Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Kompjuteri I Produkcija > Muzički Software

Muzički Software Sve što Vas zanima o radu sa nekim muzičkim programom koji nema sopstveni podforum...

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 30.07.2012, 21:27   #11
nikadvisekorg
AJ LAV KORG

nikadvisekorg's Avatar

Registrovan/a dana: 09.12.2009
Mjesto: Srbija
Godina: 42
Downloads: 940
Uploads: 3
Rekao HVALA: 289
Zahvalili mu 179 puta u 165 Postova
Instrumenti: korg pa3x
nikadvisekorg ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

aj nek i mene neko piratizuje za kontakt 5 na pm, dosta sam se mučio s ovom trojkom..... inače i ja prvi put kad sam počeo s kontakt-om da radim izgubio sam bar 20 minuta dok sam provalio to za release time..... sećam se ko da je juče bilo

edit: uzeo sam neki pa50 za probu da se igram sa semplovima, i mogu da vam kažem da lepo radi..... nego ima li ko gotove bubnjeve u SF formatu ili u ksf za korga? Ja bi sam složio nego trenutno nemam nijedan drugi aranžer kući osim pa50..... pa nemam čime da exportujem semplove iz setova koje imam.... a imam ih dovoljno....
Citat:
Originalno postovano od tranzit Pokaži Post
Sinovac, da tebi neko toliko puta gurne i izvadi i ti bi prozujao.
Citat:
Originalno postovano od caka012 Pokaži Post
Najgore je kad sviras akusticnu svirku, a neki gost donese daire. Pravilo je da je zelja za dairama medju gostima obavezno obrnuto proporcionalna smislu za ritam i da se za pomenuti instrument ceo boziji dan otimaju samo oni koji nemaju veze sa ritmom.

Promijenjeno od nikadvisekorg (30.07.2012 u 21:30 sati)
nikadvisekorg je offline   Reply With Quote
Star 31.07.2012, 01:34   #12
Dell
Satriani

Dell's Avatar

Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
Dell ist ein LichtblickDell ist ein LichtblickDell ist ein LichtblickDell ist ein LichtblickDell ist ein LichtblickDell ist ein Lichtblick
Dell pošalji poruku preko MSN messengera Dell pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Tako znaci, msm pitam za ortaka koji svira na nekom midi kontroleru bas i kontru, tako da sam kontao ima li neki nacin da lako prebacuje boje u kontaktu.

Dell je offline   Reply With Quote
Star 31.07.2012, 01:52   #13
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Ima nacin ali kompjuter mora biti na vrlo visokom nivou sto podrazumjeva zestok procesor i bar 16GB radne memorije a onda i debelo dobra audio karta. Uopste i sam sistem mora biti maksimalno opimiziran za audio jer tu nema sale posto se radi o live svirci. Tu ne smije biti ni cekanja, ni stucanja, ni mucanja. To sve mora da radi pouzdano kao i hardver instrument pa zato i veliki zahtjevi po pitanju kompjutera i sistema. Nek zaboravi odmah na to ako misli da to radi na laptopcicima i kompjutercicima iz "Fisa" Pera Gudelja...
tranzit je offline   Reply With Quote
Star 31.07.2012, 01:56   #14
nikadvisekorg
AJ LAV KORG

nikadvisekorg's Avatar

Standard

u protivnom može se desiti da vam laptop služi kao grejno telo, kao što je kod mene slučaj
Citat:
Citat:
Najgore je kad sviras akusticnu svirku, a neki gost donese daire. Pravilo je da je zelja za dairama medju gostima obavezno obrnuto proporcionalna smislu za ritam i da se za pomenuti instrument ceo boziji dan otimaju samo oni koji nemaju veze sa ritmom.
Star 31.07.2012, 02:09   #15
tranzit
Banovan!

