|
|
Zvučnici Ono što treba da da dobar zvuk |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
|
![]()
Naravno bez sub-a nista nije to kako treba. Planiram da uzmem i sub-ove ali prvo ovo jer mi je prakticnije i stalno mi trebaju makar dve kutije solidne da mogu da odrade posao. Posto sam ja malo picajzla po tom pitanju i ne volim da kombinujem neke stvari tako da bih ako uzmem ovaj Rcf posle u dogledno vrijeme kupio i sub-ove od istog proizvodjaca. Dakle Rcf. Po meni jedna od jako ozbiljnih firmi koja je opstala sve ove godine,naravno sve to nije ni blizu od onog sto bih volio da kupim ali se opet tjesim bar sto je od istog proizvodjaca. Bice nekad i Rcf TT
![]() Drugari hvala vam na vasem misljenju jako mi je pomoglo. Veliki pozdrav za sve... Dodato: Daaa.... Zaboravio sam da napomenem jednu jako bitnu stvar koju je provukao Nesa Tomic... Pokusacu da citiram "Kako ces da dizes na stalak kutiju od tridesetak kilograma sam" Stvarno mi mozemo pricati sta hocemo bez drveta kao rezonatora nema pravog tona... Jeste tesko ali drvo je drvo... Ne vjerujem da je bilo ko od nas bilo kada vidio koncertni,polu koncertni, plasticni klavir... Iskreno ne volim plasticne kutije ali sta je tu je nuzda zakon mijenja... ![]() Promijenjeno od miki2008 (02.04.2015 u 09:22 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 19.06.2009
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 67 puta u 41 Postova
Instrumenti: Acoustic Line Seeburg , JBL SRX , Dynacord Variline , Dynacord MAdras , DANLEY sound labs
Interesi: sport,moto sport,sound & light
![]() |
![]()
Nije ta kutija 38Kg zato sto je drvena nego zato sto su lose komponente unutra!
Pogledaj npr drvene kutije JBL mrx 515 koje su 19kg ili JBL SRX 715 koje su takodje drvene ,trpe 1600w ceo dan celu noc provereno ,a teske 22kg...e to su ozbiljne kutije. Najteza kutija 15/2 koju sam imao je bila 38kg ,a upravo je bila plasticna ![]() Imam koncertno ozvucenje Acoustic line Seburg K serija , sateliti su drveni i teski 34kg ,ali to nije isto jer kada radim koncert ,em satelite ne stavljam na stalak ,vec na rampu koja se dize cekrcima , em vodim 3 radnika...tako da zvunici mogu da budu veliki i teski koliko hoces ne predstvalja nikakav problem . A kad idem sam na malu tezgu za 200 -300 ljudi i trebam satelit od 38kg da stavim na stalak ,a da ne molim nikoga da mi pomaze to je totalno druga prica... pozz Dodato: Acoustic line Seeburg ( 12x TSE sub , 4 x K2 ND top ) Dodato: Promijenjeno od neshatomic (02.04.2015 u 10:36 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Vredan član društva
Instrumenti: Acoustic Line Seeburg , JBL SRX , Dynacord Variline , Dynacord MAdras , DANLEY sound labs
![]() |
![]()
acoustic line Seeburg
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Kakva glupost sliku sam morao da smanjim na 300 x 230 i velicinu od 96kb da bih je postavio ovde
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Poslušaj što ti kaže @neshatomic u pogledu težine kutija, to je itekako bitna karakteristika. Pogotovo kada se ranom zorom slažu instrumenti u vozilo.
![]() Čitam temu i meni neodstaje još informacija da bi odgovori bili precizniji. Ne znamo koliko članova je u sastavu, koja je koncepcija svirke (aranžer, bend...), za koliko se ljudi obično nastupa i u kakvim prosorima, koja vrsta muzike je u pitanju ... Ima toga dosta što određuje optimalnu kupovinu. Ako u narednom periodu želiš dodavati basove ne moraju biti nužno od istog proizvođača ali je veoma bitno da li ideš na aktivnu ili pasivnu varijantu. I na kraju, koliko para planiraš uložiti u kutije, možda sam previdio taj podatak. @neshatomic - upload fotografija na forum nije ograničen njihovom dimenzijom već veličinom, do maximalno 97kb. Za "težinu" slike nije samo bitna njezina rezolucija nego i neki drugi parametri. Kod tvoje slike je "problem" u 300 DPI-ja koji su postavljeni kod Nikona kojim je slikano (Collpix l27). Web ionako prikazuje max 92 DPI i kada se ova vrijednost prilagodi možeš podići fotografiju mnogo veće rezolucije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
@casper ocigledno duboko poznaje tematiku fotoaparata.Svaka cast.
Molim te ako imas vremena posalji mi poruku ovde ili u privatne poruke sta da prestelujem na svom foto aparatu da to bude bolje u buducnosti. P.S. Slika koju si postavio je fantasticna u svakom pogledu ![]() pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Vredan član društva
|
![]()
Razumijem naravno...Ali ja samo hocu da kazem da je najljepsi i najtopliji ton u drvenoj kutiji...Jeste tesko ali to je to...
Drugo su koncerti i drugacija se oprema koristi za te namjene A opet drugo su ove tezgice bezveze moze se raditi na sta bilo samo neka lupa... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Evo nasao sam ti taj master audio KEY 15a .
Eto slike zvucnika bez mreze ,dakle to je smejurija bukvalno. 15ica 250w i visokotonac sa namotajem od 1inch 25w |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Evo viskotonca iz te kutije.
Vrlo primitivan visokotonac za danasnje standarde koji kao nov imas da nadjes kod nas za 25ev. Takav visokotonac ti ide u trosistemskim starim ZECK kutijama ( zeck 15/3 MHT) i slicne kutije...i kod nas ga mnogi koriste za pravljene kutije jer je jeftin. Promijenjeno od neshatomic (02.04.2015 u 16:45 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Evo Zeck 15/3 kutije sa tim visokotoncem. Ta Zeck kutija znamo kako svira ,a plus ima i srednjas koji svira srednje i puno znaci toj kutiji ,e sada zamisli taj Master KEY 15 bez tog srednjaka , dakle to ne moze da radi ni blizu ni tom starom Zecku ,a kamoli nekoj ozbiljnoj kutiji.
E brate moj sta oni danas nama prodaju i to po ozbiljnim cenama. ![]() Promijenjeno od neshatomic (02.04.2015 u 16:51 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|