|
|
![]() |
#10 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 23.05.2014
Mjesto: Srbija
Downloads: 5
Uploads: 0
Rekao HVALA: 28
Zahvalili mu 36 puta u 27 Postova
Instrumenti: Yamaha NP-V80, Digitech VL3D, Roland BK-9
![]() |
![]()
Pa da, slažem se delimično sa tim. Ja ne želim da iskopiram ničija podešavanja niti da podesim sve kako mi neko kaže. Dosadašnje klavijature sam uvek podešavao sam, ali bile su i nešto jednostavnije od BK. Sada sam u moru opcija i gubim se u svemu tome.
Audio primer sam dao zbog procene doziranja reverba i delaya o kome sam predhodno pričao, a ne zbog jačine basova, visokih i srednjih i ne zbog boje bubnjeva. Mislim da se ovi efekti čuju na svakom ozvučenju, pa i na običnim kompjuterskim zvučnicima. Što se tiče ozvučenja, ne nastupam na svirkama, klavu sam uzeo najviše radi pravljenja matrica i muzike za pozorište. Ako i budem negde nastupio, biće to neka promocija knjiga ili manji skup ljudi i sviraću preko malog pojačala ili jedne aktivne kutije. Tu nema ni sterea niti nekog posebnog kvaliteta zvuka, pa me to za sada i ne zanima. Bitnije mi je da podesim odličan zvuk za studijski rad i da počnem konačno nešto da pravim i snimam. Ne mogu ja mesecima da istražujem i isprobavam mogućnosti klavijature, jer je to beskonačan posao. Danas mi se ovo setovanje svidi a sutra mi ne zvuči dobro i tako u krug. Ovo što mi je Velja dao je jako korisno za mene i to mi otprilike treba, neke osnove i principi, izvađeno iz ogromne šume podešavanja, a dalje ću ja sam. Meni treba samo putokaz do nekog mesta, a kako ću stići dotle izabraću sam. Hvala vam još jednom, svaka preporuka ali i kritika mi koristi.
Favoriti |
|
|