Standard

Hahahaha... da to se obicno desava. Hoce ljudi skup sound na jeftinom kompjuteru... volio bih i ja ama ne ide. Latenca je kod zive svirke vrlo bitan faktor pa sve sto je preko 5ms je katastrofalno, a da bi ova Latenca bila ispod tih 5ms (najbolje 1.5ms ako ikako moze) treba prvo odlicna audio karta ciji driveri ne padaju i ne brkaju loncice i zvoncice, pa onda kao drugo i debela masina koja ce da izdrzi tu 1.5ms Latencu jer ista nazalost zavisi i od performase masine a ne samo od audio karte. Kao trece, pogotovo kod Kontakta (obavezno verzija 5) da bi se spakovalo sto vise "skupih" sounda treba i dosta radne memorije (16GB pa na vise) a i jedan vrlo brzi HD. Neizostavno bi to trebalo da bude SSD i to najnovije generacije (SATA 3) ciji Read/Write ide i do 600MB/sec. Ovo je vrlo vazna stavka radi audio streaminga na cijoj bazi radi Kontakt. Sve to onda mora da bude na postenoj maticnoj ploci i... kad se sve sabere dodje se brzo do cijene dobrog hardver workstationa ali... bar pet klasa viseg kvaliteta nego i najbolji aktuelni. Odvratna i zastrasujuca cijena, fenomenalan i zastrasujuci sound, za svaku priliku i nepriliku, od satora pa do studija.

Promijenjeno od tranzit (31.07.2012 u 02:13 sati)
Star 31.07.2012, 02:32   #16
nikadvisekorg
AJ LAV KORG

nikadvisekorg's Avatar

Standard

Citat:
Neizostavno bi to trebalo da bude SSD i to najnovije generacije (SATA 3) ciji Read/Write ide i do 600MB/sec. Ovo je vrlo vazna stavka radi audio streaminga na cijoj bazi radi Kontakt. Sve to onda mora da bude na postenoj maticnoj ploci i... kad se sve sabere dodje se brzo do cijene dobrog hardver workstationa ali... bar pet klasa viseg kvaliteta nego i najbolji aktuelni. Odvratna i zastrasujuca cijena, fenomenalan i zastrasujuci sound, za svaku priliku i nepriliku, od satora pa do studija.
ja se izvinjavam za ovo kopiranje posta pre mog, ali nisam mogao da izdržim, ovo kao da je pisao onaj lik što vodi Polarotor na tv-u

Od toga što si nabrojao ja nema šta nemam, nemam ni kompjuter, ni ssd ni ram......
ali mogu da zagrejem kafu u svako doba ako je stavim na laptop kad startujem Kontakt upravo mi je radna temperatura sobe porasla za 10 stepeni od startovanja.....

a što se latencije tiče evo nikako ispod 15ms i očajno zvuči oseća se kašnjenje......
Citat:
Citat:
Star 31.07.2012, 02:45   #17
tranzit
Banovan!

Standard

Ama taj sa Polarotora je mala maca za mene... hahahaha... tako ti je kako ti je a ti sa tom grijalicom imas priliku da provjeris ovo moje pisanije Ne muci se sa tom latencom od 15ms, bacices jednom kompjuter kroz prozor jer ako ista moze da iznervira muzicara, to je kasnjenje sounda. Tih 15ms stvarno ne moze niko da kompenzira ma koliko sposoban muzicar bio i ma koliko koncentrisan bio. Nije mi namjera bila da te deprimiram, ama godine mi ne dopustaju ni da lazem... hahahahaha.

Promijenjeno od tranzit (31.07.2012 u 02:47 sati)
Star 31.07.2012, 02:47   #18
nikadvisekorg
AJ LAV KORG

nikadvisekorg's Avatar

Standard

nema veze bar je dobro za vežbanje metrike u sitne sate, sviram 15ms ranije i taman se uklapam sa ostalim instrumentima
Citat:
Citat:
Star 31.07.2012, 02:51   #19
tranzit
Banovan!

Standard

Ti si fenomen...... ja i kod 5ms pocinjem da pjenim i bacam zenu po sobi...

Promijenjeno od tranzit (31.07.2012 u 02:52 sati)
Star 31.07.2012, 02:52   #20
Dell
Satriani

Dell's Avatar

Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
Dell ist ein LichtblickDell ist ein LichtblickDell ist ein LichtblickDell ist ein LichtblickDell ist ein LichtblickDell ist ein Lichtblick
Dell pošalji poruku preko MSN messengera Dell pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Ma i kontakt je do jaja opcija, jer je ovaj palio 2 vst instrumenta preko cubase 5, zamisli koliko mu je to rama zderalo. Stopalo mu je u sred svirke, pa ja bas preuzimao.

Dell je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Isključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 10:14

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije