|
![]() |
#11 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Ima i te sto vi pricate, ali ne moze se tu zauzet jedinstven stav. Na primjer, dodjose kod mene dvojica kolega sto sviraj u istom bandu. Jedan svira solo klavijaturu, drugi bas+klavir-strings. Ovaj solo klavijaturist ima pa1x, a ovaj drugi neki midi kontroler sa laptopom i Kontakt5. I sad ovaj sa pa1x mi trazio 3-4 sampla sa tyrosa da mu iskonvertiram. Ovaj drugi loada neke Alicia Keys klavire od 1.5 gb u Kontakt i pokazuje nam, a sveukupna velicina tih 3-4 sampla sto sam ovom solo klavijaturistu iskonvertirao jedva megabajt zauzimaju i podje nam se smijat, ubacujete tu bojice od 1mb sve skupa, a pazi meni klavir samo 1.5 gb, a njemu ce ovaj solo klavijaturist:"Sigurno ces ti raju u svatovima dic sa tim svojim 1.5 gb klavirom i skupit baksis, a ja upalim neki brasic, harmonicicu i neku zurlicu i eto para". Tako da zamislite da sviramo "Odakle si sele" sa sweepom prvi glas, a tercu sa nekim prejebanim leadom, a bass neki elektronac.
Jebiga, svi vole dx zvukove, ali nemaju harmonike na njemu, svi vole roland stringse i gitare, ali nemaju dx zvukove i harmonike, oni sto sviraju na korgu bez samplova imaju harmonike, trube itd, ali nemaju prethodno dvoje. U novije doba su se pojavili workstationi koji mogu sve to imat zajedno. Ta predrasuda o kojoj pricate, a i ja je podrzavam na neki nacin potice od onih muzicara sto samo zele da se pokazu sa instrumentom, vidi mene sine Kronos sviram i kod onih sto su jednostavno ovisni od toga da potrose pare na skupe instrumente, bice njih sigurno koji ce za nasu muziku znat iskoristit ![]()
Favoriti |
|
|