|
|
Saveti za kupovinu Za sve one kojima treba druga klavijatura ;) |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#31 |
6. sekretar SKOJa
Registrovan/a dana: 07.07.2011
Downloads: 280
Uploads: 5
Rekao HVALA: 315
Zahvalili mu 123 puta u 117 Postova
![]() |
![]()
Kao prvo, nije tvoje da sudis da li je nekom nesto "sitno" ili ne, a pogotovo da kazes "neznam sta trazis na ovom forumu"...
Da se to ti nisi slucajno pretplatio na forum? Mnogo me zabole sto ti nevolis pa800, meni je super. P.S. Nema svako 96 mb RAM ugradjen u pa1 ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Doktor Nesa
Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 336 puta u 312 Postova
![]() |
![]()
lakse malo@ sale_band,to nije primerene recnik za ovaj forum.idi na PP pa raspravi ako nesto imas ali mislim da nisi u pravu.sve sto ti je napisao @nikadvisekorg je sasvim u redu i stvarno ako ne znas neke stvari onda nemoj ni da se petljas u njih.
Tvoj pa 800 kao sto sam ti napisao(u demo ako se ne varam) zvuci jako skromno i ti se verovatno ne bavis muzikom profi pa ti to i nije toliko bitno.Mi koji od muzike zivimo itekako moramo da vodimo racuna o svakom detalju. ne skreci sa teme,a ako mislis da PA1x zato sto je stara klavijatura nije dobra onda se grdno varas.
#33 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 05.10.2007
Downloads: 900
Uploads: 10
Rekao HVALA: 42
Zahvalili mu 156 puta u 139 Postova
Instrumenti: Korg Pa4x 76
![]() |
![]()
Ovo nije bas tema pa1 vs p800, ali cinjenice su sledece:
-kvalitet izrade, dirke i softverska stabilnost su definitivno na strani pa1 -pa1 ima neke rom boje koje pa800 nema -pa1 ima dostupnu ram memoriju (2x16mb) koja se moze menjati ne daj boze i u kucnoj radinosti i ima mesta za 2 exb prosirenja -zvucnici na pa1x su boljeg kvaliteta -pa1 ima potenciometre za realtime podesavanja svake trake -vokalist nudi opciju za 4 prateca vokala +ulaz za kenon -manje bitna stavka je opcioni CD drive Pa800: -unapredjen software u odnosu na pa1x : EQ po kanalu i master EQ, DNC boje, Guitar mode, veca rom baza i veci izbor rom boja -veca kolicina ram-a -64mb -brzi boot time, cak i sa ispunjenim svih 64mb -brzi procesor i samim tim odzivniji sistem nego pa1x -uvodjenje favorites umesto directHD - bolja varijanta zato sto se favorites snimaju u okviru seta, a dHD mora manuelno da se bekapuje -kompatibilnost sa pa2x i pa500,samim tim mnogo vise materijala za rad -i pa1 i pa800 zavisno koliko je kome teska ruka pate od polomljenih tastera Ja sam posle 2 godine na pa1x menjao pitch bender i potenciometar za tempo/dial -ali to je takodje relativna stvar. -moram da se slozim da je cinjenica da je pa800 sa strane kvaliteta izrade macka u dzaku... Svedok sam dobrih primeraka, a i losih, tako da je kupovina pa800,bez obzira na njegove prednosti po mom misljenju cista lutrija... Ja bi licno isao ili na pa1 ili pa2... Pa800 bih jedino kupio od nekog kolege ciju istoriju znam, ovako iz oglasa se ne bih usudio. Mozda sam neke predosti-mane zaboravio, ali ovo je bilo iz glave, po secanju. Sent from Ttalk
#34 | |
6. sekretar SKOJa
![]() |
![]() Citat:
Ja nisam rekao da Pa1 nije dobar instrument, samo sam izneo misljenje da bih ja za te pare pre isao na pa800. Ako se vi ne slazete sa tim, to nije razlog da ja "nemam sta da trazim" ovde! Istina, ja ne zivim od muzike niti planiram iako mozda zaradjujem na njoj mnogo vise nego neki "profesionalci" ovde, ali, to ne znaci da nemam pravo da iznesem svoje misljenje! Hvala |
|
![]() |
![]() |
#35 |
Doktor Nesa
Registrovan/a dana: 08.12.2008
Godina: 63
Downloads: 655
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 336 puta u 312 Postova
![]() |
![]()
@sale_band
PA 800 uopste nije ovde tema.Procitaj naslov posta br.1 i naziv teme pa proceni sam da li tvoji postovi imaju neke veze sa ovom temom.
#36 | ||
AJ LAV KORG
Registrovan/a dana: 09.12.2009
Godina: 42
Downloads: 940
Uploads: 3
Rekao HVALA: 289
Zahvalili mu 179 puta u 165 Postova
Instrumenti: korg pa3x
![]() |
![]()
Da, ali već je bila tema pa800 ili pa1x gde je kolega koliko vidim odlučio da uzme pa1x, i naslov ove teme je u vezi cene za pa1x, ne šta bi bilo ko od nas uzeo.
