|
![]() |
#361 |
Doktor Nesa
Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 335 puta u 311 Postova
![]() |
![]()
Napajanje nije prikljuceno u toku koriscenja Ipada.Ipad u tom rezimu radi samo na njegovoj bateriji.
![]() |
#362 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 08.02.2006
Mjesto: Svilajnac
Godina: 50
Downloads: 429
Uploads: 11
Rekao HVALA: 24
Zahvalili mu 202 puta u 133 Postova
Instrumenti: Roland Arrangers / Roland Fr-4x
![]() |
![]()
Da, ali sa punom baterijom i smanjenim osvetljenjem ekrana izdrzi i preko 13 sati rada!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#363 |
6. sekretar SKOJa
Registrovan/a dana: 07.07.2011
Downloads: 280
Uploads: 5
Rekao HVALA: 315
Zahvalili mu 123 puta u 117 Postova
![]() |
![]()
A da je ekran uvek aktivan??? Zanimljivo
|
![]() |
![]() |
![]() |
#364 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 08.02.2006
Mjesto: Svilajnac
Godina: 50
Downloads: 429
Uploads: 11
Rekao HVALA: 24
Zahvalili mu 202 puta u 133 Postova
Instrumenti: Roland Arrangers / Roland Fr-4x
![]() |
![]()
Da
|
![]() |
![]() |
![]() |
#365 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 08.08.2013
Downloads: 170
Uploads: 1
Rekao HVALA: 91
Zahvalili mu 22 puta u 21 Postova
![]() |
![]()
Mene bi interesovalo, koji bolje zvući (naravno kad su optimalno sređene kljave) Roland E 80, ili BK 9, ili Korg PA 800? Sada sviram na dobro sređenom Roland G 1000 i ponekad i još sa G 800?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#366 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Pa800 nije u klasi sa ostale dve. Odgovor na ovo pitanje neces a ne bi ni smeo da dobijes, svaki ozbiljan muzicar a pre svega korektan covek ti nece dati odgovor na ovo pitanje. Zvuk je nesto sto cujemo, SVAKO razlicito. Odgovor na to pitanje trazi ili u tehnickim specifikacijama ako vec nemas prilike da cujes i probas sve tri uzivo. Karakteristike kazu da je to Roland Bk9.
E sad, ono sto moje uvo cuje je da E80 sa dva odgovarajuca SRX prosirenja, u ritam sekciji zvuci bolje od Bk9, plus ostaje dovoljno lufta da se kupi Roland Fantom X6\7 sa 1Gb Rama, i da je to zajedno bolja investicija od jednog Bk9, pod uslovom da ti ne smetaju dve klav. I tezina.
![]() |
#367 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 23.05.2014
Downloads: 5
Uploads: 0
Rekao HVALA: 28
Zahvalili mu 36 puta u 27 Postova
Instrumenti: Yamaha NP-V80, Digitech VL3D, Roland BK-9
![]() |
![]()
Posle višemesečnog traženja, isprobavanja raznih aranžera, smaranja vlasnika klavijatura i prodavaca, rešio sam svoju dilemu.
Evo, konačno! Postao sam vlasnik jednog BK-9 ![]() Kod mene je oko 15-tak dana i tek sam na početku upoznavanja. Moram da kažem da mi je ovo 4. Rolandov aranžer, ali i pored toga, BK-9 je nešto sasvim drugačije od svega do sad što sam imao. Pokušaću da budem objektivan koliko-toliko, jer sam u principu Rolandovac... Utisci: 1. za početak ono najvažnije, klavijatura i dirke su odlične, malo su nešto tvrđe nego u predhodnim modelima, ali se čovek brzo navikne. Bitno je da su jako precizne i da su brze. Ja nikada nisam svirao klavir, tako da mi ovakve dirke baš odgovaraju. 2. Zvuk: zvuk je apsolutno najbolje urađen ikada što se tiče Rolandovih aranžera, zadržali su onu svoju punoću i potrebu za jako malim korekcijama ako hoćete da to izađe kako treba. Fali tu nešto boja koje sam ja ranije koristio (recimo bolja tremolo tamburica kao kod Korga, koje ima samo 1 boja), distortion gitare su ostale iste i nepromenjene, po meni ne baš upotrebljive, mada ih nikada i nisam nešto koristio. Super Natural boje su odlične, ali ih ima malo. Trebalo je tu uraditi i neke gudače, kvalitetnije violine koje su uvek problematične i još neku akustičnu gitaru, ali dobro... 1700 boja je baš puno, ali mislim da 50% tih boja prosečan muzičar neće koristiti nikada, jednostavno ja ne vidim njihovu upotrebljivost. Novi setovi bubnjeva izuvaju kako zvuče - ODLIČNO ! 3. E sad, operativnost: hmmm...uputstvo pročitao više puta, isprobavao, pročitao mnogo foruma i opet mi nisu jasne neke opcije. Ima toliko toga, ali malo konfuzno urađeno. Naravno, ovako složeni sistemi podrazumevaju totalnu pripremu pre korišćenja i svirke i obavezno predhodno prilagođavanje klavijature svom ukusu i svojim potrebama, ali globalna podešavanja sa stalnim postavkama koje želim da imam pri uključivanju nisu nimalo razumljiva. Naročito mislim na efekt procesore Mfx i global reverb i chorus koje klavijatura menja sama kako hoće iako su navodno zaključani. SN boje iako su dobre, povuku neke svoje postavke kada se izaberu. 