|
|
Kutak za harmonikaše Pravo mesto, za pravo pitanje ;) |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 26.01.2013
Mjesto: Zagreb
Downloads: 323
Uploads: 32
Rekao HVALA: 85
Zahvalili mu 20 puta u 19 Postova
Instrumenti: Harmonika (Guerrini Superior 2), klavijatura (Korg pa 800 i korg pa 600)
Interesi: Glazba
![]() |
![]()
Zanimaju me vaša iskustva sa navedenom harmonikom...naime, planiram uzet neku harmoniku bez kabine koju bi koristio za neke "manje gaže" na "suho", i ove nove su dosta povoljne...E sad ima jedan problem, čuo sam da su užasno loše, od tipaka do same izrade tonova na dalje, da se raspadaju, a nisam imao priliku svirati ni na jednoj pa me zanima dali netko od vas ima iskustava kakve su to harmonike i dali se isplati to uopće uzimati???
Hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Doktor Nesa
Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 336 puta u 312 Postova
![]() |
![]()
nemas potrebe da kupujes neku harmoniku koja te nece zadovoljiti kad vec imas Guerini superior2.
Samo ces baciti pare a neces biti zadovoljan.
![]() |
#3 |
Ovaj baš voli da kuca
Instrumenti: Harmonika (Guerrini Superior 2), klavijatura (Korg pa 800 i korg pa 600)
![]() |
![]()
Ma ne treba mi za neku ozbiljnu svirku, već mi treba nešto bez kabine da nije teška, a da je glasna za neke fešte tipa momačke i ovako neke manje kafiće, jer šteta mi je ovu zalit, par puta sam imao situacija da je skoro bila ispoljevana pa stalno moram pazit....guerrinku bi imao samo za malo "finije" svirke....pa zato gledam da uzmem nešto, naravno da je kvaliteta te dvije harmonike neusporediva...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Za te sheme ti se Hohner Atlantic IV ubila, ja je imam i ubi me jer nema kabine i jer je previse ostra, ali ti trazis takvo. Mozes je nabavit za nesto jace od 500 eura. Golden cup bi ti preporucio da zaobidjes, pisalo o njoj ovdje i nisu je nesto nahvalili, probaj potrazit.
![]() |
#5 |
Ovaj baš voli da kuca
![]() |
![]()
Ma da zato i pitam, jer golden cup su jeftine ima novih za oko 700-800 € čini mi se, bez kabine naravno, ali čuo sam od nekoliko ljudi da su užasno loše...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 11.08.2011
Downloads: 241
Uploads: 14
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 8 puta u 7 Postova
![]() |
![]()
Kao što ti je kolega Dell rekao Atlantic IV ,pošto ti za takve svirke kabina nije potrebna,a ako ti je dovoljno i 96 basova onda ti preporučam Hohner Lucia IV,jer je četveroglasna i još lakša od Atlantica.Golden Cup je izrađena od jeftinih materijala i zato košta toliko,iako GoldenCup ima u ponudi i modele sa duplom kabinom ,al mislim da je ''malo'' precijenjena.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ovaj baš voli da kuca
![]() |
![]()
ma da kabina mi ne treba, bitno da je glasna i da cjena nije prevelika naravno...a pogledat cu malo, svakako hvala na pomoci...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 10.03.2013
Downloads: 0
Uploads: 1
Rekao HVALA: 2
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Instrumenti: harmonika i klavijature
![]() |
![]()
Evo kolega zelio bih ri pomoc,preporucio bi ti da ne uzimas goldencup evo ja je imam i harmonika je nikakva,nekvalitetna i neisplativa a preporucio bi ti da uzmes hohner lucija IV jer je harmonika za male gaže vrhunska
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 13.04.2011
Downloads: 532
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 24 puta u 22 Postova
![]() |
![]()
Mozes da potrazis i neku polovnu Parrot harmoniku. Kao i Golden Cup, u pitanju su kineske harmonike. Parrot je starija firma i moze se naci kod nas polovna a dobra harmonika za male pare. Imao sam nekoliko puta priliku da ih sviram i za pare za koje se prodaju polovne (200-350e) tesko da se moze naci nesto bolje! Imas troglasne i cetvoroglasne modele i svi koje sam imao priliku da probam su bili bez kabine, za razliku od Hohnera imale su mnogo lepsu klavijaturu a cak i lepsi ton (za nase uho Hohner je rastiman). Kod Parrota su kinezi kopirali Scandalli i Soprani harmonike (starije modele, bez kabine), sto se vidi i na prvi pogled kad vidis harmoniku uzivo i kad je uzmes u ruke. Usput, kao i kod Sopranija i Scandallija kad se skine dekl sa desne strane moze se videti jedan kljucic koji je zakacen za patos a sluzi da se skidaju dirke njime jer se kod tih modela dirke skidaju svaka za sebe (nisu nanizane na osovinu)! Poenta mog pisanja je da te harmonike dosta lice na italijanske sto je veoma dobro!
Promijenjeno od Akordeonista (18.03.2013 u 03:14 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Ovaj baš voli da kuca
![]() |
![]()
bas cu pogledat za te kakve su, ako cu imat priliku negdje, mozda i probat...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|