|
|
Ketron Ne previše popularni, ali izuzetno kvalitetni aranžeri |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#441 |
Godfather
|
![]()
Siniša, brate, znamo svi da postoje software-i, ali da to na klavijaturi pegla realtime i da uz to zaista zvuči kao i sam loop samo sa drugom setom....
Baš nešto i ne verujem... Msm, samo prepoznavanje jednog instrumenta nije toliki problem, ali ovo mi malo magija...
![]() |
#442 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 07.12.2008
Mjesto: Vranje i Beograd
Downloads: 1
Uploads: 0
Rekao HVALA: 22
Zahvalili mu 8 puta u 7 Postova
Instrumenti: Gitara,Aranzer i pevam
Interesi: Dobra muzika i zene
![]() |
![]()
Ace i Vaxter uvericete se ne brinite snimicu kamerom,vrlo dobro znam sta govorim.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#444 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 07.12.2008
Mjesto: Vranje i Beograd
Downloads: 1
Uploads: 0
Rekao HVALA: 22
Zahvalili mu 8 puta u 7 Postova
Instrumenti: Gitara,Aranzer i pevam
Interesi: Dobra muzika i zene
![]() |
![]()
Ace i Vaxter uvericete se ne brinite snimicu kamerom,vrlo dobro znam sta govorim a vi citajte pazljivo sta sam napisao
"Audya ima i jos jednu fantasticnu mogucnost-mozete da loop automatski sa dva klika na trak prebacite u "midi" informaciju i koristite set bubnja koji zelite i da isti editujete kako vam volja!!! Nisam za tu funkciju rekao da radi realtyme, dovoljno je samo stati kliknuti dva puta na dugme i idemo dalje ali u midi formatu!!!Snimicu kamerom da se uverite al sad nemam vremena ali uvericu vas ne brinite. |
![]() |
![]() |
![]() |
#445 |
Godfather
|
![]()
@sinisa
Realno, mnogo je softvera koji to radi bez problema na istom nivou. Uostalom, ja sam od onih koji kažu i da je mp3 bord koji korg fura čista glupost.
![]() |
#446 |
Kao kod kuće
|
![]()
Znam da ima softvera koji radi isto i jos vise nego ovo na Ketronu upucen sam u to dobro.
![]() Medjutim sa tim oko mp3 se potpuno slazem sa tobom sasvim nepotrebna opcija. Ko hoce da bude DJ nekao uzme laptop,miksetu i radi posao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#447 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Ne slazem se s vama da je mp3 glupost na korg-u..Prost razlog po merni je: Uvek kad sviram veselje,a evo zadnjih par dana je bilo nekoliko,barem pola sata ima pauza za muzicare-dve po 15-20 min,ili jedna duza,nebitno,i sad bih ja morao da nosim sa mnom mp3 player,iPod ili tako neku dzidzamidzu da pustim koju baladicu u pauzi,da eto ne bude pukla tisina u vreme pauze,a eto ipak je to proslava...A zasto to raditi,kad jedna klajva od 2000-3000 evra treba da ima tu opciju,koja u sustini vredi celih 15-20 evra,a eto mene oslobadja da nosim pleyer,da ga punim uvek pre svirke,kao sto sam ranije radio,da nosim kabli jos i za njega za povezivanje s mikserom itd,a ovde sve to u klajvi i eto ti..Isto tako desi se vise puta da neki klinac kom se svira 18. ili neki drugi rodjendan,hoce malo strane muzike(house,tehno) pre pocetka zive svirke...I da on ne bi zvao sad Dj-a za tih sat vremena,ja mu uz odgovarajucu naknadu,naravno
![]() ![]() ![]() Promijenjeno od Milan$ (07.05.2012 u 20:00 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#448 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.823 puta u 1.359 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Pored ovog što spominje @Milan$, nadodao bih još jednu prednost ugrađenog MP3 u klavijaturu. Kad poželiš vježbati neku pjesmu, pustiš original izvedbu sa MP3-a i uz to sviraš.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#449 |
White Noise
Registrovan/a dana: 20.08.2009
Mjesto: Skopje, Makedonija
Godina: 34
Downloads: 1324
Uploads: 32
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 368 puta u 331 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage M7, MODX8, P115, Mainstage, NI Komplete, Korg PA500, Casio itd...
![]() |
![]()
Ok to sto nije real-time i neka nije .... ali dali ce to verno da konvertira. U jedan loop bubnja ima raznoraznih elemenata od kojih veci deo su u srednjim frekvencijama pa me zanima kako ce da prepozna tomove, dobose, zvecke, perkusije ili sta god ima u taj loop. U gitare cesto ima neki mehanicki zvuci kao slajdovi, pucketanja zice, strumove, sta ti znam ... nisam pokusavao nesto previse da konvertiram loopove preko neki software ali od ono sto sam probao i video u midi sekvencu imam neke note visak odsvirane radi onih mehanickih zvuci. Smanjivanje sensitivity nije resavalo bas problem .... pa zato mi cudno ovo dva klika i automatski sve gotovo. Da ne cuva mozda klavijatura rezervni midi loop pa pruza ti se mogucnost da zamenis audio loop-a gotovi midi loop a da se ne radi o direktnu konverziju ?! Dali je recimo moguce da to uradis sa user style koji radi na tvoj ucitan loop-ovan bubanj a ne fabricki loop ?!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#450 |
Godfather
|
![]()
Nije Ace sama konverzija toliki problem, nego koliko to verno zvuči.
Poenta loopa i jeste da stvari ne zvuče mašinski i mehanički.
![]() |
Favoriti |
|
|