10 favorite boja po real partu mogu da sadrže samo fabričke nemodifikovane boje, tako da ako hoćete boje sređene po vašem ukusu, morate da ih usnimite jedino u Performance, favorite folder zaboravite. Slajdere u centralnom delu koristim kao mixer i totalno me izluđuju. Kada hoću da pojačam ili smanjim neki part u toku sviranja, moram određeni slajder da vozim skroz do gore ili dole da bi on "uhvatio" mesto odakle počinje da reaguje, totalno neupotrebljivo. Točkić je jako mekan, rekao bih i neprecizan, preskače po 2-3 mesta, a kada ga treba pritisnuti radi odabira izabrane funkcije, hoće pri pritisku da omakne na sledeću stavku i tako izabere pogrešnu. U svirci je totalno neupotrebljiv. Kod BK-5 po meni je to bolje rešeno sa odvojenim ENTER tasterom. Vidim po nekim forumima da je kod nekih taj točkić već otkazao. Meni je mnogo lakše pri pretraživanju boja redom da koristim DEC+ i DEC- tastere, a vidim po raznim video klipovima da ove tastere dosta koriste i drugi muzičari, pa su gospoda iz Rolanda mogli ove tastere da naprave malo veće i mekše (kao što su recimo tasteri za varijacije), a ne ovako sitne i tvrde. 4. konstrukcija i kvalitet izrade: materijali su odlični, plastika ne krcka, sve deluje jako čvrsto i dobro uklopljeno. Cela klavijatura jako lagana, odlična za nošenje, nije ni gabaritno prevelika. Dva ekrana su funkcionalna, ali su za mene previše sitna slova, naročito kada morate da pročitate neke skraćenice po opcijama i da nanišanite neke sitne kockice kojima treba promeniti neku vrednost. Po meni je bolje bilo da ima jedan ali veći i pregledniji ekran kada već nije touch. Tasteri za izbor boja, ritmove i varijacije su odlični, a oni sitniji za razne druge opcije su nekako tvrdi i previše kruti i plastični, izgledaju nekako jeftino i treba ih pritisnuti malo jače, pa se dešava da ne odreaguju svaki put na blaži pritisak. Slajderi mi se takođe ne sviđaju previše, neprecizni su. Eto, pokušao sam da budem realan i iznesem svoje viđenje i utiske. Ostaje mi da se upoznajem dalje sa podešavanjima, a sigurno ću ovde postaviti još mnogo pitanja u vezi ove klavijature, mada, osim Deje, Worge i Neše ne vidim mnogo vlasnika ovde koji imaju BK seriju i sa kojima mogu da razmenim iskustva. Toliko od mene za sada...
![]() |
#368 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.823 puta u 1.359 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Čestitke na kupovini. Sigurno ćeš uživati u svirci i biti zadovoljan klavijaturom.
Sjećam se teme koju si otvorio još prošle godine s pitanjem što da kupiš. Eto, izgleda je i moj prijedlog na samom početku teme bio od koristi. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#369 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 23.05.2014
Downloads: 5
Uploads: 0
Rekao HVALA: 28
Zahvalili mu 36 puta u 27 Postova
Instrumenti: Yamaha NP-V80, Digitech VL3D, Roland BK-9
![]() |
![]()
Jeste, ti ćeš biti kriv sada ako ne valja
![]()
![]() |
#370 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.823 puta u 1.359 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
He he , prihvaćam svu odgovornost i prije nego što se razočaraš ....
![]() A neće biti tako jer sve ovo što pišeš nije dovoljno za razočaranje. Maleni i nepregledan ekran ćeš lako nadoknaditi dodanim tabletom s kojim ćeš dobiti sve ono što ti nedostaje u smislu preglednosti. Na loše tastere ćeš se ubrzo priviknuti. Oni ti se samo čine takvima jer oni drugi koji spominješ, oni su odlični. Slideri tako funkcioniraju na svim aranžerima, nema tu pomoći jer se ipak radi o "igračkama" namjenjenim za amatere. Bilo kakvo biranje pomoću "kruga" meni nikada nije bilo dovoljno precizno, na sreću, uvijek postoji alternativa na koju ćeš se isto tako naviknuti. Siguran sam da ćeš na ovom forumu dobitii kvalitetne odgovore na sva pitanja bez obzira što je malo korisnika BK serije. Bolje je imati dva tri koja vrijede nego njih stotinu koji malte praznu slamu. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|