|
|
![]() |
#11 |
Vredan član društva
|
![]()
hehehe,moguce je,ustao iz mrtvih.
Sto se tice 48000 i 44100 to bi voleo da vidim gde si procitao i gde ima da pise. A digitalni izlaz kako i ja negde procitah zaobilazi maxx audio mislim da se onda ne moze koristiti.Drugo kad se koristi digitalni izlaz od klavijature za live svirku ili studio onda se zaobilazi digital to audio converter od pa3x koji inace ubija kako radi.Ovo je prva klavijatura koju imam a na kojoj sam primetio bolji kvalitet izlaznosti semplova u odnosu na neku drugu klavijaturu jer kako sam rekao bitno je imati neke klavijature da bi napravio poredjenje.Pa tako posto sam imao Fantom G i Pa800 onda mogu slobodno reci da jednu boju koju najvise volim ja i primecujem da to nije isto a pored nekog svirackog iskustva i studiskog rada ja ne znam u cemu je fora sem u konverteru,pa tako isto mislim da nije pametno uopste koristiti digital out jer prvo ti treba mixeta sa digital in pa onda da ta mixeta bude opasna i da onda ona odradi bolji posao nego converter klavijature koji je samo za to napravljen.Ali to je velika filozofija sama za sebe.I ne treba zalaziti puno u konvertere,digital out-e,i frekvencije.Sto kaze Vex razlika izmedju 38000 i 44100 nije nikakva ako su u pitanju semplovi koji imaju samo nizi frekventni opseg.A drugo treba razmisliti prvo zasto jos od pa80 postoji fora da ubacis semp[l od 48000 i zasto to jos uvek ima na pa3x.U studiskom radu se snima na 96000kHz da bi se sve to kasnije izbacilo na 44100 sto je CD kvalitet.Tako da je glupo diskutovati sta je to sto se izbacuje na nalog a sta na digital dal je to 48000 ili 44100.A drugo semplovi kad se kompresuju onda ima se ne dira frekvencija u pa3x ona ostaje ne promenjena jer to bi uticalo na kvalitet semplova.A to nije slucaj sa ovom vrstom kompresovanja sto sam vec ranije napisao.I ovo ne treba da bude stavka koja se gleda pri kupovini klavijature vec neke druge stvari tipa kad kompresujes semplove oces sutra moci da ih ucitas u neku drugu klavijaturu ili kako ces ako exportujes ubaciti to ponovo u pa3x ili negde drugde i sl.A sto se tice kvaliteta to je najbolje da se cuje i to direktno na svirci cak ne ni u prodavnici ili kuci.A moj savet svima koji se razmisljaju o kavlitetu sounda i kupovini pa3x je da je kupe jer ako cuju nece se pokajati.
Favoriti |
|
|