|
![]() |
#91 | |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 21.05.2008
Mjesto: Tuzla
Godina: 38
Downloads: 5444
Uploads: 3
Rekao HVALA: 8
Zahvalili mu 38 puta u 32 Postova
Instrumenti: Korg Pa5x
![]() |
![]() Citat:
Za super natural voices, možeš da čuješ na YT kako zvuče, zvuče prirodno i kako bi rekli masno, pogotov klavir! LP. Promijenjeno od LAsER (29.03.2013 u 09:03 sati) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Ovo Midi Visual Control je nesto verovatno tipa da putem midija preko nekog drugog externog kontrolera kontrolises ekrancice....Ovo Chord Loop ako im je kao sto rece kolega @LAsER da se snimaju akordi i kasnije ih pustis, to je vidjeno jos na G seriji, samo je bio naziv Chord Sequencer, a ne Chord Loop, mada mislim da ima neke fore sa ovim Chord Loop-om....Previse bi jednostavno bilo da zamene naziv, a ima istu funkciju kao i pre....I stvarno, mogli su bar da stave ekrancice u boji ako su bas hteli 2 (sto je po mom misljenju nepotrebno) ili bar jedan veci Touch Screen ekran, pa bar on bio i onaj sa VA serije Rolanda i nista vise ne bi bilo potrebno....Ovo je neka srednja klasa klavijature da tako kazem, ali niko ne spomenu, jel ima neka od prosirenja za bubanj koja mogu da se stave (SRX,SRG,...)? Verovatno nema, ali eto, cisto da pitam....
![]() ![]()
![]() |
#93 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 05.10.2007
Downloads: 900
Uploads: 10
Rekao HVALA: 42
Zahvalili mu 156 puta u 139 Postova
Instrumenti: Korg Pa4x 76
![]() |
![]()
Ja mislim da imate previse pitanja u pogresno vreme ;-)
Sent from S3
![]() |
#94 |
Šerif
Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
![]() |
![]()
Mislim da novi Rolandov aranžer ne može biti loš. Roland je oduvjek poznat da radi svoje proizvode jako kvalitetno, tako da novi BK-9 će sigurno imati vrhunsku style sekciju, i tvornički već jako dobar soun engine. To što vjerojatno neće staviti u njega sampler je već drugi par rukavica, ma što više već davno čak i ovdje oglobano, ne treba mu pogotovo mu nije stalo za ovaj naš prostor, jer ovdje prodaje mrvice u odnosu na ostatak svijeta. No sve ostalo bit će sigurno The Best.
Normalno, mi čemo i dalje pizditi jer ne nema sampler i nemože "prdit" DX i Casio zujalice iz sebe, ali budite sigurni da će u njemu trube, saksovi, gitare, Rhodesi i piana biti vrhunski. No ti zvukovi kod nas ne prolaze, jer koristimo jedva 5 normalnih prirodnih zvukova (Dalapa, Guerini, Tamburica, Dragečevka truba i Violina), ostalo su sounovi iz predhistorijskih DX-iva i CZ-a. ![]() Kad odlučimo i naučimo odradit svirku bez samplera, onda nečmo više svršavat na svakog novog KORG-a i Tyrosa, nego čemo skontat da svaki instrument vrijedi onoliko koliko iz njega kao muzičar izvučeš. A iz BK-9 će se sigurno dat izvući punooo divnih stvari. Žao mi je što kolega Tranzit nesmije malo više reči o njemu, jer siguran sam da Roland nije bez razloga radio toliko veliku pauzu između 2 TOP aranžera.
![]() |
#95 |
Doktor Nesa
Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 335 puta u 311 Postova
![]() |
![]()
lepo si rekao @kreso.Ko hoce te DX,CZ i ostale praistorijske boje neka kupi te stare sitisajzere koji se mogu naci jako jeftino i nek ih svira do milje volje.
Roland se ne breca puno kad im mi posaljemo neke molbe i zahteve na Mail tako da mozemo samo da zalimo sto nismo njihovo primarno trziste. |
![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Šerif
Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
![]() |
![]()
Nesa, i sam imam stari dobar (neki kažu da je zbog soundova loš) Rolandov VA7. Istina Bog, crkno mu je ZIP, a i ZIP-ete više ne mogu nigdje nač, ali mali radi ko grom. Ritmički se nosi s bilo kojim aranžerom iz svog doba, a mislim da je prvi i kao aranžer izbacio u optjecaj touch screen (Trinity je bio prvi, ali on je workstation). I zato kažem za BK-9 da će sigurno ponuditi minimum jedan novitet od nestandardne opreme koju konkurencija još nema. Dal će to biti samo dupli ekran ??? Ali vjerujem da bi moglo biti nešto veliko jer Roland već jako dugo nije napravio bum sa svojim aranžerima (kao svojedobno sa G serijom). Čak sam malo i zavidan kolegama koje su ga već čule i vidjele (primjerice Tranzit), ali njima je to posao, pa stoga i shvačam da ne smiju da pričaju, ali kod takovih novotarija radoznaliji sam od babe
![]() ![]()
![]() |
#97 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Ne mogu ni da ti opisem koliko bi mi bilo drago da mogu zadovoljim tvoju znatizelju, ama svakako nije jos mnogo ostalo do prezentacije, a i BK-9 ce doci i proci kao i svi drugi prije njega, a i svi koji ce doci poslije. Ne treba bas, u svoj toj euforiji, ocekivati ne znam sta revolucionarno. Instrument sa svojim manama i vrlinama kao i ostali.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 13.09.2007
Downloads: 2203
Uploads: 0
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
![]() |
![]()
Ovo se zove diplomatija, nemojte biti razocarani u slucaju da ....
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 08.02.2006
Mjesto: Svilajnac
Godina: 50
Downloads: 429
Uploads: 11
Rekao HVALA: 24
Zahvalili mu 202 puta u 133 Postova
Instrumenti: Roland Arrangers / Roland Fr-4x
![]() |
![]()
Hvala u ime Tima iz Srbije
![]() I u ovom novom aranzeru ima inovacija koje smo bas mi uspeli da ih namolimo da urade. Radimo i dalje na jos nekim detaljima! Jedna jako lepa funkcija koja ce se svima ovde dopasti...ma i ja bih rado da vam ispricam...strpimo se jos koji dan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 13.09.2007
Downloads: 2203
Uploads: 0
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
![]() |
![]()