Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Roland

Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima!

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 10.04.2013, 01:08   #171
vingula
Veteran

vingula's Avatar

Registrovan/a dana: 10.11.2006
Mjesto: Zagreb,Hrvatska
Godina: 40
Downloads: 1775
Uploads: 49
Rekao HVALA: 24
Zahvalili mu 82 puta u 69 Postova
Instrumenti: Roland Fantom G7, Korg PA1X Pro Elite, AKAI Advance 61
Interesi: Muzika,Računala
vingula befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
vingula pošalji poruku preko MSN messengera vingula pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Ok...možda jesam šumast i neznam puno toga, ali sam stari i bivši Rolandovac, no ovdje nisam čuo ništa novo što nema na G70 što se tiče zvukova (soundova, boja, farbi...kako god več to zovete) sve je isto ko i prije 6-7 god. ali ajd...novo što sam čuo je gitara na Gipsy Volares. Zato sam se i zasitio Rolanda što ima stalno isti zvuk(ove). Za ritmove nemogu reč, jel se više nesječam ni broja ni slova tako da mi ovi svi zvuče novo...valja nisam jedina crna ovca kojoj se nije baš nešto dojmilo ovo što sam čuo.
vingula je offline   Reply With Quote
Star 10.04.2013, 01:13   #172
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.823 puta u 1.359 Postova
Instrumenti: Genos2
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

@Milan$ - cijena je oko 2000 eura
@vingula- potpuno se slažem s tobom
casper je offline   Reply With Quote
Star 10.04.2013, 01:25   #173
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Citat:
Originalno postovano od vingula Pokaži Post
Zato sam se i zasitio Rolanda što ima stalno isti zvuk(ove).
Nista bolje a ni drugacije nije ni kod ostalih proizvodjaca. U novom instrumentu se pojavi redovno samo par novih sounda a ostatak je prenesen iz predhodnog modela koji se vec "etablirao". Eventualno ali samo eventualno, se malo "osvjeze" ROM samplovi preciznijim loopovanjem (ako je bilo greski) i smiksaju se nanovo, da bi siva siroka masa korisnika dobila utisak da se radi o novim samplovima. Ta prica nikad nece imati Happy End i uvijek ce se nanovo ponavljati jer je ogroman posao, koji uzgred mnogo i kosta, programirati potpuno novi sound chip, to se njima ne isplati i radi toga i rade to sto rade.
tranzit je offline   Reply With Quote
Star 10.04.2013, 01:45   #174
Vex
Odomaćeni član

Vex's Avatar

Registrovan/a dana: 05.10.2007
Downloads: 900
Uploads: 10
Rekao HVALA: 42
Zahvalili mu 156 puta u 139 Postova
Instrumenti: Korg Pa4x 76
Vex ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

@vingula, nisi crna ovca, procitaj moj post od pre par dana u ovoj temi par strana iza, pronaci ces slicnosti;-)

i ja sam svirao Rolanda 6 godina, zato mi i para ushi daira, godinama sam se sa tim borio... Mladost sam utrosio na pokusaju da Roland zazvuci, dok jednog dana nije dosao drug sa polu-sredjenim Pa60 i oduvao me k'o maslačak. Dok sam svirao Roland ARANZER nisam smeo da stanem uz zivi band ili bubanj, jer bi se Roland ugusio k'o asmatičar... I jednog dana sam rekao u sebi-dosta je patnje bilo. Isto to mučenje cujem i u sadasnjim modelima Roland aranzera, dosta starih boja, isti način obrade svega toga da mogu da poznam Roland sound na 5km, baš me je iztraumirao... I verovatno se zbog svega toga oseca odbojnost prema Rolandovim aranzerima, jer sam na svojoj kozi osetio objektivno nezadovoljstvo. A sa druge strane mi je drago sto u svom okruzenju poznajem ljude koji zive u sreći sa ovom firmom i dan danas i uzivaju u njoj i zbog toga opet ponegde, cisto radi promene, cujem drugaciji sound od onog koji trenutno preovladava na nasim prostorima, dovoljno da se podsetim zasto pridodajem vise paznje drugim brendovima.

