Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Slobodna zona > Svaštara

Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto...

Alati tema Display Modes
Star 20.02.2008, 14:53   #10
kreso
Šerif

kreso's Avatar

Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
kreso befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Nema mi gore nego kad dođem svirat svadbu, a ostave nam na bini mjesta za jedva trojicu, a na standardna petorka. Prigovoriš, a ovaj pa nema mjesta, stisnut će te se.
Ili još gore kad ostave mjesta za ples u sali za 400 ljudi taman da imaju 4-5 metara od nas muzičara, pa mi svako malo sruše mikrofon ili trknu kljavu i sl.
A od kolega, imo sam jednog pacjenta u bendu (vrhunski harmonikaš) koji je patio na sound u vražju mater. I nakačio pet (pet) mikrofonskih "buba" na harmoniku, jednu u mjeh, jednu na basove, i tri na klavirski dio, ali ispod poklopca na svaku oktavu. E, hebo sam mu ujutro majku kako mu se je mehanika tipki čula . Ma bubnjar uopće nije trebo, navio se i udri. Em mi je samo s harmonikom zauzeo 5 kanala na mikseru, em je štandrco ko pisača mašina. Popizdio sam i stišo ga do ibera na mixeru. Naravno pjenio se ko da je pojeo kantu Ariela. Predjutro po prestanku svirke smo se poklali na pasja kola . Nahebo sam mu se matere samo tako. Od onda nikad više nismo svirali zajedno, iako mi je žao jer kvalitetan je muzičar, samo ima manjak fosni u glavi.
Također ne volim kad se neko u pola pjesme gura da preuzme na drugoj kitici/strofi prvi vokal jer ne može pjevat prateći, a ja dalje neka nastavim pjevat njegov back vokal. u 3PM.
Također, užasno me smeta kad mi neko dođe da mu isprogamiram klavijaturu. Potrošim tjedan dana i kad treba platit on se predomislio. Neka sve izbrišem, jer mu se kao ovo ovako ne sviđa. Majmun ne kuži da nije stvar u soundu nego u kljavi i da ako želi da mu synth bolje zvuči da mora kupit bolji synth, a ne da mi dođe s kantom od kljave i traži da mu se čuje kao Triton Extreme.
kreso je offline   Reply With Quote

Favoriti

Oznake
mrzim

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 15:10

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije