|
|
Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e... |
![]() |
|
Alati tema
![]() |
Display Modes
![]() |
![]() |
#81 |
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 12.06.2011
Mjesto: Korčula
Godina: 39
Downloads: 321
Uploads: 5
Rekao HVALA: 102
Zahvalili mu 148 puta u 143 Postova
Instrumenti: PSR S910,MOXF 6,PSR SX900
Interesi: Računala i glazba
![]() |
![]()
Ja konkretno čačkam poznati tvornički ritam s Yamahe koji se zove Guitar Pop. Negdje se spominje i kao i 90's Guitar Pop. U njemu ima nekih fraza koje su mi nepotrebne,neke stvari sam pojačao,neke smanjio,neke zamijenio koliko mi god klavijatura dopušta da dobijem nešto meni zanimljivo. Tu sam i naišao na te panpotove koje sam sad podesio na 64 redom i slušam malo pa mi je nekako puniji zvuk nego da mi je npr. to malo razbacano. Samo,s druge strane mislim da nisu ludi Yamahini majstori i da nisu đaba malo sve razbacali naokolo iako je meni potpuna ravnoteža nekako logičnija... Sad opet ništa ne znam...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Slušaš to na slušalice ili na neke zvučnike? Možda te zato buni ono što dobivaš "van". Pokušaj ovako, isključi potpuno PHR1, PHR2 i PAD. Ostavi samo ove dvije gitare na CHD1 i 2. Postavi ih na 64 - centar i sviraj tako minutu dvije. Nakon toga se poigraj s panpot-ovima i raširi ih u suprotne strane.
Morao bi čuti bitnu razliku u "širini" pratnje. |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post: | smuchac (31.10.2011) |
![]() |
#83 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
To je najveca greska koju si mogao da uradis. Kod kojeg to orkestra njegovi clanovi sjede jedan drugom na glavi ? Bas tako si ih ti posadio namjestajuci panoramu za sve instrumente u sredinu. Imaj malo vise povjerenja u te "Yamahine majstore" i koristi to sto su oni uradili kao primjer za tvoje ritmove.
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio tranzit za ovaj koristan post: | smuchac (31.10.2011) |
![]() |
#84 |
Kao kod kuće
![]() |
![]()
Zna li netko kako podesiti početni OTS na PSR 3000 da mi bude onaj koji ja želim kad se upali klavijatura? Hvala.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
OTS je vezan za style .Nije samostalan .
Style u koji si stavio željeni OTS spremi u prvu registraciju i snimi tu banku registracija . Kad upališ sint ,stisni reg 1 i dobit ćeš svoj OTS . Na displeju mora biti zadana i banka registracije koju si podesio. Da ne bi povukao prvu registraciju iz neke druge banke registracija ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Kao kod kuće
![]() |
![]()
S registracijama još nisam na "ti" ali opet ću prelistati ovu temu i jedan dan zagrijat stolicu da to dvedem u red sve. Ja sam na primjer mislio onaj početni ritam koji je namješten kad se klavijatura upali da jedan njegov OTS podesim po želji jer mi jedan i treba ali kod tvorničkih ritmova između kojih je i taj koji se pali s klavijaturom nemam opciju da sačuvam jer je kao zaštićen tamo gdje se nalazi. Skopiram li ga negdje drugdje,vrlo vjerojatno bi dozvolio spremanje al đaba mi kad tamo gdje mi dopušta nije na mjestu da ga stroj nakon paljenja "povuče"...
Ništa,hvala ti,a ja ću s vremenom krenut s registracijama u akciju. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Ne tražiš ti puno ,to su neke osnove yamaha aranzera.
Samo dok usvojis yamahinu logiku programiranja . Jedna banka registracija ( das joj ime shumac1 ) se sastoji od 8 registracija. Svaka registracija se sastoji od style ,a style ima svoj ots . Kad upalis sint,on je zapamtio zadnju banku registracija koju si koristio . Ti moras izabrati jednu od 8 registracija i u stvari pokrenuti sint . Ako si soremio na registraciju 1 svij ots ( u stvari ,svoj style ), klikni na jedinicu i gotovo .ots je tu . Cim kliknes na neki ots (a,b,c,d,) pokrene se synchro start, sto može biti problem ako sviras sa bendom . najjednostvanije je tada u registracijama stisati u mixing konsole style na nulu ...da ne grune bubanj,pokraj živoga bubnjara ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Moderator
Registrovan/a dana: 13.07.2008
Downloads: 5217
Uploads: 19
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 135 puta u 123 Postova
Instrumenti: Korg PA 4X 61
Interesi: muzika
![]() |
![]()
Nisam video idealnije resenje za riktanje i sredjivanje klavijature od tih registracija... ako se nisi "poigrao" sa registracijama , obavezno se "poigraj" pa kad sve namestis po svom ukusu ima da volis tvoju yamahu jos tri puta vise nego koliko ju sad volis
![]()
![]() |
#89 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
...odnosno, taman koliko je i yamahapassion voli
![]() ![]() ![]() ![]() Promijenjeno od tranzit (02.06.2012 u 01:14 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Vredan član društva
|
![]()
potrebna mala pomoc, podesim sve i memorisem na user1 DSP1 COMP i efekte namestim, ma sve. I kad promenim ritam vrati mi sve na fabricka podesavanja, gde gresim? pozdrav
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|