Ja sam ti samo dao neke činjenice, u vezi sa pa800, jer si napisao da je tehnički napredniji..... naravno da imaš pravo da izneseš mišljenje, ali se ogradiš od tvrdnje da je to tvoje mišljenje a ne da se na pola strane ubeđujemo koja je bolja a koja ne, već je opšte poznato koja ima kakve karakteristike, pa kome šta odgovara, nek kupi prema potrebama. Da se vratimo na temu, 1000e je danas u ovoj krizi sasvim dobra cena za pa1xpro, ne vidim razlog zašto bi i koštala više od toga, s obzirom da svake godine izlaze novi modeli. Ne može da košta toliko i narednih 5 godina. Najviše mrzim kad je neko subjektivan u vezi cene, evo ovaj Sale je subjektivan u vezi sa pa800 zato što je ima, a nije ni probao druge modele.... a onaj iz Knjaževca bi hteo da se prodaju 1500e jer je on prodavao do pre par dana, ne ide to tako drugovi i drugarice. Pita se tržište a cena se formira prema ponudi i potražnji. Moj savet svima koji kupuju pa1x ili pa1xpro, naoružajte se evrima, gledajte da ne pravite trampu jer ne možete da spustite cenu, najbolje za keš, pa redom u oglasima... ja sam sa juga Srbije, ali se dešava da ovde režu s cenama pa npr idem do Bg za klavijaturu, jer mi i sa gorivom izađe nekad i 200e jeftinije nego ovde. Pa1xpro može da se nađe dobra za 1000e. pa1x može za 1100. mp3 board ide 80-100e kome treba, kome ne treba nek ne uzima džabe. ram memorije idu 5 - 10 evra par. cd ili dvdrezač ide max do 10 evra i ide bilo koji ATA od starijih laptopova, nemojte zbog toga da bacate pare na kojekakve elite verzije, harddisk takođe možete naći bilo koji ATA od 2,5 inča za 10-tak evra i da imate sve opcije. Ne vidim zašto bi neko bacio pare na elite za koji neki traže 1400e kad vidite i sami koliko koštaju svi dodaci i osnovna verzija klavijature. Pozdrav od mene za sve buduće vlasnike pa1 klavijature.
||
![]() |
![]() |
#37 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 05.03.2008
Mjesto: Knjazevac
Downloads: 1265
Rekao HVALA: 46
Zahvalili mu 77 puta u 67 Postova
Instrumenti: KORG Pa3x
Interesi: Pevanje
![]() |
![]()
Hehehe jao jao
![]() Istina je da cena padaju iz dana u dan ali ja sam objasnio zasto je moja klavijatura prodata za 1450 jer nije svirana ni malo,odsvirao sam 2-3 svirke na njoj ostalo za vezbanje kod kuce jer inace samo pevam i imam klavijaturistu koji me prati...Naravno da takav primerak u izuzetnom stanju sa svim prosirenjima vredi toliko jer se to vise u takvom stanju vise ne nalazi...Danas mi neki lik iz beograda nudi pa1x za 1100 koji nema nista sem hd i 32mb u katastrofa stanju,ne samo da se skinula boja nego nego fali plastike na ivicama i na kojoj je svirano jedno 7-9 godina i ko zna sta je sve prosla i gde je sve transportovana!Vlasnici pa1x koji imaju odlicno ocuvane pa1x aranzere nece da ih prodaju ispod 1250-1300 sigurno,mogu oni koji su ko zna koji vlasnici i u losem stanju jer su odradile svoje,provereno!
Tuti Fruti Band Promijenjeno od Minicevac (26.06.2012 u 15:04 sati) |
![]() |
![]() |
#38 | |
6. sekretar SKOJa
![]() |
![]() Citat:
Ovo posle toga je lancana reakcija na, nazovi, provokaciju ili omalovazavanje. |
|
![]() |
![]() |
#39 | ||||
AJ LAV KORG
Registrovan/a dana: 09.12.2009
Godina: 42
Downloads: 940
Uploads: 3
Rekao HVALA: 289
Zahvalili mu 179 puta u 165 Postova
Instrumenti: korg pa3x
![]() |
![]() Citat:
Citat:
i oni koji stvarno hoće da prodaju. Po svemu sudeći ti što si pomenuo koji neće da ih prodaju ispod te cene, spadaju u prvu kategoriju. Kriza je prijatelju, prodaješ (ako hoćeš da prodaš) kad ima kupac a ne kad ti hoćeš. Ne razumem likove koji stave oglas i ti im nudiš da se dogovarate oko cene, a oni kao nije mi hitno da je prodam, te samo sin vežbao za školu.... a još gori su oni koji napišu DOGOVOR i traže npr 1200 i pozovem ih a oni kažu mogu da spustim samo 10e ![]() Kad je veća ponuda, cenu određuje ona ko ima pare, a da je nestašica klavijatura ko kad smo bili pod sankcijama, cenu bi određivao prodavac.... sad određuje cenu onaj ko ima šuške.
Promijenjeno od nikadvisekorg (26.06.2012 u 15:12 sati) |
||||
![]() |
![]() |
#40 |
6. sekretar SKOJa
![]() |
![]()
Nemam vise volje da se dopisujem, zaista... Uzivaj!
|
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|