|
![]() |
#1431 |
Stvarno kod kuće
Registrovan/a dana: 23.12.2012
Mjesto: Okolina Kolonije
Downloads: 159
Uploads: 12
Rekao HVALA: 58
Zahvalili mu 177 puta u 164 Postova
Instrumenti: Korg Pa600, Yamaha MotifXS6, Yamaha EMX5000, EV1503, Shure PG30...
Interesi: Druženje, muzika....
![]() |
![]()
Možda je tako i bolje.
![]()
![]() |
#1432 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 25.09.2005
Mjesto: Banja Luka
Downloads: 1751
Uploads: 18
Rekao HVALA: 9
Zahvalili mu 5 puta u 4 Postova
Instrumenti: Pa3X, Dallape supermaestro
Interesi: muzika
![]() |
![]()
Pomoc,
1. Kako izbrisati pojedinacno perf ili sound, kada na funkciji erase samo otvara dva prozora i to HD i USB memoriju? 2. Povucem sempl prethodno kompresovan u PA3, i vidim da nema tona, pronadjem u starim setovima isti sempl, povucem ga u instrument na isto mjesto ali ni tada nema tona. Zasto? Kod loada nekih DMX semplova ima problem. Kad ih ucitam nema zvuka i to na tonovima gdjer ja RAM!( primjer Oil drum ). Hvala unaprijed na savjetima! |
![]() |
![]() |
![]() |
#1433 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 05.03.2008
Mjesto: Knjazevac
Downloads: 1265
Uploads: 21
Rekao HVALA: 46
Zahvalili mu 77 puta u 67 Postova
Instrumenti: KORG Pa3x
Interesi: Pevanje
![]() |
![]()
Sound ili performansu brises mnoglo lakse nego sto si ti pokusao...Selektiras sound ili performansu u realnom vremenu dok sviraju,stisnes padajuci meni i imas opciju da ih obrises(kopiras,preimenujes itd)To vazi i za ritmove!
Semplovi iz pa3x koji su kompresovani ne mogu da rade na pa600...Nadje taj isti bubanj koji si spomenuo u formatu za pa800,pa2x i resio si problem...
Sledeći član vam se zahvalio Minicevac za ovaj koristan post: | biba (08.07.2013) |
![]() |
#1434 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 21.05.2008
Mjesto: Tuzla
Godina: 38
Downloads: 5444
Uploads: 3
Rekao HVALA: 8
Zahvalili mu 38 puta u 32 Postova
Instrumenti: Korg Pa5x
![]() |
![]()
Napravio sam prvi demo sa Pa600, sve je fabrički. Samplove koje sam koristio su sa Korg DVD-a, kao i ritam.
https://www.youtube.com/watch?v=VdNXG5tnvRM Imam ga sedmicu dana i za sada sam zadovoljan. Ima dosta da se sredi da bi zvučao kako treba, ali za prvu nije loše. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1435 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 03.01.2009
Downloads: 561
Uploads: 21
Rekao HVALA: 170
Zahvalili mu 244 puta u 239 Postova
Instrumenti: Harmonika +Korg Pa 600
Interesi: Musika
![]() |
![]()
Super zvuci.Zasto ne postavi u svoje demo snimke?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1436 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 21.05.2008
Mjesto: Tuzla
Godina: 38
Downloads: 5444
Uploads: 3
Rekao HVALA: 8
Zahvalili mu 38 puta u 32 Postova
Instrumenti: Korg Pa5x
![]() |
![]()
Postavljeno i tamo
![]() Samo eto ovdje sam postavio da se čuje šta se iz Pa600 može izvući sa fabričkim ritmom, samplovima i uz malo dotjerivanja ritam sekcije. Naravno uz više truda, mogu se postići dosta bolji rezultati od ovoga. Ali eto za malo vremena što sam utrošio, zadovoljan sam ritam sekcijom. LP. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1437 |
Drugar foruma
![]() |
![]()
@minicevac,
Druze, da li se moze dekompresovat jednom kompresovani sempl. Set , recimo pop styles 3 od DMX, sam dobio od kolege tako kompresovan, tako da sa Dr banka ne mogu ucitati boje, tj semplove u PA600. Radi se o Oil drum, precision basu, stereo riff gitara i drugim semplovima. Pa, ako vec ne mogu to upotrijebiti, ovim putem bi zamolio kolege da stave u download sekciju ove semplove nekompresovane, a ja mogu ako to nekom treba, uploudovati kompletan set pop style3/sa kompresovanim semplovima/. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1438 |
Drugar foruma
![]() |
![]()
Dva dana cekam da mi neko odgovori na koje pitanje u vezi dekompresovanja semplova. Veceras vidim ima neki komentar, trk na 144. stranu, kad ono Cedo Z.veceras ispisa svoj prvi post, prvo pa musko!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1439 |
Odomaćeni član
|
![]()
Evo ja cu da odgovorim.
Ako ima dugme na kojem piše decompress onda oznaci taj file i stisni to dugme a ako nema čekaj možda ce ga netko naći. Sala mala nemoj se ljutiti i ja gledam to tvoje pitanje a nitko da ti odgovori Sent from my HTC One V using Tapatalk 2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1440 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Ama Cedo Z je cudo od momka. Kratak, ciljani i konkretan odgovor na postavljeno pitanje. Eeeee... da je takvih vise na forumu, kud bi nam kraj bio.
![]() ![]() ![]() ![]() Kompresiju audio materijala (samplova) koriste proizvodjaci obavezno za svoje ROM Sound Chipove (radi ustede u velicini ROM memorije koja je veoma skupa) a pojedini, u novije vrijeme i za RAM samplove. Korg takodje to radi kod svojih instrumenata, skoro bez izuzetka. Na primjer, kod M3 i kompletne Triton linije (samim tim i kod svih arazera koji baziraju na istom Sound Chipu) su ROM samplovi komprimirani, a recimo, kod Oasysa, koji je ovdje izuzetak, su linearni, to jest, bez kompresije. Da bi samplovi ROMa bili upotrebljivi u svirci, postoji jedinica u tim instrumentima, koja se bavi dekompresijom, a koja to radi u real-time, pri pozivanju sounda. To je veoma brzi proces, inace bi u radu, dolazilo do kasnjenja pri pozivanju pojedinih sound programa. U najnovije vrijeme se komprimiraju samplovi i u RAMu instrumenata, mada je to dosta nelogicno s obzirom na nisku cijenu radne memorije. Bilo bi daleko logicnije da se u tim instrumentima adresiralo vise radne memorije a da se izbjeglo komprimiranje. Kompresija se obavlja po utvrdjenim algoritmima, pa je Korg koristio tzv. ADPCM algoritam za kompresiju sampling materijala u vecini svojih workstationa i sampling aranzera. Inace isti taj ADPCM algoritam se koristi i za mnoge druge hardver uredjaje, pocevsi od game konzola pa nadalje i nije nikakav Korgov izum ili "tajno oruzje". Malo teorije, tek da se zna o cemu se tu uospte radi. Nisam siguran da li se isti ADPCM algoritam koristi i u najnovijim PA aranzerima, pa bih morao pogledati. Jedino kako bih ti mogao pomoci je, da mi posaljes taj komprimirani materijal da bih mogao vidjeti o kojoj se metodi, odnosno algoritmu kompresije radi i onda ga dekomprimirao jer postoje metode za dekomprimiranje. Promijenjeno od tranzit (26.07.2013 u 12:09 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|