|
|
![]() |
#1 |
Odomaćeni član
|
![]()
Casper, ako necemu u zivotu neverujem, onda su to JBL specifikacije i grafikoni.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 13.04.2011
Downloads: 532
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 24 puta u 22 Postova
![]() |
![]()
Po grafikonima bi sve kutije koje se proizvode trebalo da zvuce sjajno a u praksi je sasvim drugacije!
![]() Zox2003, i ja sam primetio kada sam poredio DSR 112 i 115 da ova druga mnogo bolje radi, mnogo je veca razlika nego izmedju PRX 612 i 615, mada su tema kutije sa 12-icama pa prici o 15-icama ovde nije bas mesto. Sto se tice DSR serije i njene snage, primetno je pri svakom poredjenju sa PRX-om da je DSR jaca kutija, mada meni ni PRX612 nijednog trenutka nije pikovao niti prestajao da radi. Kada su takve situacije u pitanju uvek sam za vise kutija koje bi se rasporedile po sali nego li za dva stuba ma koliko oni bili jaki. Sto se tice DSP procesora kod PRX-a, izgleda da je on po ukusu mene i kolega sa kojima radim jer smo svi bili odusevljeni tonom na njima, pogotovo pevaci! Da se vratimo na temu, mene interesuje koja kutija tonski najlepse radi, ovde naglasavam da mi je potrebna kutija koja moze da radi i na maloj i na velikoj snazi lepo. Najcesce bih koristio par kutija sa jednim vuferom ali bi verovatno bilo nekad varijanti gde bih male svirke radio samo na njih. Ima li ko iskustva sa RCF-ovim modelima koji bi bili u klasi DSR i PRX serije? Dodato: Imam jos jedno pitanje a vezano je DSP procesore. Naime, za sve kutije koje su gore navedene pise da imaju DSP procesore, moze li mi neko strucno objasniti cemu oni sluze i kako rade? I postoji li neka hardverska varijanta tih procesora? Promijenjeno od Akordeonista (18.03.2013 u 22:31 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
U izbor svakako ulazi i Electro-Voice EV ZLX-12P. Da li je netko imao priliku čuti tu kutiju?
http://youtu.be/jU_8qcyMTXI Ne znam zašto na nekim temama ne mogu postaviti lijepo video link? Promijenjeno od casper (31.03.2013 u 00:33 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 28.05.2008
Mjesto: Preko sedam mora
Downloads: 1025
Uploads: 5
Rekao HVALA: 39
Zahvalili mu 62 puta u 54 Postova
Instrumenti: KORG pa50,Futura nordiska piano,Classico gitara,Weltmeister Stella
Interesi: Muzička i video produkcija,razglasi,rasvjeta,stage
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
U firmi koristimo DSR seriju za monitoring, pored D.A.S. audio monitoringa i raznoraznih drugih. O DSR-u mogu reći stvarno sve najbolje, do sada im nisam našao zamjerku. Čak smo radili koncert u jednoj sali u Zurichu, većinom akustični instrumenti + hor, gdje je za main razglas išlo 4 x DSR112, 4 x DSR118 i 2 x DSR115 za side fill.
Jbl Prx serija mi se također jako sviđa ali ne mogu ništa konkretno reći jer nisam imao priliku da ih čujem, ali vjerujem da su u ovom rangu to jako dobre kutije - u poređenju sa DSR-om nisam mjerodavan da kažem nešto sad. Kolega Beethoven je ponosni vlasnik PRX-a, negdje ima tema gdje se pisalo o PRX-u pa možda i to pomogne nekome. @Casper Nisam imao priliku čuti ZLX ali znam da nisu ELX seriju nešto nahvalili, mislim da ima tema na forumu također. Nadam se da je ZLX zvučno neki pomak na bolje. Što se video klipa tiče, da li se pokaže kad kopiraš embed link? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
DSR 112 je sigurno dobra kutija, tu nema spora. I cijena je u odnosu na PRX 612M viša za 140 eura. Možda će nekome zvučati nebitno, ali PRX je lakši za 5,5 kg. Meni to igra veliku ulogu jer se u 5 sati ujutro svaki kilogram poduplava :-)
Pokušao sam sve varijante umetanja linka, embed, direktni link, sa ili bez opcije umetanja linka i nikako ne radi kako treba? |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|