|
![]() |
#71 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 14.12.2013
Godina: 29
Downloads: 35
Uploads: 0
Rekao HVALA: 28
Zahvalili mu 16 puta u 16 Postova
Instrumenti: Korg Pa3X
Interesi: Automobili , Klavijature
![]() |
![]()
Da ne otvaram novu temu , ali i mene je poceo da zeza pa600 i to opasno ...
Ova muka sto mene muci je cudna , bar meni ...naime desava mi se to da su poceli ritmovi da mi "brljave". Konkretno jedan ritam koji sam izvukao iz pasha seta poceo na deonici Break opasno da brljavi ...naime kada ga pritisnem cuju se neke cinele nesto gluposti neke sto se ranije nije desavalo ...mislio sam da ga nisam ja slucajno zajebao nesto , skinem sa neta pasha set i ubacim ga umesto mog i tamo isto brljavi ritam na istom mestu ... Naravno global sa druge klavijature nisam nikad ucitavao, ali mi je palo na pamet da to nije problem pa sam skinuo global iz downloada ovde i opet isto ... Takodje dosta ritmova iz gaga april seta zvuci tako brljavo ,a set pravljen za pa600 ...na varijacijama se cuju neke glupe cinele, bass koji lici na sve samo ne na bass kao da neko nekog davi, znaci strasno ... A ovi ritmovi sto jos i rade ok, kada im promenim tempo i pokusam to da sacuvam , prilikom ponovnog pozivanja tog ritma, desava se da je i tempo pobrljavio (visestruko usporen nego sto sam prethodno sacuvao) i takodje pocne neki sugavi bass i cinelice da se cuju koje nisam namestio ... Ne znam vise sta da radim ne mogu nista ni da editujem niti ista ...da li da ga vodim na servis ??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
6. sekretar SKOJa
Registrovan/a dana: 07.07.2011
Downloads: 280
Uploads: 5
Rekao HVALA: 315
Zahvalili mu 123 puta u 117 Postova
![]() |
![]()
Kad ubacis ritam iz drugog seta on cita boje sa pozicija na kojima je sacuvan u tom setu, kod tebe je verovatno na toj poziciji drugi drum kit ili boja.
Global nema nikakve veze sa tim kako ritam svira! |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Ubacivao sam "izvorne" setove(odakle sam ih vadio) tih istih ritmova, i takodje se isto desava ...
Sto se gaga april seta tice ,tu nisam nista izvlacio ...celog sam ga tako ucitao i pola ritmova je tako "izbrljavljeno" ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Stvarno kod kuće
Registrovan/a dana: 23.12.2012
Mjesto: Okolina Kolonije
Downloads: 159
Uploads: 12
Rekao HVALA: 58
Zahvalili mu 177 puta u 164 Postova
Instrumenti: Korg Pa600, Yamaha MotifXS6, Yamaha EMX5000, EV1503, Shure PG30...
Interesi: Druženje, muzika....
![]() |
![]()
Jeste ,,izbrljavljeno" ali je set do sada najkompletniji tj najviše materijala za iskoristiti. Ako tražiš set koji ćeš učitati i svirati, mislim da nećeš naći,... bar ne u skorije vreme
![]() Dodato: Baš kako ti je Sale_Band napisao, pozicije sa kojih ritam poziva sound mora biti na istim pozicijama kao u predhodnom setu iz koga si učitao.... Dakle sound sa ritmom koji si učitao je obavezan na istim pozicijama. Pisao sam o tome... Postoji i zaobilaznica. Iz seta iz kog zeliš da učitaš ritam, premesti sve soundove na pozicije koje znaš ( zapiši) da su u tvom setu slobodne. Izaberi te nove pozicije u tom setu i tako memoriši ritam. Kada budeš nakon toga učitavao taj ritam u svoj set, i sound, učitaćeš na slobodne pozicije u svom setu ( jer si predhodno izmenio pozicije sounda u starom setu) i kada ucitaš ritam radiće naj normalnije. - Ovo ne važi ukoliko za prelaze, varijacije na trenutak povlači sound sa drugih pozicija ( tipa dmx, b#st,....) Ili najjednostavnije izaberi svoj sound u ucitanim ritmovima. Ako je ritam zaista sa Pa600 neće brljaviti.
PRE PUŠTANJA JEZIKA U POGON, OBAVEZNO PROVERITI DA LI JE MOZAK UKLJUČEN. ![]() Promijenjeno od rolandx (07.01.2015 u 09:59 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Kapiram ja sve to ali slusaj problem...konkretan primer koke rumba koju sam izvukao iz pasha seta, radila je odlicno do pre neki dan kada je pocela da brljavi na breaku....
I ja sam mislio da se nesto pobrkalo...onda odlucim da ubacim obican pasha set skinut sa neta bez ikakvih promena i isti taj ritam i jos par ritmova brljave na breaku...takodje kada pokusam da nekom ritmu promenim ritam i sacuvam ga tako, pobrljavi i tempo i ritam, pocnu da se cuju neke cinele koje nisu bile neki cudan bass i ostalo ... A u track-u ne vidim da se bilo koji element promenio.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Stvarno kod kuće
Registrovan/a dana: 23.12.2012
Mjesto: Okolina Kolonije
Downloads: 159
Uploads: 12
Rekao HVALA: 58
Zahvalili mu 177 puta u 164 Postova
Instrumenti: Korg Pa600, Yamaha MotifXS6, Yamaha EMX5000, EV1503, Shure PG30...
Interesi: Druženje, muzika....
![]() |
![]()
Ako je dobro radila i pocela da brljavi, verovatni si izmenio mesta u soundu ili ucitao neki drugi sound na mesto sa koga je rumba vukla resorse. Odjednom ne moze da pocne da brljavi,... sama od sebe. Mozda na break nisi ranije obratio paznju. Izmeni elemente u record modu .. record - meni..... I sacuvaj to ti je jedino resenje.
![]() |
#77 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
U jednom forspilu sam non stop koristio break, a ja ti opet kazem, nista nije menjato, i kada ubacim pasha set znaci skinut sa neta bez ikakvih promena, javlja se isti problem na tom i jos nekim ritmovima,a pre kada sam ucitavao pasha set sve je na tim ritmovima radilo odlicno ...takodje kad pokusam nesto da modifikujem oko tempa ili slicno sve pobrljavi ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Moderator
Registrovan/a dana: 13.07.2008
Downloads: 5216
Uploads: 19
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 135 puta u 123 Postova
Instrumenti: Korg PA 4X 61
Interesi: muzika
![]() |
![]()
Yikwo: meni se nekada desavalo da mi ostane nepotpun ritam, ali samo kada sam kopirao u moj set ritmove koji se sastoje iz loopova, posto onda moras kopirati i varijacije posebno i break i sve... posto je i to uradjeno od loopova. kod tebe mislim da nije ta situacija.. mislim da je softverske prirode... probaj ucitati novi os, resurse i sve, pa ces onda videti da li ce se to srediti. ako se sredi to znaci da je bio neki Problem u samom os-u, tj. da je nesto pobrljavilo. ako i to ne pomaze onda servis. A sto se tice setova neces Naci nijedan da je sredjen da samo upalis i sviras... ja sviram na jedan isti set oko 3 godine i jos ga nisam ni do pola sredio kako valja... stalno nesto dodajem, oduzimam prepravljam... jbg.. to nam je sudbina
![]() |
#79 |
6. sekretar SKOJa
Registrovan/a dana: 07.07.2011
Downloads: 280
Uploads: 5
Rekao HVALA: 315
Zahvalili mu 123 puta u 117 Postova
![]() |
![]()
Ima jos jedna caka kod korga, a to je kada promenis nesto u ritmu u style modu (mixeru) i sacuvas onda ti ritam u scakom elementu (itro, varijacija, fill, break itd...) cita samo one boje koje su bile na poziciji kad si sacuvao.
Mnogi ritmovi imaju razlicite boje u razlicitim varijacijama i to jedino moze da funkcionise ako se edituje i sacuva u record modu, kontas? Npr. imas na breaku slide bass nekog fabrickog sampla a u varijacijama neki user bass, ako u style modu promenis bas boju i sacuvas, nece ti vise citati sample onog slidea na breaku... Obelezi "use original sounds" pa vidi da li ima razlike... |
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Odomaćeni član
|
![]()
Takodje da ne otvaram temu... Kad u globalu otkljucam ritmove/soundove, kad restartam synth, opet je sve zakljucano. Da li moram jos gdje sejvati? Takodje isti slucaj s bass inversion. OS je 1.2. Dal je mozda bug u pitanju?
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|