako se radi o sitncama mene to ljuti.
casper je offline   Reply With Quote
Star 21.04.2012, 20:59   #182
nesaband
Doktor Nesa

nesaband's Avatar

Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 336 puta u 312 Postova
nesaband ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Citat:
Originalno postovano od gerag Pokaži Post
Evo jedan pravi demo od Audye 5 pa sami procenite da li ima "Bugova" i ako "STUCA" dajte joj malo vode!!!Hahaha
Pozdrav svima.
http://www.sendspace.com/file/7otftz
Kolega zamolio bih vas da ovaj snimak vaseg Audye postavite na neki drugi player posto ovaj snimak mora se downloduje da bi se cuo.Unapred hvala.
Star 22.04.2012, 03:37   #183
gerag
Drugar foruma

Registrovan/a dana: 07.12.2008
Mjesto: Vranje i Beograd
Downloads: 1
Uploads: 0
Rekao HVALA: 22
Zahvalili mu 8 puta u 7 Postova
Instrumenti: Gitara,Aranzer i pevam
Interesi: Dobra muzika i zene
gerag befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Citat:
Originalno postovano od nesaband Pokaži Post
Kolega zamolio bih vas da ovaj snimak vaseg Audye postavite na neki drugi player posto ovaj snimak mora se downloduje da bi se cuo.Unapred hvala.
Vrlo rado ali neznam koji player.Fajl je mislim 14mb i nije velik za skidanje a nisam mogao da ga okacim direktno na sajt,a bilo bi steta da ga secem.Dajte savet kako da to uradim i okacicu nije problem.
Citat:
Originalno postovano od casper Pokaži Post
Kad veliš da je kraj, onda mora biti tako. I nikako drugačije - rekao bi Tranzit

Imam pitanje, i ne želim da ga shvatiš krivo. Ti se u svojim javljanjima nisi žalio na spomenuti problem. U stvari, kao korisnik Audye nisi spomenuo niti jedan nedostatak. Da li ih nemaš, da li ih ne primjećuješ ili te ne smetaju ako ih ima. Volio bih čuti objektivan odgovor.

Iako nije tema, moj T4 radi bez problema ali ja bih recimo imao štošta za zamjeriti proizvođaču. Od izlaska modela je bilo dvije ili tri nadogradnje. Nisu pokrpali baš sve i iako se radi o sitncama mene to ljuti.
Kraj je mojoj polemici sa Tranzitom sto se tice ove teme mada protiv coveka licno nemam nista protiv,al nije vazno tako je kako je prica je od samog pocetka krenula u pogresnom pravcu
.
Dakle,
Ako si pazljivo procitao sta sam napisao videces da sam rekao da ni jedan aranzer nije savrsen,pa naravno ni Audya,ali!!!

Operativni sistem na Tyrosu se nadogradjuje i poboljsava od serije 1,2,3 i sada 4.Koliko godina to traje pa opet korisnici nisu apsolutno zadovoljni.

Ista je situacija i sa Korgom od neznam pa50,pa80,pa1,pa1x,pa800,pa2x i sada pa3x.Ja sam apsolutno svestan da mi krajnji korisnici zavisimo od podrske proizvodjaca brenda koji koristimo,i naravno da ocekujem od Ketrona da maksimalno opravdaju poverenje koje smo im ukazali kao kupci.
Sto se tice bagova i onoga sto si pomenuo,naravno i kod mene taj problem postoji a ima i jos nekih sitnica koje me nerviraju ali boze moj nadam se da ce se to u sledecoj verziji softvera srediti.Naravno da mi ti nedostaci smetaju i da ih primecujem,aranzer koji je toliko precenjen(a misljenja sam da su apsolutno svi aranzeri precenjeni makar duplo nego sto vrede)nesme da ima takve bagove,ali mi ne smetaju u toj meri da ne mogu da sviram i uzivam u "ZVUKU" Audye koja mi sve vise prirasta srcu.U startu mi je najvise smetala ergonomija Audye ali evo polako se privikavam i cak uvidjam i neke prednosti takve ergonomije.Stvar navike.I opet kazem ne postoji savrsen aranzer za sve korisnike,ukusi su razliciti i o njima ne treba raspravljati.

