Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Saveti za kupovinu

Saveti za kupovinu Za sve one kojima treba druga klavijatura ;)

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 25.05.2014, 12:55   #41
makso68
Odomaćeni član

makso68's Avatar

Registrovan/a dana: 23.01.2009
Mjesto: Prijedor
Godina: 56
Downloads: 883
Uploads: 28
Rekao HVALA: 37
Zahvalili mu 106 puta u 97 Postova
Instrumenti: klavijature i gitara
Interesi: Ribolov
makso68 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Citat:
Originalno postovano od Alen P Pokaži Post
Ketron nije bio opcija ali da je bio, bježi od njega. Nema šanse da ga kasnije prodaš a ima probleme s displayima, napajanjem i materijalima. Vrlo loša alternativa. Parasenemase pa se isplati malo pričekati, pa kupiti nešto bolje.
Alen P.Molio bih te da obrazložiš zašto je Ketron loša alternativa.Imao sam Korg PA 2 X,Yamaha Tyros 2,pa Yamaha Tyros 3,a kako odavno ne sviram klavijature na tezgi nabavio sam sebi vrlo jeftino Solton(Ketron) MS 100,koji po soundu ne zaostaje za Tyrosom 3. Imao sam priliku probati Ketron SD 5 i Ketron Audya,pa mogu reći da trenutno ne postoji bolji sound među aranžerima.Čovjek nije ni pitao za Ketron,pa se izvinjavam na off-u.Od navedenih klavijatura(za koje je postavljeno pitanje) ja bih uzeo Roland BK 9,a ako nemaš dovoljno novca,onda polovan Roland G 70 - on će zadovoljiti sve tvoje potrebe.Pozdrav!
makso68 je offline   Reply With Quote
Star 25.05.2014, 13:09   #42
calevh
Ovaj baš voli da kuca

calevh's Avatar

Registrovan/a dana: 28.10.2008
Downloads: 4126
Uploads: 5
Zahvalili mu 27 puta u 24 Postova
calevh befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
calevh pošalji poruku preko ICQ messengera calevh pošalji poruku preko AIM messengera calevh pošalji poruku preko Yahoo! messengera calevh pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Alene, totalno neosnovan komentar za Ketrona. Ne znam da li si imao prilike da čuješ nekog Ketrona. Ako nije bio opcija, ništa, i ja se izvinjavam. Ali o problemima o kojima ti pišeš, ja nisam čuo ništa. U tom slučaju i moj izbor bi bio T3.
calevh je offline   Reply With Quote
Star 25.05.2014, 13:23   #43
acakasper
Stvarno kod kuće

acakasper's Avatar

Registrovan/a dana: 19.01.2012
Mjesto: Usa
Downloads: 1259
Uploads: 61
Rekao HVALA: 38
Zahvalili mu 137 puta u 134 Postova
Instrumenti: magpotVE
Interesi: magpotVE
acakasper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
acakasper pošalji poruku preko ICQ messengera acakasper pošalji poruku preko AIM messengera acakasper pošalji poruku preko Yahoo! messengera acakasper pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

i ja sam imao prilike da probam ketron audya,moze se reci da je svemirski brod za sve aranzere.Nema mu ravne po pitanju kvaliteta zvuka.
Star 25.05.2014, 13:52   #44
Alen P
Odomaćeni član

Registrovan/a dana: 18.11.2007
Mjesto: Čakovec
Downloads: 408
Uploads: 6
Rekao HVALA: 4
Zahvalili mu 71 puta u 69 Postova
Instrumenti: Tyros 4
Interesi: Muzika, religija
Alen P befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Alen P pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Makso, tada ostani na ms100. :=) No offence.
Calefh, imao sam ketron X1. Prvi put, zadnji put, i nikad više.
Acakasper, Audia nije u opciji.
Dečki, nemojte se ljutiti, to je moje mišljenje, dakle subjektivno. Imao sam Ketron X1.
Alen P je offline   Reply With Quote
Star 25.05.2014, 16:28   #45
rolandx
Stvarno kod kuće

rolandx's Avatar

Registrovan/a dana: 23.12.2012
Mjesto: Okolina Kolonije
Downloads: 159
Uploads: 12
Rekao HVALA: 58
Zahvalili mu 177 puta u 164 Postova
Instrumenti: Korg Pa600, Yamaha MotifXS6, Yamaha EMX5000, EV1503, Shure PG30...
Interesi: Druženje, muzika....
rolandx ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Moje misljenje je da Pa900 zaobidješ u najširem luku. Mane, nedostatke i sve ostalo na šta su korisnici Pa900 ogorčeni pa i oni koji ga nisu kupili s razlogom , govori da su nam servirali modifikovani Pa600 sa malo vise memorije i vokalistom ( par funkcija vise) za veliki novac ( za nas veliki). Iskreno sam i ja oduvek zeleo Yamahu ( aranzer) Ali , da se nisi usmerio na te dve klavijature, toplo bih te posavetovao da uzmeš Pa2xPro. Donose ih iz inostranstva, sacekaj da naletis na neku koja nema tackicu na sebi, i bices prezadovoljan. Dakle ili PSR950 ili Pa2xPro.
Star 25.05.2014, 17:00   #46
calevh
Ovaj baš voli da kuca

calevh's Avatar

Registrovan/a dana: 28.10.2008
Downloads: 4126
Uploads: 5
Zahvalili mu 27 puta u 24 Postova
calevh befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
calevh pošalji poruku preko ICQ messengera calevh pošalji poruku preko AIM messengera calevh pošalji poruku preko Yahoo! messengera calevh pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Citat:
Makso, tada ostani na ms100. :=) No offence.
Calefh, imao sam ketron X1. Prvi put, zadnji put, i nikad više.
Acakasper, Audia nije u opciji.
Dečki, nemojte se ljutiti, to je moje mišljenje, dakle subjektivno. Imao sam Ketron X1.
Alene, da li bi bio voljan da mi na pp objasniš zašto si pobegao od Ketrona, moj prijatelj dobar je juri da je kupi, pa bi mu dobrodošao savet neki. Koje si mane uvideo prilikom korišćenja Ketrona X1?
Hvala unapred.
calevh je offline   Reply With Quote
Star 25.05.2014, 19:08   #47
Alen P
Odomaćeni član

Standard

Nije u skladu s temom, imaš PM.
Star 26.05.2014, 00:29   #48
SMusic studio
Vredan član društva

SMusic studio's Avatar

Registrovan/a dana: 23.05.2014
Mjesto: Srbija
Downloads: 5
Uploads: 0
Rekao HVALA: 28
Zahvalili mu 36 puta u 27 Postova
Instrumenti: Yamaha NP-V80, Digitech VL3D, Roland BK-9
SMusic studio ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Pa vidim da ti imaš PA600, a i da ga svi uglavnom nahvališe. PA900 po toj logici može biti samo bolji, vidim da su mu i dirke malo bolje, jedino što sam shvatio da mu zameraš je neopravdana cena.
Koliko vidim i to, cena mu nešto mnogo brzo pada za ovo kratko vreme. Da li zato što su kupci nezadovoljni, pa ga prodaju po nižoj ceni da bi ga što pre prodali, ili je nešto drugo. Video sam čak jedan oglas gde čovek nudi PA900 u zamenu za PA600 + doplata??? Šta je sad to?

Drugo, nisam se ja još fokusirao konkretno ninašta. Još uvek istražujem. Moram da podsetim da prvo moram da prodam svoj VA7 da bih mogao kupiti nešto drugo, ali to nešto teško ide. Dao sam oglas gde god sam se setio, stvarno ga sa alalom prodajem i mislim da ko ga bude kupio slatko će se sa njim još nasvirati. Možda sam mu stavio malo veću cenu, ali niko me nije još ni pozvao da pita ili ponudi makar nešto. Moguće da će prodaja potrajati, a dotle će sigurno još pasti cene drugih klavijatura. Neću da žurim, a i neću prodati Roland u bezcenje, ipak je on jako dobra i kvalitetna klavijatura koja može itekako još da posluži.
Za PAx2 nisam razmišljao, može i to da dođe u obzir, samo bih ja stvarno želeo nešto novo, da bar bude aktuelno par narednih godina. Treba razmišljati uvek i o prodaji, ako ti ispadne neka prilika da možeš lakše i brže prodati. Eto vidiš kakve muke ja sad imam sa Rolandom VA7. To me jedino stopira za kupovinu druge klavijature. A kako ga prodati za 250-300 evra kada se za te pare prodaje G800, za EM-2000 traže 400, za 350 ima VA7 u jadnom stanju, a ja dajem uz njega sve u fulu od opreme + što je klavijatura stvarno kao nova.
Možda dok ga ja prodam izađe PAx4, pa uzmem PAx3 za ove planirane pare..a možda i Tyros 4
Dodato:
@rolandx
Pa vidim da ti imaš PA600, a i da ga svi uglavnom nahvališe. PA900 po toj logici može biti samo bolji, vidim da su mu i dirke malo bolje, jedino što sam shvatio da mu zameraš je neopravdana cena.
Koliko vidim i to, cena mu nešto mnogo brzo pada za ovo kratko vreme. Da li zato što su kupci nezadovoljni, pa ga prodaju po nižoj ceni da bi ga što pre prodali, ili je nešto drugo. Video sam čak jedan oglas gde čovek nudi PA900 u zamenu za PA600 + doplata??? Šta je sad to?

Drugo, nisam se ja još fokusirao konkretno ninašta. Još uvek istražujem. Moram da podsetim da prvo moram da prodam svoj VA7 da bih mogao kupiti nešto drugo, ali to nešto teško ide. Dao sam oglas gde god sam se setio, stvarno ga sa alalom prodajem i mislim da ko ga bude kupio slatko će se sa njim još nasvirati. Možda sam mu stavio malo veću cenu, ali niko me nije još ni pozvao da pita ili ponudi makar nešto. Moguće da će prodaja potrajati, a dotle će sigurno još pasti cene drugih klavijatura. Neću da žurim, a i neću prodati Roland u bezcenje, ipak je on jako dobra i kvalitetna klavijatura koja može itekako još da posluži.
Za PAx2 nisam razmišljao, može i to da dođe u obzir, samo bih ja stvarno želeo nešto novo, da bar bude aktuelno par narednih godina. Treba razmišljati uvek i o prodaji, ako ti ispadne neka prilika da možeš lakše i brže prodati. Eto vidiš kakve muke ja sad imam sa Rolandom VA7. To me jedino stopira za kupovinu druge klavijature. A kako ga prodati za 250-300 evra kada se za te pare prodaje G800, za EM-2000 traže 400, za 350 ima VA7 u jadnom stanju, a ja dajem uz njega sve u fulu od opreme + što je klavijatura stvarno kao nova.
Možda dok ga ja prodam izađe PAx4, pa uzmem PAx3 za ove planirane pare..a možda i Tyros 4

Promijenjeno od SMusic studio (26.05.2014 u 00:32 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
SMusic studio je offline   Reply With Quote
Star 26.05.2014, 16:47   #49
Alen P
Odomaćeni član

Standard

Apsolutno krivo razmišljanje. Ako sad cijeniš Va7 npr. 500 eura, malo pogledaj oglase drugih klavijatura u tom cijenovnom rangu. U toj cijeni imaš Pa50, Pa50 sd, Pa60, Pa500 (bio čak za 450 eura), Yamaha 1500, 3000, 9000 (ak naletiš) još malo pa blizu Tyros 1 (možda se naleti), Roland e50, e60. Dakle, uopće nisi konkurentan, bez obzira kako ti je klavijatura sačuvana. To je sad stara, teška klavijatura s starim zipom i floppy-em, što ja (npr.) jako izbjegavam.
Ista stvar je o činjenici koju pišeš o G800, Em2000, jer ljudi zaista toliko cijene svoje mašine no, oni neće te klavijature prodati, vjeruj mi, a nećeš je ni ti.
Osobno smatram da smo došli do razdoblja kad je moguće novu kvalitetnu klavijaturu kupiti po povoljnoj cijeni. Tu pričam o npr: Roland Bk5, Yamaha psr 750 (ista kao 910), korg pa300/600. To su sve klavijature koje koštaju do 1000 eura a moguće je s njima raditi vrlo ozbiljno i mislim da bi cijene rabljenima morale itekako padati. Da, Va7 je očuvan, dobar, ovakav, onakav, ali to je stav srca koji nažalost nema veze s razumom. Kad prodaš Va7 i kupiš bilo koju od ovih novih (npr), pa sviraš na njima npr. steel gitaru onda ćeš razumijeti o čemu ti pišem. Staro je staro, mali samplovi sounda itd, itd.
Star 26.05.2014, 19:14   #50
SMusic studio
Vredan član društva

SMusic studio's Avatar

Registrovan/a dana: 23.05.2014
Mjesto: Srbija
Downloads: 5
Uploads: 0
Rekao HVALA: 28
Zahvalili mu 36 puta u 27 Postova
Instrumenti: Yamaha NP-V80, Digitech VL3D, Roland BK-9
SMusic studio ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Citat:
Apsolutno krivo razmišljanje. Ako sad cijeniš Va7 npr. 500 eura, malo pogledaj oglase drugih klavijatura u tom cijenovnom rangu. U toj cijeni imaš Pa50, Pa50 sd, Pa60, Pa500 (bio čak za 450 eura), Yamaha 1500, 3000, 9000 (ak naletiš) još malo pa blizu Tyros 1 (možda se naleti), Roland e50, e60. Dakle, uopće nisi konkurentan, bez obzira kako ti je klavijatura sačuvana. To je sad stara, teška klavijatura s starim zipom i floppy-em, što ja (npr.) jako izbjegavam.
Ista stvar je o činjenici koju pišeš o G800, Em2000, jer ljudi zaista toliko cijene svoje mašine no, oni neće te klavijature prodati, vjeruj mi, a nećeš je ni ti.
Osobno smatram da smo došli do razdoblja kad je moguće novu kvalitetnu klavijaturu kupiti po povoljnoj cijeni. Tu pričam o npr: Roland Bk5, Yamaha psr 750 (ista kao 910), korg pa300/600. To su sve klavijature koje koštaju do 1000 eura a moguće je s njima raditi vrlo ozbiljno i mislim da bi cijene rabljenima morale itekako padati. Da, Va7 je očuvan, dobar, ovakav, onakav, ali to je stav srca koji nažalost nema veze s razumom. Kad prodaš Va7 i kupiš bilo koju od ovih novih (npr), pa sviraš na njima npr. steel gitaru onda ćeš razumijeti o čemu ti pišem. Staro je staro, mali samplovi sounda itd, itd.
Ispade sada VA7 najgora klavijatura, a do samo pre par godina je bila jako poželjna. Pogledao sam oglase, zato i kažem. Roland VA7 se smatra jako povoljno za 350 eura, ali klavijatura bez ičega i u jako žalosnom stanju. Što se tiče ZIP drajva, ja i to dajem 2 rezervna komada da ne bi ikada čovek imao problema sa tim. 1 zipeta je dovoljna za ceo repertoar koji neko svira za par stotina pesama, a danas se teško nalazi, nema ih više. Ja dajem 13 komada uz klavijaturu, od toga 6 kom. potpuno novih, pa i to valjda nešto znači.

A to ako naleti ovo ili ono za smešne pare, znam ja dobro kako je. Zašto mi ne naleti sad neki Tyros 3 ili 4 za male pare. Naleteće, ali za par godina kada ja već uveliko budem imao novu klavijaturu kada će i Tyros 3 biti kao sada moj VA7 (većini smešan).
Što se zastarelih boja tiče, hajde ovako, ja ću ti poslati 3 snimka, a ti da pogodiš sa koje klavijature je snimljeno.Daću ti ponuđene odgovore od 5 klavijatura uz kasniji video da je to stvarno snimljeno sa te klavijature. Ako pogodiš, poklanjam ti ProEL stalak za note, a ako ne pogodiš, šta ti meni daš?

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 22:59

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije