|
|
Muzički Software Sve što Vas zanima o radu sa nekim muzičkim programom koji nema sopstveni podforum... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#31 | |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 03.03.2012
Mjesto: Jugoslavija!
Downloads: 522
Uploads: 9
Rekao HVALA: 71
Zahvalili mu 33 puta u 30 Postova
Instrumenti: VSTi, Korg Triton Le
Interesi: Muzika, Voznja
![]() |
![]()
Vazi, uradicu je bez Mute chords, samo cu Source chords da namestim, malo to teze ide sa ovom dvojkom jer je puna krnjih akorada.
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 17.09.2012
Mjesto: Vrnjacka banja
Downloads: 78
Uploads: 3
Rekao HVALA: 12
Zahvalili mu 46 puta u 41 Postova
Instrumenti: Korg Pa5x 61,Novation Sl 61 Mk3, Roland E 96, vArranger2, Giglad i mnogo VST-ova.
![]() |
![]()
moras da podesis chord mute ako imas tri trake za bas i kontru jer ce se onda duplirati trake ako u toj opciji nije sve podeljeno kako treba.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | ||
Odomaćeni član
![]() |
![]()
Evo kako to odprilike zvuci, ima gresaka, na brzinu sam odsvirao...
https://soundcloud.com/nikolaythem/avlije-pc-aranzer Dodato: Citat:
![]()
Promijenjeno od NikolayTheM (25.08.2013 u 23:17 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 17.09.2012
Mjesto: Vrnjacka banja
Downloads: 78
Uploads: 3
Rekao HVALA: 12
Zahvalili mu 46 puta u 41 Postova
Instrumenti: Korg Pa5x 61,Novation Sl 61 Mk3, Roland E 96, vArranger2, Giglad i mnogo VST-ova.
![]() |
![]()
sad dvojka zvuci dobro, jel bilo samo do Source chords-a lil je trebalo i Chord mute da se podesi? A ovo za presete sam provali odavno al opet hvala na odgovoru, kao sto vec rekoh konvertovani ritmovi uglavnom budu sa tim nekim defektima koji se javljaju pri konvertovanju pogotovo sto se konvertuju sa Korg za Yamahu medjutim u Omb10 style maker-u je to lako ispraviti.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Odomaćeni član
![]() |
![]()
Ovo je inace u one man band 11, u 10 isto oo kao pre, sto znaci da je definitivno do programa. Source chords sam jedva namestio jer je dvojka puna krnjih akorada. Chord mute sam postavio klasicno, sema koja svira dur, ne svira samo 7 i m7 (na m7 je jos jedna sema), a sve ostalo svira. I to radi super.
Ja nikad ritam ne konvertujem, vec njegove delove izvadim kao MIDI fajlove pa u CW Music Creator-u ih slazem, onda postavim markere i sacuvam kao MIDI format 0. Zatim Promenim naziv fajlu npr. iz Dvojka.mid u Dvojka.sty, i krecem da obradjujem CASM podatke.
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
I vjerojatno kod obrade CASM pogriješiš.
![]() Pogledao sam CASM kod BIT style koji si postavio u ovoj temi kao primjer. Vidljivo je da u strukturi CASM "ništa ne štima". Zato je moj savjet da prilikom obrade CASM-a kreneš od defaultnih postavki. Koristi program CASM editor od Jorgen Sorensen. Pozovi u njega Style, stisni Ctrl+C i otvara se novi prozor. Postupak koji slijedi je opisan na slici poredan po brojevima. Tako ćeš postavit defaultne postavke CASM-a na sve partove i nakon toga kreni u obradu po svojoj želji. |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post: | NikolayTheM (27.08.2013) |
![]() |
#37 | |
Odomaćeni član
![]() |
![]()
Uradio sam ovo, ali opet prelazi nece da rade... Kada bih znao u cemu je problem, sve bi bilo lakse...
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Ovako na pamet ne mogu ništa pomoći. Mislim da je ipak problem u strukturi Styla, a ne do verzije OMB. Ja ga ne koristim pa niti tu ne mogu pomoći.
Ako pojedini style radi "dobro", a kod nekih imaš problema onda je logično da je problem u Style. Treba(š) pažljivije proučiti strukturu Styla i usporedbom više njih izvući zaključak u čemu je problem. |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post: | NikolayTheM (27.08.2013) |
![]() |
#39 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Poslusaj caspera, to je jedino paluzibilno rjesenje. Kompjuter, a ni program, ne znaju ni da razmisljaju, a ni da osjecau. Ukoliko samo jedan Style radi kako treba (pouzdano znam da radi kako treba), nema drugog uzroka vec iskljucivo krivca trazi u samim Styleovima, odnosno njihovim strukturama. Style u Yamahinom formatu je do bola precizna i vrlo osjetljiva rabota, pa je dovoljna i najmanja greska pa da Style totalno "poblesavi". Dovoljno je recimo da se dvije uzastopne note preklope i da to vec dovede do sasvim nepredvidivih problema. Kod izrade Style jednostavno moras biti stoprocentno precizan i bez ijedne greske, a uz to poznavati sve "zamke" i trikove CASMa a i sire. Posto sam sve vrijeme suradjivao na izradi i OMB10 i OMB11 iz prve ruke vam mogu reci da je kernel (jezgro) programa potpuno isto i da tu nema ama bas nikakve razlike, niti se moze OMB10 ponasati stabilnije od OMB11. Razlika je u pojedinim funkcijama koje su dodate kod OMB11 ali i u pojedinim koje su oduzete u odnosu na OMB10. Medjutim sve u svemu, OMB11 je daleko efektivnija i prakticnija verzija, pogotovo radi svog GUI, gdje se na svako od ogromnog broja polja (koja se mogu uraditi stepenasto) moze smjestiti veliki broj komandi, sto je veoma bitno za rad sa Touch Screenom na bini. Tu je OMB10 totalno nepraktican i cak i nije vrijedan pomena ako je u pitanju Live upotreba.
Promijenjeno od tranzit (26.08.2013 u 22:00 sati) |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio tranzit za ovaj koristan post: | NikolayTheM (26.08.2013) |
![]() |
#40 | |
Odomaćeni član
![]() |
![]()
Upravo sam primetio nesto jako "sokantno"
Prelazi ne rade kako treba ni na fabrickim ritmovima koji dolaze uz OMB11!!! ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|