|
|
Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas! |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#13 | ||
AJ LAV KORG
Registrovan/a dana: 09.12.2009
Mjesto: Srbija
Godina: 42
Downloads: 940
Uploads: 3
Rekao HVALA: 289
Zahvalili mu 179 puta u 165 Postova
Instrumenti: korg pa3x
![]() |
![]()
nije previše posla, ja imam i pa1x i pa50 sa usbi midi kablom, može sve isto da se podesi uz malo truda i poznavanja elementarnih stvari oko podešavanja svega toga.
Šta treba da se ima: -usb midi kabl, kontakt, laptop ili netbuk sa dovoljno ram-a, Šta je potrebno da znate: - kako da podesite pravilno midi kanale u kontaktu i aranžeru za određen element iz ritmma, npr bubanj vam je midi kanal 10 onda kad učitate sređen multisempl bubnja u kontakt i njega morate da podesite na midi kanal 10. - kako da učitate i u kom formatu semplove u Kontakt, - kako da u aranžeru podesite parametre za sound na trakama u style-u koje vuku semplove sa kompjuter da budu sve na EXTERNAL da vam se ne bi mešale boje iz klavijature i sa kompjutera.... to je otprilike ukratko šta vam treba da povežete pa50, pa500 ili bilo koji drugi stariji aranžer da "vuče" semplove sa laptopa. Ja sam puno ispisao a to je kad se budete uigrali minut-dva podešavanja svih tih parametra, i svirka može da krene. Ostala dodatna podešavanja ćete sami da skontate kad se uigrate i s ovim. Ako vam je sve ovo komplikovano, ona vam toplo preporučujem počnete sa skupljanjem ovih zelenih papirića koji ovako izgledaju ![]() i kupite neki aranžer sa semplovima u koji možete da ubacite gotov set skinut sa ovog foruma i da se ne mučite sa onim zavrzlamama koje sam opisao iznad.
||
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|