Pozdrav i sve najbolje.
gerag je offline   Reply With Quote
Star 22.04.2012, 10:47   #184
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Standard

Audio zapis trebaš uploadati na neki servis koji ima ugrađen player namjenjen za slušanje glazbe. Tada se isti zapis ne treba skidati već je dovoljno stisnuti play i slušati audio smješten u tkz. "oblaku".

Nije priča krenula slučajno u krivom pravcu. Priča oko Audye je počela još prije godinu dana, a tvoj "gard" koji izražavaš na ovaj način
Citat:
Originalno postovano od gerag Pokaži Post
Vas kolega Tranzit "Teoreticaru"necemo zvati kao clana zirija za izbor za mis jer vam je ukus totalno los i neargumentovano potkovan.
je nepotrebno podigao "tenziju". Potpuno neprimjerena reakcija pogotovo zato jer se Tranzit nije obraćao tebi osobno, jer Tranzit nije nikoga vrijeđao i na kraju jer je čovijek iznio činjenice koje stoje, koje uostalom i ti sam potvrđuješ. A napisao je to potaknut mojim pitanjem o stabilnosti Audye, pa zato reagiram iako znam da Tranzitu ne treba odvjetnik.

No vratimo se na tematiku. Ako izađe novi model klavijature i za kratko vijeme dođe više nadogradnji OS za nju, jasno je da je inžinjeri nisu dobro pripremili za tržište. To je "krpanje rupa" i prikazuje jednu neprofesionalnost proizvođača. Za nas korisnike to znači gubljenje povjerenja. Pogotovo ako se radi o većim propustima i problemima vezanim uz direktno sviranje kao što je to slučaj kod Audye. Priča koju spominješ da im je netko navodno platio da ne izdaju nadogradnju je smiješna i sumnjam u njenu istinitost. Ali ako je stvarno tako, onda je to još jedan razlog više da u širokom luku zaobilazim ovog proizvođača.

Tyros 4 je od svog izlasaka na tržište imao svega 2-3 nadogradnje. Ova zadnja 1.10 je samo povećala količinu interne memorije i broj mjesta za CUSTOM VOICES. Potpuno marginalna stvar koja nije vezana uz samu funkcionalnost. Ako to usporedimo s Audyom koja evidentno ima većih problema u radu onda je jasno da tvoje konstatacija da "nema savršene klavijature" i nema previše smisla. Tim više, do dan danas nisu riješeni problemi koji su vezani u Audyu.... ??? Stvari ne treba generalizirati jer, uživanje u zvuku je samo jedna dimenzija ovih "sviralica". Kada ih već plaćamo tako skupo, minimum onoga što se očekuje je njihova pouzdanost u radu.
Dodato:
@gerag - postavit ću tvoj demo na Box

Promijenjeno od casper (22.04.2012 u 11:00 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
Star 22.04.2012, 12:50   #185
gerag
Drugar foruma

Standard

Molim te navedi koji su to "VECI"problemi kod Audye,Hvala sto si postavio demo.

Promijenjeno od Dell (22.04.2012 u 15:40 sati)
Star 22.04.2012, 13:39   #186
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Standard

Audyu nisam dovoljno svirao, samo par sati testiranja. "Preskakanje" koje se čuje i na snimku, za mene bi bio problem. I to veliki. Tim više, ispravka još uvijek nema, a i ne zna se kad će. Da li postoji još štogod, ne znam, a i bolje da je tako. Međutim, nema razloga da sumnjam u izjave Tranzita koji to tvrdi i ja mu za razliku od tebe potpuno vjerujem.

Da mene netko pita, što nije u redu s T4 rekao bih to bez ustezanja. Pa nisam se oženio za nju da ne želim vidjeti njene mane . Za primjer, radi se o jednom ugrađenom ritmu kojemu su dvije varijacije potpuno identične. Smiješna ali istodobno nebitna stvar. Zatim, tu je mehanizam koji isključuje ACM I SYNCSTART nakon rada i izlaska iz STYLE CREATORA (obrađivanje ritma). Potpuno glupo pogotovo stoga jer su ACM I SYNCSTART predhodno bili uključeni, a i logično je da nakon kreiranja ritma želiš isti i isprobati. Koliko vidim i Korg je imao isti bug pa su ga ispravili. Pa recimo, kada se kopira neki PART iz jednog u drugi STYLE, ostaje efekat od onog prvog, zamijenjnog PART-a. Nema smisla jer ponekad vrsta efekat potupno izmjeni strukturu sounda.

Eto, to su nedostaci koji me smetaju na T4. Znam da nije vezano uz ovu temu ali htio sam pokazati o čemu se zapravo radi, čisto za usporedbu. Zato bi bilo dobro da od korisnika Audye čujemo što ih smeta, na što imaju primjedbe. Jer kažu ljudi, "sama hvala niš ne valja".

I još mala dopuna i info. Na ovoj temi sam samo zato jer me Audya zanima kao klavijatura. Kada sam prije godinu dana tražio zamjenu za svoj stari i umorni KN7000, bio sam u dilemi između nje i Tyrosa. Novi Korg još nije izašao, Roland na žalost nije imao ništa interesantno za mene, a meni se "žurilo". I odabir je pao na Tyrosa iz samo jednog razloga. Predhodnici Audye su pokazali da ova firma ima velikih problema sa software-skim(koja deklinacija )rješenjima. Da mi je bilo suditi samo po soundu, onda bi vjerojatno Audya bila moj izbor.
Star 22.04.2012, 18:21   #187
gerag
Drugar foruma

Standard

Tyros sigurno nije los izbor,zelim ti puno srece u poslu sa njom a i ostalim korisnicima.
Star 22.04.2012, 20:01   #188
zeljko
Banovan!

Registrovan/a dana: 03.01.2009
Downloads: 561
Rekao HVALA: 170
Zahvalili mu 244 puta u 239 Postova
Instrumenti: Harmonika +Korg Pa 600
Interesi: Musika
zeljko befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Sto se tice ovog snimka i prezentacije bogami moram reci da mi se svidja kako zvuci i ovako kao ne poznalac razlicitih klavijatura,posto se ne bavim dugo aranzerima vec samo slusajuci vase demo snimke...sad vec i ja bih mogao da prepoznam skoro svaku klavijaturu i njen sound....Audya sto jest jest ima neki svoj poseban sound koji se meni svidja a tako i ostale klavijature u tom rangu,tako da mogu samo da kazem dobre su to sve klavijature jedna ima jednu manu druga drugu mozda,ali oprt lijepo zvuce pogotovu u rukama nekoga ko zna da svira....Ja bih jos volio da cujem koji snimak audye ali da to bude citava pjesma i po mogucnosti da ima i vokal,da vidimo tj cujemo kako ce to onda kompletno da zvuci..Po mogucnosti nesto narodno starije..ako moze bas bih volio cuti...Pozz
zeljko je offline   Reply With Quote
Star 22.04.2012, 21:51   #189
makso68
Odomaćeni član

makso68's Avatar

Registrovan/a dana: 23.01.2009
Mjesto: Prijedor
Godina: 57
Downloads: 883
Uploads: 28
Rekao HVALA: 37
Zahvalili mu 106 puta u 97 Postova
Instrumenti: klavijature i gitara
Interesi: Ribolov
makso68 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Hajde da se i ja malo uključim,nije me odavno bilo ovdje.Ovaj snimak zvuči stvarno super,i ritmovi i semplovi,ali tako zvuče svi loop-ovani setovi i na ostalim aranžerima.Prema tome,ostajem pri svojoj prethodnoj konstataciji da je Audya precjenjenija u odnosu na ostale brendove.Pozdrav!
makso68 je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio makso68 za ovaj koristan post:
nikadvisekorg (23.04.2012)
Star 22.04.2012, 21:55   #190
nesaband
Doktor Nesa

nesaband's Avatar

Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 336 puta u 312 Postova
nesaband ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Potupuno se slazem sa predhodnim postom koleke @Maxo 68.

i opet da dodam da i mnogo jeftinije klavijature daju jako slican ton a u dzepu ti ostane oko 2000 eura pa vi sad sami procenite cemu bacanje para!!!

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 14:52

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije