|
|
![]() |
#1 | |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 13.06.2005
Downloads: 40
Uploads: 11
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
![]() |
![]() Citat:
Moj odgovor je DA, iz razloga toga sto SW1 i SW2 dugmad (iznad Joystika) se mogu adresirati funkcijama. U vasem slucaju zelite Transpoze funkcija da bude neka vrste brze funkcije. Meni da je to licno potrebno ja bih upotrebio SW1 i SW2 dugmad za adresiranje Transpoze funkcije. Naravno postoje i druge varijante. Kao recimo, napravese kopije istih boja samo u razlicitim oktavama/tonalitetima i to je. Pozzzzz Dodato: ..Da pojasnim...ako se koriste boje koje se sviraju sa SGX motorom onda svakako moze koristiti SW1 & SW2 adresiranje. Ali, ako se koristi neki od drugih motora onda nece moci jer trenutno samo SGX motor ima aktiviranu tu funkciju. Moze biti da Korg u buducnosti izda update i za druge motore. Inace opcija, da se naprave kopije istih boja u razlicitim oktavama/tonalitetima svakako moze da posluzi. Pozzzz Promijenjeno od miromiro (16.07.2013 u 22:02 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
E vidis, upravo sam te radi toga i pitao da li si siguran u to sto pises. a uposte nemas potrebe da mi nasiroko objasnjavas sta su to SW1 i 2. Midi Switch kontroleri SW1 i SW2 se mogu adresirati u svim sintezama Kronosa kao Octave+ i - ali ne i kao Transpoze. O kakvim "motorima" pises ? To su sinteze koje sadrzi Kronos, on nema motore i ne moze ni da vozi, ni da leti, ni da plovi !!!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Početnik forumacije!
![]() |
![]()
KORG koristi term "engine"...verovatno za ono sto nazivas sintezama....
Sve u svemu nije vazno kako ga zvao ...uglavnom da boje koje se sviraju sa SGX motorom/sintezom mogu se adresirati SW1 i SW2 za transpoze. Inace opcija, da se naprave kopije istih boja u razlicitim oktavama/tonalitetima svakako moze da posluzi. Pozzzz |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banovan!
![]() |
![]()
Naravno da moze da posluzi. Pod Engineom, Korg podrazumijeva upravo razlicite vrste svojih sinteza, koje je u Kronosu prvi put sakupio na jednom mjestu. U sustini najispravniji naziv bi bio Sound Engine, sto je inace uobicajeni termin za izvor sounda za bilo koji elektronski instrument. Istu pojavu imamo i kod Rolandove Integre 7, gdje je Roland implementirao skoro sve sto je ikada izdao u obliku SRX Boarda, a uz to dodao i nova Super Natural Sounds i HQ GM2 i PCM prosirenja. Ako postoji dobar hardverski Setup, onda su to Kronos i Integra u zajednickom radu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Početnik forumacije!
![]() |
![]()
Slazem se, najispravniji naziv jeste "Sound Engine" iz razloga toga sto rec "Synthesis" je grcka rec koja se koristi kada se koriste dve ili vise artificijalni izvori da generiraju trecu. U Korg Kronos slucaju koristi se "Sound Engine" iz jednog prostog razloga to sto je ujedno i visoko kvalitetan sempel player uporedo kao i sto reprodukuje razlicite sinteze koje se inace i one mogu kombinuju.
Kao sto rekoh Motori misleci na bas "Sound Engine" su po meni najispravniji nacin...No to nije ni vazno. Zvali ga mi Belo-Bilo-Bjelo...nije vazno. Bitno je da si dobio informaciju i da smo se razumeli. Srecno. Pozzzz |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banovan!
![]() |
![]()
Ne znam koju sam to informaciju dobio ali ni to nije bitno. Razumio sam te od samog pocetka, da ne bude zabune, no ucinilo mi se da je termin "motori" bio malo neprikladan a i potpuno neuobicajen u audio terminologiji, te sam iskljucivo iz tog razloga reagovao.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Početnik forumacije!
![]() |
![]()
Informacija:
1. Napraviti kopije istih boja u razlicitim tonalitetima. 2. Adresirati SW1 i SW2 za transpoze u slucajevima kada sviras na bojama reprodukovano SGX zvucnim motorom. Pozzz |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|