Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Roland

Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima!

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 03.04.2013, 17:36   #1
LAsER
Ovaj baš voli da kuca

LAsER's Avatar

Registrovan/a dana: 21.05.2008
Mjesto: Tuzla
Godina: 38
Downloads: 5444
Uploads: 3
Rekao HVALA: 8
Zahvalili mu 38 puta u 32 Postova
Instrumenti: Korg Pa5x
LAsER befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Moj utisak sa GW8 je da oduzima dosta vremena na sređivanju a preostaje onda malo za vježbanje. Nisam vidio nekoga da je postavio SET u kojem su prerađene boje za GW8, isključivo par ritmova na downloadu i to je to. Svi žele naplatiti svoj trud i to znatno usporava razvoj ove klavijature kao i širenje Roland zajednice. Dok vidimo da kod Korg-a razlog kupovine klavijature zna u dosta slučajeva da bude "Ima hrpa materijala besplatnog, učitaj i sviraj". Da ne dužim.

Pošto prodajem ja svoj GW8 kupujem Pa600, pa ću ovih dana doraditi još malo svoj SET, i postaviti ga komplet sa svim postavkama, soundom i ritmovima ovdje na download. Postavljo sam par demo snimaka kako otprilike zvuči.

Nadam se da će u buduće i ostale kolege svoje SET-ove razmjeniti besplatno. Trenutnim a i budućim vlasnicima GW8 bi to sigurno dobro došlo.

@Bobane: Možeš li postaviti parametre kako si ti sredio harmonike i clarinete?
LAsER je offline   Reply With Quote
Star 03.04.2013, 18:26   #2
Boban010
Zaludan vladika

Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 417
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 227 puta u 199 Postova
Boban010 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

@Laser
Malo cu okrenuti ovo sto si napisao pa ce biti ovako.
Svi(sa vrlo retkim izuzecima) zele besplatno da dobiju rezultate necijeg ogromnog rada i truda i ne samo to,vecina bi da prodajom tog besplatno dobivenog materijala ostvari i novcanu dobit.Ne bi ja pisao dalje o ovome,bilo je vise polemika na ovu temu...
Pisao sam ovde po forumu postavke za par boja,da li u mojoj demo sekciji ili u nekoj od tema za GW8 ne secam se.Znam samo da i prepisivanje tih parametara odnosi dosta vremena.
Nudio sam i pomoc "kolegama" koji su bili "zainteresovani" za pravljenje ritmova ali se sve na kraju svodilo-posalji mi koji ritam.Cak sam pojedincima prepravljao neke ritmove da bi im dao primere kako treba praviti,slao e-mailom ali opet je rezultat bio nula.Jer vecina smatra da su takvi likovi koji provode vreme praveci ritmove,budale koje treba iskoristiti.

Promijenjeno od Boban010 (03.04.2013 u 18:27 sati)
Boban010 je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Oznake
pitanja, roland gw8, utisci

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 04:10

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije