pozdrav svima, ja sam recimo na početku "karijere" one-man-band i trenutno od opreme imam klavijaturu i mikrofon, a razglas unajmljujem. Međutim, htio bih si kupiti nešto od zvučnika da ne moram više unajmljivati, zanima me što mi vi preporučujete, koju marku i koji model, ja nemam nikakvog iskustva s razglasom, budžet mi je nekih 200€, neki mi kažu da uzmem neko pojačalo za klavijaturu, neki mi kažu da se to ne isplati, da je bolje kupiti aktivnu zvučnu kutiju ( jel "aktivna" znači da ima u sebi pojačalo ili?), u jednoj trgovini su mi ponudili Omnitronics KB 210 za 200€ i kažu mi da je to sasvim dovoljno za to što mi treba, a treba za manje svirke do 100 ljudi, što vi mislite o tom i ako imate bolji prijedlog, slobodno predložite, hvala
Moje misljenje je da uzmes ativnu kutiju ( aktivna u sebi ima pojacalo koje je namjenski za tu kutiju ) Sto se tice omnitronica moje iskustvo je lose, bolje rade behringer. Za 200 eura mozes naci samo jednu 12" ili da trazis polovnu 15" mada ti ni jedna ni druga nece biti dovoljne za 100 ljudi pogotovo na otvorenome. I da kazem da aktivna kutija nema mikser tako da na a.kutiju mozes spojiti samo klavijaturu ili mikrofon ( imaju neke aktivne kutije ulaz za 2-3 ali su losi mix, nemaju predpjacalo za mikrofon) pa bi ti trebala i neka mikseta da prikacis klavijaturu i mikrofon i da malo doteras EQ sto na aktivnoj kutiji ne mozes. Mozda je bolje za pocetak da uzmes samo miksetu a ostalo iznajmis dok ne zaradis za bar jednu kutiju. Ako radis kafice onda se samo prikacis na njihov razglas. ( P.S ovako sam ja radio dok nisam zaradio kutije i dr.)
Promijenjeno od mikimaksa (02.06.2012 u 02:48 sati)