Sent from S3
Star 10.04.2013, 03:24   #175
vingula
Veteran

vingula's Avatar

Registrovan/a dana: 10.11.2006
Mjesto: Zagreb,Hrvatska
Godina: 40
Downloads: 1775
Uploads: 49
Zahvalili mu 82 puta u 69 Postova
Instrumenti: Roland Fantom G7, Korg PA1X Pro Elite, AKAI Advance 61
Interesi: Muzika,Računala
vingula befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
vingula pošalji poruku preko MSN messengera vingula pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Neka im i budi isti soundovi 100000 godina, ali neka barem stave ikakav sempler da mogu nešto i svoje stavit...1 ton - 1 ton ali je moj, a ne ovako godinama davaj lovu za isto gov** a drugo pakovanje.
vingula je offline   Reply With Quote
Star 10.04.2013, 11:21   #176
makso68
Odomaćeni član

makso68's Avatar

Registrovan/a dana: 23.01.2009
Mjesto: Prijedor
Godina: 56
Downloads: 883
Uploads: 28
Rekao HVALA: 37
Zahvalili mu 106 puta u 97 Postova
Instrumenti: klavijature i gitara
Interesi: Ribolov
makso68 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Mislim da je Roland puno bezobrazniji od konkurencije..Ovaj aparat,po meni,ne vrijedi ni 1000 €,a kamo li 2000 €.Doduše,nisam ga još isprobao uživo,ali čisto sumnjam da ću promjeniti mišljenje.Mislim da je G 70,ako ništa,bar kvalitetnije napravljen i puno je na oko ljepši.Pozdrav!
makso68 je offline   Reply With Quote
Star 10.04.2013, 13:00   #177
Akordeonista
Ovaj baš voli da kuca

Registrovan/a dana: 13.04.2011
Downloads: 532
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 24 puta u 22 Postova
Akordeonista befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Sve se slazem, samo za G70 ti treba sleper i dva crnca da ga nose kad krenes na svirku! Inace je mnogo kompletnija klavijatura od danasnjih Roland aranzera. Izmedju ostalog, on vezuje Midi Set za performanse tako da je moguce koristiti i eksterni sempler uz njega - recimo neki VST sempler preko lap-topa!
Akordeonista je offline   Reply With Quote
Star 10.04.2013, 16:55   #178
Boban010
Zaludan vladika

Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 417
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 227 puta u 199 Postova
Boban010 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

I po drugim forumima muzicari iskazuju svoje nezadovoljstvo novom Rolandovom masinom,kako zbog raznih nedostataka tako i zbog cene,jedino mene ovde nabrukase(k'o petla u rasad )
kao ja sam nekompetentan....
Boban010 je offline   Reply With Quote
Star 10.04.2013, 16:58   #179
Akordeonista
Ovaj baš voli da kuca

Registrovan/a dana: 13.04.2011
Downloads: 532
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 24 puta u 22 Postova
Akordeonista befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Ma bolje bi bilo da su izbacili modul sa tim bojama i stavili cenu 300-400e, prodavao bi se kao lud! Ovako, oni izbacili nedovrsen instrument (BK) i modul od 1500e (Integra)! I jedno i drugo preskupo!!!
Akordeonista je offline   Reply With Quote
Star 10.04.2013, 18:54   #180
Morison
Ovaj baš voli da kuca

Morison's Avatar

Registrovan/a dana: 08.02.2006
Mjesto: Svilajnac
Godina: 50
Downloads: 429
Uploads: 11
Zahvalili mu 202 puta u 133 Postova
Instrumenti: Roland Arrangers / Roland Fr-4x
Morison befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Treba da sacekamo da se pre svega klavijatura i softverski dovrsi, koliko znam jos uvek nije usla u masovnu proizvodnju (tek posle sajma ce). Niko je jos od tih forumasa nije probao (ili retko ko, na vrlo kratko vreme). Tek tada cemo imati uvid koje sve funkcije (i na koji nacin) ce biti dostupne.
Sto se tice biranja performansi, znam da su predvideli da ce moci da se bira numerickim tasterima na sledeci nacin (recimo,ovo nije bilo u prototipnom izdanju kada sam ja probao):
Izaberemo performance listu
Pritiskom na taster "favorite" ispred imena performansa se redni broj menja i postavlja se broj od 1 do 8 uvek (posto na ekranu moze da se prikaze 8 performansi).
Pritiskom jednog od numerickih (tone) tastera 1-8 odmah pozivamo odredjenu performansu.
Pritiskom na taster 0 idemo stranicu dole ili pritiskom na 9 idemo stranicu gore u performance listi a trenutno ono sto je na ekranu uvek dobija prefiks broj od 1-8.

@Boban
Iskren da budem, i sam sam prizeljkivao cenu od 1500. Sa druge strane, s obzirom da znam da su dirke odradjene odlicno (i da to sigurno poskupljuje stvari) mozda da postoji 61 verzija bi upala u tu kategoriju. Ko zna, mozda jednog dana (Bk8?). Nije informacija, samo prizeljkivanje
Kome se ne svidja zvuk Rolanda, nece mu se svideti ni ova masina. Kome se dopada Rolandov zvuk, ovo je trenutno najbolji aktuelan model, to je cinjenica.
Svakako ima mesta za poboljsanja i verujem da ce vremenom doci (update, ipad app).
Detaljnije cu (bez dlake na jeziku) dati svoj sud kada mi ova masina dodje na test kompletno softverski dovrsena.
Morison je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 07:21

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije