|
![]() |
#11 |
Stvarno kod kuće
Registrovan/a dana: 23.12.2012
Mjesto: Okolina Kolonije
Downloads: 159
Uploads: 12
Rekao HVALA: 58
Zahvalili mu 177 puta u 164 Postova
Instrumenti: Korg Pa600, Yamaha MotifXS6, Yamaha EMX5000, EV1503, Shure PG30...
Interesi: Druženje, muzika....
![]() |
![]()
Sticem misljenje da ova tema polako odlazi u pogrešnom pravcu... Kad smo god setova, slušao sam kolege koje na Tyrosu II sviraju celo vece na rumbi namenskog ritma Ace Pejovića Naj Naj Naj i niko to primetio nije osim mene i možda još par kolega ako je bilo tu. Ali je fantastično izlazilo na istina, kvalitetan razglas. Tako da se netreba opterećivati puno, već da je to kvalitetno odrađeno šta god da je. E tu imam jedno pitanje za vas ako bi mogli da me posavetujete:
Ubih se štelujući parametre masret EQ... Kao prvo ima preset za Loudnes, Pa600 favorite, Pop, Rock.... Ispod prikazanih potenciometara na display-u nalaze se i sami parametri za štelovanje frekvencije ispod svakog od njih. Ima li neko ko je upućen u tu parametriku da me konkretno posavetuje po kojim parametrima bi zvuk izlazio ,,njemu najbolje". Jer kako se steluju parametri tu je i grafički prikaz ose koja se pomera. Pokusavao sam da namestim standardno u slovo ,,V" ali mi nije to to. Razumem da svako ima svoj način štelovanja ali ja ga stvarno nemam. Treba ipak znati i izračunati odnos frekvencije vikokih, basa, srednjih i tako dalje. Kada bih to podesio po nekom ,,standardu" koji neznam, bio bih vam jako zahvalan... Bilo koji konkretan savet sa parametrima potenciometrima na displayu i vrednostima ispod njega je više nego dobrodošao. Dodao bih da mi zvuk naspram Pa500 izlazi više nekako ugušen i tup, doduše konkretniji ali kao da nema te oštrine... Možda mi se to samo čini . Za svaki savet - Hvala.
PRE PUŠTANJA JEZIKA U POGON, OBAVEZNO PROVERITI DA LI JE MOZAK UKLJUČEN. ![]() Promijenjeno od rolandx (04.03.2013 u 10:32 sati) |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|