|
|
![]() |
#1 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 20.11.2008
Mjesto: ZAGREB
Downloads: 92
Uploads: 3
Rekao HVALA: 0
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Instrumenti: Roland Discover 5,yamaha psr s900
Interesi: muzika i lemljenje žica
![]() |
![]()
Pa upravu si mislio sam jer je ovo novija tehnika da nebi bilo loše al uvjek če biti zagovornika jedne ili druge klavijature pozdrav
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Vredan član društva
|
![]()
Istina je da ima puno vise materijala za korgove klavijature generalno, ali isto tako mislim da yamaha (kao nijedan drugi instrument) ne moze da zvuci "lepo" dok se ne sredi po svom ukusu. Ali buduci da si vec napisao da sviras narodnu onda bih ti i ja predlozio korg pa80. Nisam ga imao ali "brdo" tekstova sam procitao o toj klavijaturi, i uglavnom korg ide uz narodnjake, dok yamaha ide uz neki pop, rock..
Dodato: Da dodam..Dobro me podseti ![]() Promijenjeno od formula95 (12.12.2012 u 23:47 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
Registrovan/a dana: 13.07.2008
Downloads: 5217
Uploads: 19
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 135 puta u 123 Postova
Instrumenti: Korg PA 4X 61
Interesi: muzika
![]() |
![]()
Iako imam yamahu psr s700, i evo 5 godina sam se lepo nasvirao na njoj, ipak moj glas ide korgu pa80 iz puno razloga (da ne nabrajam sad)...samo cu reci da se iz pa80 moze izvuci ono sto s 700 moze samo da sanja.
![]() |
#4 |
Vredan član društva
|
![]()
necu da sad ispadne da skrecem sa teme, ali @yamahapassion sad si me za srce ujeo
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 23.11.2011
Mjesto: Nis
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 8 puta u 8 Postova
Instrumenti: Korg PA50SD
![]() |
![]()
Pa stavi slusalice... i udri celu noc....
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Registrovan/a dana: 13.07.2008
Downloads: 5217
Uploads: 19
Zahvalili mu 135 puta u 123 Postova
Instrumenti: Korg PA 4X 61
Interesi: muzika
![]() |
![]()
Formula, ne kazem ja da yamaha nije kvalitetno uradjena, cak i ima nekih prednosti u odnosu na pa80 (trenutni pristup materijalu sa USB, portamento, mixing console (koja je po meni idealno resenje za brzo stelovanje na zivoj svirci)), ali imao sam priliku da se dobro upoznam i sa korgom pa80 i jednostavno ne mogu da se porede ove dve klavijature, iako je yamaha dosta mladja, ali ju pojede pa80. naravno govorim za narodnjake, za zabavnjake bi vec blagu prednost dao yamahi, jer joj je fabricki materijal odradjen do yaya.
![]() |
#7 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Da se razumijemo, pa80 je jaci od s700 ako ima flash karticu. E sad bez flash kartice je stvar ukusa. S700 za yamahase topliji zvuk, ali velika mana sto se ne mogu bubnjevi custom radit, kako mi je Yamahapassion rekao. Jeste da je 16mb jako malo memorije za kvalitetne samplove, ali svejedno to je druga prica od "suhog" pa80.
E sad, vi znate da sam ja alergican na ono yamaha je za zabavnjake, a korg za narodnjake, ali kolega Yamahapassion je tu skroz u pravu, da ga se pogresno ne shvati to je samo splet okolnosti i to zato sto se na pa80 cak i bez flasha moze dobit poprilicno slican legendarnom EMU SP12, odnosno juve bubanj. E sad kad neko kaze za Korg i Yamahu u cijenovnom rangu do 3000 eura da je ovaj za narodnjake, a ovaj za zabavnjake tu se debelo zavarava. I na kraju da ne zaboravimo. Iako je s700 mladja yamaha, ona je ipak u srednjem rangu njihovih klavijatura, dok je pa80, iako je izasao davne 2000 godine ipak u pro rangu klavijatura. Potrebno je dakle sagledati sve navedene cinjenice i viditi koja kako odgovara i onda prevagnuti i odluciti.
![]() |
Favoriti |
|
|