|
|
Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#121 |
Zaludan vladika
Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 423
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 231 puta u 202 Postova
![]() |
![]()
Nigde nisam napisao da si "pljuvao" po setu,ali da nisi apsolutno zadovoljan to je ocigledno.Sad pises "nije sve sjajno a to zna i Makso".Otkud ti znas da li uopste moze bolje da se uradi od ovoga?Mozda sama klavijatura nema mogucnosti da se uradi bolje.Uostalom ako mozes bolje izvoli,uradi pa podeli drugima,ili jedino znas da kopiras i prepises?I sta ce tebi set za Roland GW8 ako klavijaturu prodajes,da ne kazem poklanjas?
"Svaka mu čast što je postavio na download".Samo je ovo trebalo napisati! Mogu i ja da kritikujem neku aplikaciju iako,pretpostavimo da ne poznajem osnove programiranja,ali ce moja kritika biti irelevantna bez bilo kakvih argumenata. Nemoj ovo da shvatas previse licno,ima ovde mnogo njih koji ne umeju nista sami da naprave na klavijaturi ali zato umeju da opletu,"Djokin set mi je super on je best,ja sam peglao Perin set,kad bi mogo da izvadim boje iz Mikinog seta samo mi one fale da moj set bude najbolji",itd...I onda nastaju horor ili frankestajn setovi sa zvucnim imenima:Armagedon set,Pakao set,itd...Pa onda ide "navali narode,jos malo pa nestalo,cena prava sitnica". Samo sam hteo da pokazes vise postovanja i zahvalnosti,makar ovde na forumu,a sta ces da mislis ili kazes negde drugde,tvoja stvar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#122 | ||||
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 21.05.2008
Mjesto: Tuzla
Godina: 38
Downloads: 5444
Uploads: 3
Rekao HVALA: 8
Zahvalili mu 38 puta u 32 Postova
Instrumenti: Korg Pa5x
![]() |
![]() Citat:
Citat:
A to da je "poklanjam", to si u pravu, da je bila ovakva ponuda kada sam je ja kupovao, eh. Citat:
Citat:
|
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Doktor Nesa
Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 336 puta u 312 Postova
![]() |
![]() Citat:
Drugo,imam direktno pitanje za admonistratore sajta da li si ti povlasten i da imas pravo ovde na sajtu da u potpisu postavljas oglas.Zamisli kad bi sad svi svoje oglase postavili u svoj potpis na sta bi sajt licio. Bez ljutnje ali mislim da nije u redu da se raspravljas sa kolegom Bobanom na ovaj nacin na koji si poceo.
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio nesaband za ovaj koristan post: | Boban010 (19.05.2013) |
![]() |
#124 |
Zaludan vladika
Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 423
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 231 puta u 202 Postova
![]() |
![]()
@Nesaband
Ma pusti druze,ne vredi..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 23.01.2009
Mjesto: Prijedor
Godina: 57
Downloads: 883
Uploads: 28
Rekao HVALA: 37
Zahvalili mu 106 puta u 97 Postova
Instrumenti: klavijature i gitara
Interesi: Ribolov
![]() |
![]()
Drugari,žao mi je što je moj set izazvao ovoliku polemiku.Nije mi to bila namjera.Takav je,kakav je.Da može bolje-MOŽE.Da možete i Vi postaviti nešto na download-MOŽETE,pa da Svi imamo puno bolje setove.Iskreno,ja klavijaturu jedva da koristim,a da bih volio da bolje zvuči-VOLIO BIH!Pozdrav svima!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Nisi ti Makso izazvao nikakvu polemiku, niti treba da se osjecas odgovornim na bilo koji nacin. Ti si samo postavio set na download kao demonstraciju onoga sta, izmedju ostalog, moze Roland GW-8 i... to je bilo sve. Sto pojedini clanovi imaju svoja veoma cvrsta misljenja ili mnogo prije, predubjedjenja o samom instrumentu, to je njihovo pravo ali moze biti i problem. Specifikacije GW-8 su vec nekoliko puta postavljane i one govore dosta o tom aranzeru, tako da je besmisleno ponavljati ih po ko zna koji put. Kome i poslije svega toga nije jasno da GW8 sa svojih 256MB Sampling ROMa moze, po pitanju kvaliteta sounda, da parira bilo kojem aktuelnom top aranzeru konkurentskih proizvodjaca, njemu ne vrijedi dalje ni objasnjavati, niti mu dokazivati da u kreaciji nekakvih sopstvenih sounda, veliku ulogu igra i "faktor covjek" a vrlo cesto i presudnu, ukoliko instrument zaista nudi i vise nego pristojan zvucni materijal, kao sto je to nesumnjivo slucaj sa GW-8. Ocito je da se diskusija nepotrebno rasplinula i rasprsila, tako da je ostala u vrlo labavoj vezi sa nazivom teme, pa bi je trebalo polako vratiti na pravi kolosijek i obavezno ostaviti neosnovane i neargumentovane kritike po strani jer su upravo one te koje prouzrokuju posve suvisne tenzije.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Doktor Nesa
![]() |
![]()
Juce sam imao priliku da sviram sa kolegom koji ima PA-800 koji je dobro sredjen.
