Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Roland

Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima!

Alati tema Display Modes
Star 05.04.2015, 01:03   #10
SMusic studio
Vredan član društva

SMusic studio's Avatar

Registrovan/a dana: 23.05.2014
Mjesto: Srbija
Downloads: 5
Uploads: 0
Rekao HVALA: 28
Zahvalili mu 36 puta u 27 Postova
Instrumenti: Yamaha NP-V80, Digitech VL3D, Roland BK-9
SMusic studio ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Pa da, slažem se delimično sa tim. Ja ne želim da iskopiram ničija podešavanja niti da podesim sve kako mi neko kaže. Dosadašnje klavijature sam uvek podešavao sam, ali bile su i nešto jednostavnije od BK. Sada sam u moru opcija i gubim se u svemu tome.

Audio primer sam dao zbog procene doziranja reverba i delaya o kome sam predhodno pričao, a ne zbog jačine basova, visokih i srednjih i ne zbog boje bubnjeva. Mislim da se ovi efekti čuju na svakom ozvučenju, pa i na običnim kompjuterskim zvučnicima.

Što se tiče ozvučenja, ne nastupam na svirkama, klavu sam uzeo najviše radi pravljenja matrica i muzike za pozorište. Ako i budem negde nastupio, biće to neka promocija knjiga ili manji skup ljudi i sviraću preko malog pojačala ili jedne aktivne kutije. Tu nema ni sterea niti nekog posebnog kvaliteta zvuka, pa me to za sada i ne zanima. Bitnije mi je da podesim odličan zvuk za studijski rad i da počnem konačno nešto da pravim i snimam. Ne mogu ja mesecima da istražujem i isprobavam mogućnosti klavijature, jer je to beskonačan posao. Danas mi se ovo setovanje svidi a sutra mi ne zvuči dobro i tako u krug.

Ovo što mi je Velja dao je jako korisno za mene i to mi otprilike treba, neke osnove i principi, izvađeno iz ogromne šume podešavanja, a dalje ću ja sam. Meni treba samo putokaz do nekog mesta, a kako ću stići dotle izabraću sam.

Hvala vam još jednom, svaka preporuka ali i kritika mi koristi.

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 10:59

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije
Loading...