|
|
Servis klavijatura - uradi sam Savjeti oko popravka, čišćenja, izmena dirki, mikroprekidača, napajanja i sl. |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 13.04.2011
Downloads: 532
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 24 puta u 22 Postova
![]() |
![]() Citat:
Potrosio sam mnogo vremena za tih 12 godina namestajuci klavijature i podesavajuci boje i ritmove kako bi sto bolje zazvucali na svirci ali avaj! Ishod je uvek bio isti - u sobi kada isprobavam klavijaturu sve zvuci fantasticno, sve se cuje, svaka cinelica, gitarica i svaki drugi ton odsviran u ritmu ali kad isti taj ritam ukljucim na svirci nista se od toga ne cuje, samo neko mumlanje! Usput, nisam nikada radio na losa ozvucenja i motane kutije. Zato i kazem da nisam siguran da je takvo poredjenje DA konvertera merodavno za svirku uzivo! Sale, spomenuo si u ranijim postovima da se koriscenjem digitalnog izlaza iz PAx klavijatura gube neke funkcije, zar taj izlaz ne ide posle svega (efekti, ekvilajzeri i ostalo) u klavijaturi a pre DA konvertora? Do 2010. godine sam koristio samo Korg aranzere i nikada nisam koristio Yamahu ali sam imao priliku da cujem Tyros na nekoliko svirki i svaki put mu je zvuk bio na nivou zadatka pa sam se tada odlucio za promenu brenda iako nikakvih dodirnih tacaka nisam imao sa Yamahom (a potpuno razlicito funkcionise od Korga po pitanju pravljenja ritmova). Tada sam promenio brend i nisam se ni najmanje pokajao jer i pored nenaviknutosti na zvuk nove sprave i nepoznavanja njenih mogucnosti, prvi snimljeni ritam je na svirci opravdao ulozeni trud jer se culo sve sto sam zeleo da se cuje bez ikakvog muljanja! Izlazi kod Yamahe su, kao sto je neko vec pisao, veoma dobri i zvuk je veoma konkretan i jasan! Neko je takodje pisao da su ROM boje na Korgu dobre, sa tim se slazem i verujem da u tom moru boja ima dosta onih koje su lepse uradjene od onih koje imam na Tyrosu 3 ali sve je to uzalud kada te boje na Korgu ne mogu na svirci da se cuju kako treba jer je kompletan zvuk MUTAN a to nije do "majstora" kao sto mnogi tvrde jer u mom slucaju isti "majstor" je bio i iza Korga i iza Yamahe! Nebitno za temu ali da spomenem i to da sam od Korgovih aranzera najzadovoljniji bio sa i30! Promijenjeno od Akordeonista (14.12.2014 u 11:56 sati) |
|
![]() |
Favoriti |
|
|