|
|
![]() |
#1 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 23.04.2010
Mjesto: Prigrevica
Downloads: 507
Uploads: 1
Rekao HVALA: 26
Zahvalili mu 28 puta u 25 Postova
Instrumenti: Pa3X 76 i Korg Triton Le
![]() |
![]()
@Branoy pa brate moj nemoj mi samo reci da ti nekoristis namenske ritmove???zar ti netezis da napravis ritam sto priblizniji cd-u?Vex je poznat po vroma dobrom radu i znanju koje je pokazao ovde na forumu....a ti sto kazu da pusta fajlove,sami po sebi su rekli koliko se razumeju u muziku!
Sent from Galaxy S3 using Tapatalk 2 |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio zoric za ovaj koristan post: | sale_band (27.06.2013) |
![]() |
#2 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 03.01.2009
Downloads: 561
Uploads: 21
Rekao HVALA: 170
Zahvalili mu 244 puta u 239 Postova
Instrumenti: Harmonika +Korg Pa 600
Interesi: Musika
![]() |
![]()
Trebao je samo procitat sta je meni Vex odgovorio i bilo bi mu jasnije..Nas narod bi bio najsretniji kad mu dodoje muzicar(Harmonikas)za sto i svira nasuvo,da bih mogli da se i oni deru i pjevaju nego kad vide klavijaturistu koji svira sam..Jos ako ima zid iza njega,pa ne vide sta sve radi dok svira,onda ce sigurno i biti komentar.Ma ovaj ne svira,ovo svira klavijatura sama
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Odomaćeni član
|
![]()
ma koristim ,sam kazem ode muzika u k.
ja se trudim sto manje tog, a na rolandu nemas bas kick semplovan org od pesme i svaki ostali detalj, pa da zvuci kao u pesmi, sto odma ne vodi pravom orginalu kao ovo, naravno da je sve pripremio , ne kazem na to nista, al to je isto kao da sam ja sad sve uradio u sobi u cubesu, smixao do jaja, ostavio sebi za solo, exportovao to kao Mp3, poneo laptop i triton le, u laptopu pustao matrice bez sola, jer sam navodno to sve poizbacivao da imam i ja sta radit. itd itd,
![]() |
#4 |
Banovan!
![]() |
![]()
Pa naravno zasto i ne bih?I u orkestru svako radi svoj posao
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Doktor Nesa
Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 335 puta u 311 Postova
![]() |
![]() Citat:
![]() @Vex ce verovatno shvatiti moj post na pravi nacin. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banovan!
![]() |
![]()
Kud pitah ista
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 08.02.2006
Mjesto: Svilajnac
Godina: 50
Downloads: 429
Uploads: 11
Rekao HVALA: 24
Zahvalili mu 202 puta u 133 Postova
Instrumenti: Roland Arrangers / Roland Fr-4x
![]() |
![]()
Malo sam preslusao demo, prvi put da mi se dopao zvuk sa Korga
![]() Svaka cast, odlicno! |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio Morison za ovaj koristan post: | Vex (23.04.2013) |
![]() |
#8 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 05.10.2007
Downloads: 900
Uploads: 10
Rekao HVALA: 42
Zahvalili mu 156 puta u 139 Postova
Instrumenti: Korg Pa4x 76
![]() |
![]()
Uhhh ljudi
![]() ![]() ![]() Prvo,hvala svima na komentarima! @ Nesa :druze ,uzivaj,razumeo sam te extra,nemas brige ! ![]() @Morison : Hvala ![]() ![]() @Branoy : Druze ,hvala na komentaru i ne zameram apsolutno nista,svako ima pravo na svoje misljenje i svoj nacin rada .Neka svako radi kako misli da treba. Stvarno ne ocekujem da se ovo sto radim svakom svidi ,toliko normalno ...ali znam neke stvari : da se bavim fajlovima,da ih pustam i da se foliram bilo bi me stvarno sramota da kacim bilo kakav snimak bilo gde na internetu ,cak bi me bilo sramota da kacim snimak gde pevam na fajl ili matricu a snimak kao "sa svirke". Ako cemo da idemo linijom manjeg otpora,ja sam mogao lagano da uzmem obican beat na 127-8 i ne spremim ni jednu farbu u STS nego sve oprangijam sa distorzijom ili stringsom i kao skinuo sam pesmu ,idemooo,sviramo ,op,eto ga demo -SMOR ...ono da je jedna pesma u beat nego ih ima milion,a aranzer je MASINA ,kuca ponavlja isto - SMARA i to sto se ja "glupiram" pa radim ritmove ovako kako radim to je cisto zbog mene da meni ne bude dosadno na svirci i da mi bude lepo,a ne zelim ni ljude oko sebe da smaram sa 5 ritma iz klavijature kao sto 90 + % aranzerista radi i kad svratim negde da nesto cujem meni se prispava ,smorim se posle 10 minuta jer gospodina kolegu mrzi da makne dupetom da nesto uradi-promeni i zapuca pola sata ne menja rumbu (istu ) -beat ,disko i presvira svirku na tim ritmovima,svira se i sto jeste i sto nije,samo da se ljudi ne muce.... Tako je najlakse,ali ja se prvi ne zadovoljavam time. Zabrinjavajuce je to sto ovi novi klinci traze namenske ritmove za svaku glupost,pustaju forspile u intro - A NE ZNAJU da te forspile sviraju. To sto ce neko da misli da ja pustam fajlove- apsolutno me ne interesuje ,jer ja valjda znam prvi sta radim,a taj neko sto nije upucen u problematiku-niti ocekujem da bude upucen niti je moj problem. Mozda sam i vec pisao na tu temu ,ali ,sto se mene licno tice niti su mi svi ritmovi u klavijaturi namenski- jer apsolutno nema potrebe za time - niti pustam intro-e a desna ruka cesha dupe . Koristim namenske ritmove gde ja ocenim po nekom svom kriterijumu da je potreban namenski ritam ,i solo deonice sviraju u intro samo one koje ne mogu da stignem da odsviram u desnoj ruci,ostalo sve regularno sviram,forspili u intru ne postoje,niti ih pravim tako. A cisto da se razumemo,kad je svirka i radim sa nekim drugim,vrlo se lako presaltam ako treba na lenji sistem rada i bude takva svirka ako situacija ili pevach tako to trazi od mene, rokamo sve tako u 5 ritma,apsolutno mi nije problem . Te neke namenske ritmove koristim kad je pogodna situacija za to i X pesama koje uradim tako retko i sviram jer konkretno ova zadnja pesma sto sam uradio ce retko ko pevati na svirci jer pesmu i ne znaju bash mnogi,a ja sam je uradio tako sto volim tu pesmu i nije me mrzelo da pravim i novi drum kit i da se zezam oko sitnica jer kad sam sinoc sve zavrsio ,a tek sad kad sam ponovo pustio aranzer na monitorima bio happy kao detetu kad daju zvechku ![]() ![]() Eto,nadam se da su sada stvari jasnije ![]()
![]() |
#9 |
Zaludan vladika
Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 417
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 227 puta u 199 Postova
![]() |
![]()
Ja sam narodnjak druze,daj nesto veselo,da "trupamooo"!Da drma sto rece neko,ko mecka bukvu.
A sto se tice PA3x i "ja bi ga tako rado posedovao"! ![]() Veliki pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 23.01.2009
Downloads: 3620
Uploads: 9
Rekao HVALA: 152
Zahvalili mu 27 puta u 27 Postova
Instrumenti: Kurzweil K2661 Roland XP10 Yamaha V50