Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Solo (Workstation) > Korg

Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas!

Alati tema Display Modes
Star 29.10.2012, 15:35   #11
Dell
Satriani

Dell's Avatar

Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
Dell ist ein LichtblickDell ist ein LichtblickDell ist ein LichtblickDell ist ein LichtblickDell ist ein LichtblickDell ist ein Lichtblick
Dell pošalji poruku preko MSN messengera Dell pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Ima i te sto vi pricate, ali ne moze se tu zauzet jedinstven stav. Na primjer, dodjose kod mene dvojica kolega sto sviraj u istom bandu. Jedan svira solo klavijaturu, drugi bas+klavir-strings. Ovaj solo klavijaturist ima pa1x, a ovaj drugi neki midi kontroler sa laptopom i Kontakt5. I sad ovaj sa pa1x mi trazio 3-4 sampla sa tyrosa da mu iskonvertiram. Ovaj drugi loada neke Alicia Keys klavire od 1.5 gb u Kontakt i pokazuje nam, a sveukupna velicina tih 3-4 sampla sto sam ovom solo klavijaturistu iskonvertirao jedva megabajt zauzimaju i podje nam se smijat, ubacujete tu bojice od 1mb sve skupa, a pazi meni klavir samo 1.5 gb, a njemu ce ovaj solo klavijaturist:"Sigurno ces ti raju u svatovima dic sa tim svojim 1.5 gb klavirom i skupit baksis, a ja upalim neki brasic, harmonicicu i neku zurlicu i eto para". Tako da zamislite da sviramo "Odakle si sele" sa sweepom prvi glas, a tercu sa nekim prejebanim leadom, a bass neki elektronac.
Jebiga, svi vole dx zvukove, ali nemaju harmonike na njemu, svi vole roland stringse i gitare, ali nemaju dx zvukove i harmonike, oni sto sviraju na korgu bez samplova imaju harmonike, trube itd, ali nemaju prethodno dvoje. U novije doba su se pojavili workstationi koji mogu sve to imat zajedno.
Ta predrasuda o kojoj pricate, a i ja je podrzavam na neki nacin potice od onih muzicara sto samo zele da se pokazu sa instrumentom, vidi mene sine Kronos sviram i kod onih sto su jednostavno ovisni od toga da potrose pare na skupe instrumente, bice njih sigurno koji ce za nasu muziku znat iskoristit

Dell je offline   Reply With Quote

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 10:19

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije