Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Yamaha

Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e...

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 18.11.2013, 23:25   #301
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Hahahaha... ama ne napada me niko, a i sto bi. Ono jedino sto imam mi se ne moze oteti... ili bar nisam cuo da se znanje i iskustvo moze opljackati. Ostali nek' se bakcu s parama, meni je ovo dovoljno, a i sigurno je i od nepogoda i od ratova. Te "inovacije", to jest to sto ljudi u zabludi, samo misle da su inovacije, su za mene potpuno nebitne jer ima pravo svako da se igra na svojoj razini, kao ono kod video igrica, gdje postoje hijerarhijski poredjani Leveli, pa se poneko upiski od srece kada savlada drugi Level, a nekome je i osmi malo.

Nego, taj File Acces je Yamaha uvela jos s davnom PSR9000 i zanimljivo je da su to ljudi, iskljucivo uslijed neznanja, veoma malo koristili a ogromna je pomoc, kao uostalom i svaki Shortcut kod muzickih instrumenata. Ima tu jos brdo mogucnosti kod Yamahinih aranzera, koje su pravo blago, a ostalo neiskoristeno. Rijetki su tipovi poput caspera, koji su se dobrano potrudili da upoznaju svoj instrument do u detalje. Posebno, sto se tu radi o Yamahinim aranzerima, koji raspolazu svemocnim oruzjem ili orudjem, kao sto je XG protokol. Tu je bez malo, sve moguce, samo treba imati dovoljno maste.
tranzit je offline   Reply With Quote
Star 18.11.2013, 23:27   #302
VUNIMRAV
Kao kod kuće

VUNIMRAV's Avatar

Registrovan/a dana: 25.12.2008
Mjesto: SONTA-APATIN
Godina: 58
Downloads: 1135
Uploads: 35
Rekao HVALA: 290
Zahvalili mu 97 puta u 92 Postova
Instrumenti: Paolo Soprani super paoloIII,Tyros3
Interesi: HOBI PRESAO U POSAO...Pecanje...
VUNIMRAV ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Imam jos nejasnoca more more,jedna je jako vazna a to je da na "misice' podesavam eq u miksing konsoli.Nije mi jasno zasto nekad mogu delovati na ritam a nekad ne.Znam da je u odabiru onih partova i jos mnostvo toga!!!E to mi je problem,sada ga nekako resavam pojedinacno delujuci na svaki kanal koji zelim(obicno bubanj i bas ostalo vise manje,ali ne znam svaki put kompletno da promenim eq.Negde mi je zakoceno!I,koliko prvih 4 ili 5 grupa su za ritam?
VUNIMRAV je offline   Reply With Quote
Star 18.11.2013, 23:55   #303
tranzit
Banovan!

Standard

A da ti malo prelistas taj Manual... ama samo malo, ne moras mnogo. Mnoge bi nedoumice rijesio.

Kada ces vise da mi posaljes ono ali kako treba. Jednom nedostaju samplovi, drugi put nedostaju PCG fileovi. 'Ajd organizuj se pa mi posalji i samplove (ksf) i sound programe (PCG) da ti to uradim sto si htio i sto ti je tako hitno trebalo. Postao si latentan od kad si kupio taj Tyros, nije te stid i sram, stariji gospodin a lijen i neodgovoran i to prema sebi.
Star 19.11.2013, 00:08   #304
VUNIMRAV
Kao kod kuće

VUNIMRAV's Avatar

Standard

Ma nisam ucio engleski,pa nemam pojama,jbg,moram svako malo na Gooogle prevod.Gledam u manual ko krava u mrtvo tele.
A ono ti ne znam poslati,zao mi je jer ima dobrih stvari,a li mi je najzalije, imao je dobru organ harmoniku i "aman' gitaru ostalo vise manje ima na ovoj Yamhi.
Dodato:
Hnm,ubice me ova T3,i pocrnio i nabunuo i kicmu slomio i vrat,glava mi puca,konkretno brate,"skenjala me ova yamaha",ali mislim da ce biti dobro(jedino ako na kraju ne riknem-pritisak me rastura!!!)

Promijenjeno od VUNIMRAV (19.11.2013 u 00:11 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
Star 19.11.2013, 00:12   #305
tranzit
Banovan!

Standard

Ama kako ne znas sunce ti zezeno ? 'Ajda da ti pomognem da exportujes kako treba. Koji Korgov aranzer imas, to jest sa cega treba da exportujes ?
Star 19.11.2013, 00:15   #306
VUNIMRAV
Kao kod kuće

VUNIMRAV's Avatar

Standard

TR-a
Star 19.11.2013, 00:16   #307
tranzit
Banovan!

Standard

Sacekaj malo.
Star 19.11.2013, 00:26   #308
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Ajd dok on čeka da se ja ubacim.

Dobro zboriš Tranzit, znanje je pored duhovnosti jedina vrednota koja se ne može ukrasti, oteti drugome. I do koje se ne može doći na brzinu, preko noći. Na žalost, premalo ljudi, a pogotovo danas, je uistinu svjesno tih činjenica.
Morao sam to izdvojiti iako nema (direktne) veze s temom. Opet je "kriv" Tranzit i ponukao me na "filozofiju".

Vratimo se nazat Yamahi i ovoj temi. Odgovor na pitanje VUNIMRAV-a. Na sve postavke Styla koje se nalaze u MIX CONSOLI, možeš djelovati na dvije razine. Nazovimo ih tako. Možeš ih pohraniti u samu strukturu Styla ili ih pozvati iz Registracije. Konačni efekt na sound Styla će biti isti ali postoji razlika u načinu pohrane.

Recimo da na Bas gitari želiš namjestiti EQ HIGHT=10, a EQ LOW=-4. Odeš u MIX CONSOLE i podesiš spomenute postavke.

1. odeš u STYLE CREATOR i samo pospremiš Style sa SAVE. EQ postavke će se sada nalaziti u strukturi Styla.

ili

2. pohraniš promjenu EQ u neku od registracija. Style u sebi nema izmjene na EQ ali REGISTRACIJA ih postavlja na promjenjene vrijednosti

Ovo vrijedi i za sve ostale parametre koji se nalaze u MIX CONSOLI.

Citat:
I,koliko prvih 4 ili 5 grupa su za ritam?

Na koje grupe misliš?
casper je offline   Reply With Quote
Star 19.11.2013, 00:29   #309
tranzit
Banovan!

Standard

@VUNIMRAV

Idi na MEDIA pa tu na Save PCG. Mislim da ce ovako pohraniti PCG i samplove. To sto bude pohranio, to mi posalji. Poslije toga za svaki slucaj, idi opet na MEDIA pa tu na Save All, pa mi i to posalji jer ne znam sta je sve upotrebljavano u tim Sound Programima koje bi zelio imati u Tyros formatu. Naravno, napisi mi obavezno koji su nazivi tih programa koje treba da ti konvertiram u Tyros format.

Ti mora da si vrijedan covjek, kad smo se nas dvojica obavezali, posto, po to da ti pomognemo.
Dodato:

Poslao sam ti kompletan Bank konvertiran u Tyros format.

Promijenjeno od tranzit (19.11.2013 u 01:50 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
Star 19.11.2013, 16:34   #310
VUNIMRAV
Kao kod kuće

VUNIMRAV's Avatar

Standard

Ma,i ja sam ih satrao,ali sta da im radim,popicu u njihovo zdravlje!!!@Casper,mislio sam na grupe u efektima(pogresio sam,pisao sam eq a trebao sam o efektim),ono,"reverb","corus'...nekoliko prvih je za celi ritam a ostali za song,mic....koliko prvijh je za ritam namenjeno?
Koji su najcesci efekti koji se dodaju a da su pogodni za zivu svirku,ako se uopste moze tako nesto unapred reci.Meni nekako dosta dobro zvuci "ehancer" ili 'dinamic',uglavnom idem redom,pa sta ispadne.
Da li je to ispravno?Koja su vasa zapazanja i iskustva?
Mozda je kofuzno napisano,ali uglavnom mi nije bas mnogo jasno oko efekata u mix cons.

Promijenjeno od VUNIMRAV (19.11.2013 u 16:37 sati)
Odgovor

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 00:32

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije