|
|
Ostali proizvođači i razno Za sve one koji ne sviraju vec pomenute, ili za one koji imaju meshovita pitanja. |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#2 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Vrlo kompleksno pitanje. Ubjedljivo najbolji Keytar kada je u pitanju midi kontrola eksternih uredjaja je vjerovao ili ne, neki od Rolandovih V-Accordion modela. Naravno da te harmonike nisu klasicni Keytar instrumenti i da to ne odgovara svakome jer ljudi jednostavno ne sviraju harmoniku ali je to nepobitna cinjenica. Pogotovo kada se radi o harmoniji koju treba da svira aranzer kojeg upravljas. Bass strana harmonike raspolaze svim potrebnim alatom za to.
Medjutim, da se vratimo klasicnom Keytaru. To sto tebi treba, kratko i jasno, ne postoji i moralo bi da se napravi, odnosno da se neki od postojecih Keytarova modifikuje tako da ti pruzi sav komfor koji ti treba (a treba ti dosta). Uzgred, da ne zaboravim, posto i sam dosta dugo koristim Widi X8 i o njemu imam najvise moguce misljenje i to tako, da za mene, on nema alternativu, preporucujem ti ga bez ikakvih eventualnih opcija. Njega mozes da upotrijebis za to sto zelis i to, ako se radi o upravljanju nekog hardver muzickog instrumenta, onda ti trebaju dva takva Widi X8 (njihov domet bez smetnji, je zaista preko 80 metara). Ukoliko Keytarom upravljas softver instrumente na Audio PCu, onda ti je dovoljan jedan Widi X8 a za PC ti treba Widi XU. Da odgovorim i na pitanje o Volume kontroli putem midija, naravno da mozes, to je jedna od osnovnih funkcija, obicni CC#07 a moze i CC#11 (Expression). Summa summarum, ni Alesis Vortex, niti bilo koji drugi Keytar ne moze da uradi to sto ti trebas ali se i Alesis Vortex i bilo koji drugi Keytar, koji tebi odgovara (klavijatura, tezina, ergonomija...), moze modifikovati i opremiti tako da ni sanjati nisi u stanju sta bi takav jedan kontroler mogao da uradi. Dajem ti ove informacije o modifikaciji jer Trans Audio radi i najkompleksnije modifikacije masterkeyboarda i ostalih midi kontrolera, pa sada znas i kome mozes da se obratis ako ne nadjes bolje rjesenje (kojeg u sustini prakticno i nema). Nisi napisao koji aranzer bi da kontrolises Keytarom, da li bi to ostao Korg PA3X ili... jer to je veoma bitna cinjenica koja moze da donese izvjesna ogranicenja. Promijenjeno od tranzit (11.04.2013 u 01:10 sati) |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|