Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Razglasi i ozvučenja > Zvučnici

Zvučnici Ono što treba da da dobar zvuk

Alati tema Display Modes
Star 05.08.2014, 01:26   #16
neshatomic
Vredan član društva

neshatomic's Avatar

Registrovan/a dana: 19.06.2009
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 67 puta u 41 Postova
Instrumenti: Acoustic Line Seeburg , JBL SRX , Dynacord Variline , Dynacord MAdras , DANLEY sound labs
Interesi: sport,moto sport,sound & light
neshatomic befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Posto imam i nesto od JBLa i radim vrlo cesto posao slican tvom,moj savet je svakako kombinacija JBL prx 712 i prx 718.Sve ostalo je kompromis .Inace potrudi se da izbegnes prx 725 jer varijante sa dve 15ice + hf su uvek zvucno najgore,pre svega u srednjem opsegu,pricam iz iskustva jer sam imao JBL srx 725 ,a sada koristim za svadbe do 500 ljudi 4 x JBL srx 715 na pojacalo PKN XE 6000 koji je 2x 3650w na 4 oma i 4 komada SRX 718 koje teram sa Lab gruppen FP 6400 koji je 2x 2300w na 4 oma.
Sa 725 nikad nisam mogao da radim full range ,bez obzira sto ima dve 15ice ,ta kutija ima kika ,ali niskog basa nema nista ,vise ces da imas energije na 50hz sa jednim basom 718 nego sa 2 srx 725.
Meni je srx 715 + srx 718 sjajna kombinacija, sa dva satelita radim male tezge ,dva sat plus dva basa do 150-200 ljudi ,preko toga iznesem 4 + 4 i odradim super posao,sve stane u karavana a lako kao pero.
Inace nemojte se zavaravati vatima,oni su totalno nebitni ,i ne pokrivaju oni prostor i broj ljudi nego disperzija i ugao horne!
Druga stvar ako je neka kutija 1600w ( npr jbl srx 715 ) ne mora da znaci da ce biti glasnija od one od 500w! Zato sto ona od 500w ako je osetljiva i sa 1w pravi zvucni pritisak od 101dB ,onda ce ona sa 500w da dostigne 129db maximalni pritisak,a ona od 1600w ako je osetljiva sa 1w 95dB ce napraviti sa 1500w takodje 129dB,dakle ne zaludjujte se watima ,zvucni pritisak se meri u decibelima a ne watima.
Postoji univerzalni SPL kalkulator ,u koji se unese startna efikasnost kutije , a onda koliko wati ima zvucnik i tacno se dobija max spl kutije.
Dakle ako mislite da moj srx 715 sa PKNom koji mu daje 1700w je nesto spektakularno glasniji od npr Rcf art 500 koji se potera sa 600w budite sigurni da ste u velikoj zabludi ! Sto se tice kvatieta zvuka to je drugo i van svake pameti je to komentarisati,ali sto se tice maximalnog zvucnog pritiska jeste on veci kod JBLa ali ni blizu toliko koliko je velika razlka u vatima!

POZZ
neshatomic je offline   Reply With Quote
Ćlan 4 Vam se zahvalio, neshatomic, za koristan post:
Bokic (05.08.2014), ffb (15.09.2015), jaskov (17.06.2016), jtodorov (05.08.2014)

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 18:51

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije