|
![]() |
#9 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 14.09.2010
Mjesto: Brezicani, Schwäbisch Hall
Godina: 37
Downloads: 231
Uploads: 11
Rekao HVALA: 68
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
Instrumenti: Korg PA1000 / VoiceLive
Interesi: Muzika, Film, Sport
![]() |
![]()
Ja sam 4 godine svirao Korg
imao sam vise modela pa50, pa1x i pa800. Kada sam prodao pa1x kupio sam sebi Tyros 2. Yamaha se nemoze porediti sa Korgom ni po zvuku ni po upravljanju instrumenta ni po tipki kvalitetu itd.... Evo jedan primjer "moze se kupiti luksuno auto Peugeot 607 a moze i S klasa mercedes" ne kritikujem ja nista ovde nego hocu reci obadva su auta luksuzna obadva se voze, udobna, tehnologija itd.... ali razlika je ogromna kako u ceni tako i kvalitetu, sposobnostima. ![]() ![]() E tako je to i ovde Tyros zvuk je mnogo, mnogo bolji kvalitetniji, masniji i relniji od Korgovog zvuka. Jedini problem kao sto drug Casper kaze jeste "ljudski faktor" Ljudi neznaju kako da srede, kako da upravljaju i traze npr aranzer u Tyrosu na koji su navikli. U sustini jeste to sve isto, ali ima i razlike. Cjena jeste visoka, i previsoka, ali kao sto Tranzit kaze oni znaju gdje ce pare zaraditi. Gledajuci snimke sa YouTube vidi se kako rade Yamahini aranzeri, a ima dosta snimaka gdje se porede sa Korgom npr. Yamaha zna sta radi, uvodjenje semplova je napravljena na drugi nacin jer za to postoji razlog neki koji proizvodjac zna, a znacemo i mi u kratko vreme dok se instrument rasiri pa trzistu. Svi mi imamo usi, i budimo realni. Kaze mi brat covjek svira godinama pa800 i na nekoj festi sjeo za tyros 3 kaze covjek se izgubio maltene poceo plakati ![]() ![]() ![]() Moje misljenje
|
|