|
![]() |
#731 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 05.10.2007
Downloads: 900
Uploads: 10
Rekao HVALA: 42
Zahvalili mu 156 puta u 139 Postova
Instrumenti: Korg Pa4x 76
![]() |
![]()
Masterovana znaci -ukratko- da je odradjena zavrsna studijska obrada.
Sledeći član vam se zahvalio Vex za ovaj koristan post: | zeljko (09.08.2013) |
![]() |
#732 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 03.01.2009
Downloads: 561
Uploads: 21
Rekao HVALA: 170
Zahvalili mu 244 puta u 239 Postova
Instrumenti: Harmonika +Korg Pa 600
Interesi: Musika
![]() |
![]()
Pa ja predpostavljao sam da je to ali nisam bio siguran.Tesko je uklopit glas kad je sve vec obradjeno jednom prije.
Evo sad jedna od Tome probao sam malo efekte da stimam pa recite kako vam se svidja.Bilo je malo kasno pa sam spustio malo matricu. Vex druze hvala na objasnjenju.Poz |
![]() |
![]() |
![]() |
#733 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Nemoguce koliko dobro, totalno nemoguce!!! Ovo je definitivno poslije Tomine izvedbe najbolja!!!
Sledeći član vam se zahvalio Dell za ovaj koristan post: | zeljko (09.08.2013) |
![]() |
#734 | |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]() Citat:
Prilicno dobro si smiksao glas na tu matricu, hall koji si odabrao za vokal potpuno odgovara aranzmanu pjesme jer je i u matrici koristen vrlo slican prostor. Level glasa je sasvim u redu a jedino na cemu bi trebalo poraditi su sibilanti koji su prilicno izrazeni jer si najvjerovatnije dizao na EQu za vokal, frekvencije izmedju 4 i 7kHz nesto jace. Postavi jedan Deesser u insert kanala na kojem je vokal i to ce biti rijeseno. Jesi li odradio Low Cut, ako nisi obavezno ga odradi i to slobodno na nekih 120Hz jer taj vokal koji cujem je malo opterecen donjim frekventnim opsegom. Ako si radio Low Cut, onda nije bilo dovoljno, pa skini za nekih 3 do 4dB frekvencije na oko 250Hz za nekih 3dB sa sirinom Banda od Q=2, odnodnosno pola oktave. Samim tim ce i Hall na vokalu postati "tanji" jer ce i on biti oslobodjen tog "mulja" na 250Hz. Ostalo ne diraj nista, sve je na mjestu i imaj malo vise povjerenja u sebe, ne dozvoli da te bilo ko potpuno neargumentovano kritikuje. |
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio tranzit za ovaj koristan post: | zeljko (09.08.2013) |
![]() |
#735 |
Odomaćeni član
![]() |
![]()
Ja ga nisam ubedjivao da nije dobro, rekao sam da se meni ne svidja efekat za glas i da ga matrica pokriva.
Sent from S⁴
![]() |
#736 |
Banovan!
![]() |
![]()
...sto znaci kratko receno, da nije dobro !!! Ukoliko ne valja efekat to je zestoka greska, ukoliko je glas prekriven aranzmanom, to je jos zesca greska. Dakle, nije dobro. To naravno ne odgovara istini, odnosno cinjenicnom stanju jer je efekat veoma dobro odabran, u skladu sa efektima upotrebljenim u samoj matrici, a glas je taman tu gdje treba da bude jer se apsolutno sve vrijeme cuje i razumije svaka rijec. Legao je u matricu "k'o guza na nosu".
|
![]() |
![]() |
![]() |
#737 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Zeljko svaka ti dala sa obzirom dase ovim bavis za svoju dusu je fenomenalno pevanje 5
a sto rece tranzit je sve tacno samo neznam kolko ce se snaci u svemu sto tije napisao. Sve najbolje druze,samo nastavi tako dalje.
Sledeći član vam se zahvalio nele1 za ovaj koristan post: | zeljko (09.08.2013) |
![]() |
#738 |
Odomaćeni član
![]() |
![]()
Pa ako ovako treba da legne vokal na matricu kao sto je Zeljko smiksao onda Al Dino da radi pesmu ponovo, i kompletan studijski rad se dovodi u pitanje. To sto je Zeljko uradio nije lose, ali ja ne mogu da kazem da je odlicno kad nije ili u komentarima nemamo pravo da obracamo paznju na detalje? Ako je tako, onda je ovo perfektno i moja priča se ovde završava.
Sent from S⁴
![]() |
#739 |
Banovan!
![]() |
![]()
Zasto bi Al Din bio nekakva referenca ? Zasto bi njegov miks bio referentni ? Nije ni prvi ni posljednji put da se taj "kompletni studijski rad dovodi u pitanje". Kakvo je to cudo i zasto se ne bi doveo u pitanje ? Uvijek pisem vrlo detaljno kritiku, sto inace uvijek radim kada komentarisem neki snimak. Obracam paznju na detalje koje masa ljudi i ne cuje. Ne postoji rijec "svidja" mi se ili mi se "ne svidja". To sebi moze da dizvoli slusalac, a ljudi koji se profesionalno bave miksom i produkcijom komentarisu snimak na odgovarajucem nivou i uvijek argumentovano.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#740 |
Odomaćeni član
![]() |
![]()
Zasto Al Dino? Pa valjda je pevao njegovu pesmu, rukovodim se time... Peva na njegovu matricu, imam predstavu kako zvuci original pesma, ne mogu ja sad da zamisljam neku drugu pesmu. Nije Zeljkov kompletan autorski rad da ga ne bi poredio.... Svasta... Drugo, sam si naveo sta sve Zeljko treba da uradi da ispravi snimak, da je sve dobro ne bi mu napravio spisak zadataka nego bi napisao to je to, a i ja bi rekao to isto i pozdravio.
Sent from S⁴
![]() |
Favoriti |
|
|