To je bila prilika da se ove dve klavijature uporede kako zvuce. Moj objektivan utisak je da je Roland BK-5 u svim segmentima nadmasio PA-800. Harmonike ,ritam sekcija,itd.Daleko od toga da je PA-800 los aranzer ali je definitivno Rolandov ton prirodniji i precizniji. Sad ce mnoge kolege da kazu da ja navijam za svoj instrument ali ovo su cinjenice.Ti semplovi koji se koriste u Korgovim aranzerima su stvarno sto kaze kolega @Tranzit pravo "smece". Dodato: Molim administratore da ovaj moj poslednji post prebace u temu BK-5 utisci i pitanja posto sam ja nenamerno pisao u temi GW-8.Moja greska. Unapred hvala.
Ko rano rani ceo dan zeva. Promijenjeno od nesaband (27.05.2013 u 09:08 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 21.05.2008
Mjesto: Tuzla
Godina: 38
Downloads: 5444
Uploads: 3
Rekao HVALA: 8
Zahvalili mu 38 puta u 32 Postova
Instrumenti: Korg Pa5x
![]() |
![]()
Čim kažeš da BK5 bolji od Pa800, po tome bi ispalo da je GW8 bolji od Pa800, (jer Tranzit je naveo da bolji sound ima GW8 od BK5).
Bez uvrede, ali možeš misliti koliko je bio dobar taj "sređen" SET na Pa800 da ti se učinulo da je BK5 bolji od Pa800 ![]() Promijenjeno od LAsER (27.05.2013 u 09:26 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Doktor Nesa
![]() |
![]()
Imao sam GW-8,ni sa njim se nigde nisam obrukao,to je odlicna klavijatura kod koje je jedina stvar losa sto se treba namuciti da se napravi dobar set.Inace ni GW-8 ne zaostaje tonski u odnosu na mnogo skuplje aranzere kao sto je PA-800 i ostale.
Moje dugogodisnje iskustvo mi daje pravo da ovako pisem,ako mislis da je set u ovom Korgu PA-800 los onda se varas,cak sta vise taj set je bolji od vecine koje sam cuo ovde na forumu. Da ne duzim posto sam greskom pisao o BK-5 u temi za GW8.
![]() |
#130 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Tranzit veoma, veoma rijetko koristi pojam "bolji" jer taj pojam je vrlo diskutabilan, tako ukoliko vec pominjes nesto sto sam napisao, onda to uradi na pravi nacin, to jest ne izvlaci pojedine rijeci iz konteksta onoga sta sam napisao. O cinjenicama se ne diskutuje a cinjenica je da BK-5 raspolaze ROMom od 128MB a GW-8 ROMom od 256MB sampling materijala. To su specifikacije koje sam iznio i njih treba i tumaciti kao specifikacije, osnosno cinjenice. Isto tako je nepobitna cinjenica da Roland kod svojih aranzera koristi kvalitetnije AD konvertere nego Korg, sto se odmah i direktno odrazava na kvalitet onoga sto cujemo. Iz tog razloga je potpuno shvatljivo sve ovo sto je Nesa u svom posljednjem postu napisao o poredjenju BK-5 i PA800. Veliki je dar i talenat umjeti "cuti" zvuk i samo mali broj ljudi je to u stanju na pravi nacin. Svi cuju (sem ukoliko nisu gluhi) ali... kako cuju.
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio tranzit za ovaj koristan post: | nesaband (27.05.2013) |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
pitanja, roland gw8, utisci |
|
|