|
|
Muzički Software Sve što Vas zanima o radu sa nekim muzičkim programom koji nema sopstveni podforum... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#41 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Nisu to Nikola nikakvi fabricki ritmovi, vec obicni ritmovi u Yamahinom formatu koje je Jos Mass pokupio sa starih Yamahinih aranzera i ugurao u instalcioni .exe OMBa. Ne trudi se on bas nesto posebno oko Updatea. Pritiskali smo ga svojevremno da se uozbilji, ama njemu nije posebno stalo do toga, pa je u medjuvremenu OMB ostao samo veoma daobar Style Editor (mozda i nabolji trenutno, bar sto se tice ljudi koji ne znaju ili nece da se zamaraju CASMom i ostalim komplikovanim detaljima) jer su ga daleko pretekla dva izuzetno dobra softverska aranzera, koji su stekli u medjuvremenu, veoma visoku reputaciju a koja je i sasvim opravdana.
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio tranzit za ovaj koristan post: | NikolayTheM (27.08.2013) |
![]() |
#42 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.825 puta u 1.359 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Sad si me totalno zaintrigirao za ovaj problem. Pogotovo zato jer i meni nisi dao Thanks
![]() Instalirao sam OMB demo verziju. Kod mene radi savršeno kada govorimo o ovim prelazima i varijacijama. No, primjetio sam nešto "šokantno" ![]() 1. Dosta originalnih stylova iz OMB ima identične motive bubnja na sve četiri varijacije. Naravno da nećeš uočiti razliku bez obzira dali ti mijenjaš varijaciju. 2. Provjeri tipkovnicu jer je u OMB postavljena na ENG pa su Y i Z zamjenjeni. To lako odradiš (slika1) 3. Provjeri postavke u Preferences > Live Control u žuto markiranom području jer su one odgovorne za promjene kod biranja komandi (slika2) |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post: | NikolayTheM (27.08.2013) |
![]() |
#43 | |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 03.03.2012
Mjesto: Jugoslavija!
Downloads: 522
Uploads: 9
Rekao HVALA: 71
Zahvalili mu 33 puta u 30 Postova
Instrumenti: VSTi, Korg Triton Le
Interesi: Muzika, Voznja
![]() |
![]()
Sve sam proverio.
Tastatura je ok, ona druga slika mi nista ne znaci jer se tu podesavaju komande za MIDI klavijaturu. A prelazi ne rade cak i kad misem kliknem na Fill pa Main. ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Moram se malo bezobrazno "ugurati u temu" i iskoristiti priliku da upitam Tranzita. Jesi si slučajno upućen ( i ja pitam gluposti, naravno da jesi
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Trenutno je na nivou najnovije verzije Live Stylera (verzija 15.0.240) i veoma je stabilan. Ne daje pardona nijednom hardver aranzeru, sta vise, kompleksniji je i mocniji. No, Live Styler se razmece Midi kontrolama kojih ima nesto vise od vArrangera2 a i potpuno su Customizable (inace zasluga moje malenkosti jer sam toliko dugo maltretirao Norberta dok nije ubacio taj Uni Controller koji je svemocno oruzje Live Stylera). U reprodukciji Styleova je Live Styler, naravno ako se konfigurira kako treba, daleko, daleko iznad svih hardverskih aranzera i to svih skupa pa na kvadrat. Jos kad bi Stellberg bio malo ozbiljniji... ne bi mu bilo kraja, mada i ovako nema prave konkirencije (ukljucujuci tu i hardver tabor). vArranger2 je tu negdje jer ali nije toliko otvorena platforma kao Live Styler, inace veoma konstriktivno i logicno odradjen softver, koji naravno ima svoju cijenu. Ima i dobar Sound Editor za eksterne Sound Engine, mada baziran na Ketronovom modelu ali se kontrole mogu odlicno iskoristiti i za softverski Sound Engine (instrumente). Kod Live Stylera je to, kako sam vec napomenuo, sve slobodno i potpuno otvoreno za sve vratolomije, tako da u najvecem broju slucajeva, sav Sound Editing obavljas iz samog Live Stylera (i ovdje se busam u prsa, sav sam pomodrio jer je i ovo svojevremeno bilo djelo moje malenkosti, kao i dosta sitnica, kao sto je Block tempo ili recimo, Style Restart funkcija koju sam cak i programirao skupa sa Norbertom itd... itd...). Norbert je prilicno introvertiran i sujetan matori magarac pa sa njim treb znati kako a i imati dovoljno strpljenja... ja sam uspio uz veliku muku i suzdrzavanje... ama uspio sam na kraju da iznudim sve sto sam zamislio u Live Styleru. Sa francuzom sam u pregovorima vec izvjesno vrijeme oko nekih dodatnih funkcija za vArranger2 i mislim da ce to i uspjeti. Vidjet cemo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Tranzit, hvala na iscrpnim informacijama. Baš me je zanimalo mišljenje stručne osobe. Znaći, vAranžer ima perspektivu.
@Nikola - kod mene sve funkcionira, odabrao sam Style koji ima različite varijacije i dosta je loše odrađen ali se nadam da ćeš vidjeti ono što te zanima. Ne preostaje ti drugo nego napraviti frišku instalaciju OMB i nadati se da će raditi kako treba. http://youtu.be/d7IUKt0Fnbw |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Odomaćeni član
![]() |
![]() Konkretno, ovo je taj moj problem...
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Kod mene taj isti Style radi kako bi trebao. Znači, problem je u OMB postavkama kod tebe. Gdje je kvaka? Tko bi znao. A da napraviš ponovnu instalaciju OMB-a?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Odomaćeni član
![]() |
![]()
Uradicu, ali ako bi neko hteo da pogleda onaj bit sto sam izbacio, da li ima razlike izmedju Fill In D i ostalih prelaza, bio bih zahvalan...
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Nije to bitno, taj Style je ionako u banani. Testiraj s nečim za što si siguran da radi ispravno. Prva slika je tvoj OMB, druga je moj. Vidiš da kod tebe piše Fill in A, a kod mene Fill in + Main A i tako za svaki Fill in. Negdje si pobrkao postavke.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|