|
![]() |
#11 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Ja koliko sam skontao pitao je jel moze da mu radi ovako slide bass!A i da nije neki ce mu ovde reci da ne treba da uzima to jer ce I5s moci da mu radi dobro i sve ce to moci na njemu
![]() ![]()
Sledeći član vam se zahvalio Marco7 za ovaj koristan post: | nikadvisekorg (22.08.2011) |
![]() |
#12 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 23.01.2009
Downloads: 3620
Uploads: 9
Rekao HVALA: 152
Zahvalili mu 27 puta u 27 Postova
Instrumenti: Kurzweil K2661 Roland XP10 Yamaha V50
Interesi: Muzika
![]() |
![]()
Tema je malo starija,ali da ne otvaram novu. Mozes li mi neko objasniti tacan postupak ubacivanja Slajd Bass-a na nekom ritmu,recimo Rumbi
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Drugar foruma
|
![]()
da ne otvaram novu temu,kako na pa 800 da namestim bas slajd recimo kad stisnem samo ton C da se cuje bas slajd?
![]() |
#14 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Da se cuje Slide Bass na Bass traci u ritmu ili kako si mislio sa tim tonom "C" ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Drugar foruma
|
![]()
mislio sam ako je moguce u bilo kom ritmu recimo samo da stisnem ton c i da se cuje slajd
![]() |
#16 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Pazi Cule, ti ces na tom tonu C sto spominjes imat slajd bass, ali ce ti slajd pocinjat od nekog odredjenog tona, zamisli npr. sviras u c-molu neku stvar, a ono ti slajd napravi od tona E, moras i na to da mislis.
![]() |
#17 |
Drugar foruma
|
![]()
hm,upravu si brate nisam na to,onda pitanje kako na prelaz da namestim da se cuje slajd?
![]() |
#18 |
Banovan!
![]() |
![]()
Posto je Dell u pravu, za taj Slide, kako si ga ti zamislio, morao bi da odvojis jednu cijelu oktavu ako bas hoces da to bude kako valja. Kako ces taj Slide da stavis na prelaz to ti je donekle objasnio Marko7 u ovoj temi. Ima Bass multilayer sound programa koji su uradjeni tako da se Slide nalazi na najvisim Velocity vrijednostima (na primjer 120 - 127) a ostali "normalni" Bass layeri su ispod. Uzmi takav jedan sound za Bass u ritmu i kada treba da svira Slide, jednostavno daj tim notama odgovarajuci Velocity. Za cas posla si rijesio problem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Drugar foruma
|
![]() Citat:
![]() |
![]() |
#20 |
Banovan!
![]() |
![]()
Treba da imas takav layer sa samplovima. Tu nema drugog izlaza. Odmah imaj na umu da ces morati taj layer napraviti od najmanje 4 slide sampla jer ako bi to pokusao samo sa jednim samplom koji bi recimo, imao original (root) notu na F#, slide na C bi bio prespor, odnosno predugo bi trajao a slide na H bi pa bio prebrz i vrlo malo bi licio na bass a mnogo vise na gitarski slide. Bilo bi pametno postaviti ta 4 sampla na C#; E; G; i A# a onda svakoj zoni odredi low i high notu. Posto sam ti odabrao samplove sa root notama tako da je izmedju njih uvijek isti razmak, lako ces odrediti te low i high note. Ovaj isti razmak naravno nije samo slucajno odabran vec ovim putem imas priblizno isti kvalitet i brzinu sampla sa vrlo malim odstupanjima. Onaj C# sample ce zahvatati podrucje od C - D, E sampl od D# - F, G sampl od F# - G# i onaj A# sampl podrucje od A - H. Posto hoces da pri blagom udarcu dobijes taj Slide efekat, moras taj layer postaviti kao prvi odozdo po Velocityju, na primjer, od 0 - 20 i dobices to sto ti treba.
Promijenjeno od tranzit (14.09.2012 u 02:59 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|