Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Yamaha

Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e...

Alati tema Display Modes
Star 09.05.2015, 13:15   #10
tyros2
Odomaćeni član

Registrovan/a dana: 25.10.2005
Mjesto: USA
Godina: 54
Downloads: 930
Uploads: 15
Rekao HVALA: 162
Zahvalili mu 115 puta u 109 Postova
Instrumenti: Yamaha psr A-5000
tyros2 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Reden

Citat:
Originalno postovano od casper Pokaži Post
@dmmacak -

@tyros2 - Da, sjećam se naše diskusije o tvom načinu organiziranja registracija. Da ti iskreno kažem, tada mi je tvoj pristup bio malo neobičan, 1 BANK - 1 SONG. Pišući ovaj "esej" razmišljao sam o takvom načinu i mogu ti reći da u njemu sada vidim neke dobre strane. Osnovna prednost je ta što je pretraživanje banaka mnogo brže i preglednije nego kada tražimo pjesme unutar banaka. Otvoriš "mali prikaz" i pod rukom odmah imaš 500 songova poredanih po abecedi ili vlastitom redu. REGISTRATION SEQUENCE postaviš na "automatiku" i s nogom mijenjaš od 1 prema naprijed, a možeš i u rikverc. Predpostavljam da ovu opciju ne koristiš ali ću uskoro u temi opisati kako se to radi.
Vjerovao ili ne koristim taj nacin,ali rucno,jos nisam probao sa nogom.

Usput cu objasniti malo vise nacin na koji koristim registracije.

U svojim nastupima ("""smatram se totalnim amaterom i imam tek nekoliko svirki godisnje"""")koristim sledece:
Samo MIDI uz obavezno sviranje forspila desnom rukom
MIDI i STYLE zajedno (Yamaha dozvoljava u istom momentu da sviraju i MIDI i STYLE i to da mozes da koristis bilo koju traku iz ritma i iz MIDI songa) uz obavezno sviranje desnom rukom
i naravno kompletna svirka sa Stylovima
Transpoze (najlakse mi je svirati iz A-mola,A-dura)

Kao sto sam i prije naveo Registracije koristim: jedna BANKA -jedna PJESMA.
BANKE imam poredane u vise foldera npr: Rumba FOLDER
sa-sa FOLDER
zabavne FOLDER
oriental-begin FOLDER .....itd

U svim skoro pa svim BANKAMA registracije su mi poredane otprilike na ovaj nacin:

1.SOLO VOICE koji je odredjen za Forspil te pjesme,
MIDI: ako je pjesma od MIDI,kojemu su mutirane SOLO trake tako da ja mogu da sviram odmah desnom rukom sa namjestenom TRANSPOZOM ukoliko je potrebno
MIDI i STYLE:ukoliko koristim ovu opciju onda vucem DRUM sekciju i Perkusije sa STYLEA a bas i gitare i ostalo sa MIDI songa.Pri ovoj opciji kod midi fajla ce svirati kanali 1-8 a kod Style 9-16.
STYLE,znaci standardni rad uz Style.Kod ove opcije je moguce koristiti MIDI terce dok u predhodne dvije opcije nije moguce.
2. Strings-tepih
3.Sola boja ili Terca za IMPROVIZACIJU
4.Sola boja ili Terca za IMPROVIZACIJU
5.Harmonika 1
6.Harmonika 2
7.TERCA
8.U slucaju da koristim opcije MIDI ili MIDI-STYLE u tom slucaju pritiskom na ovo dugme SOLO je mutiran i sve svira onako cisto "fajlaski" ,znaci MIDI svira i solo(pojedini gosti koji naruce,zele da se njihovo ime spomene i u toku pjesme)
U slucaju da koristim Style onda je TERCA.

Nakon svih ovih godina Registar Memory mi dodju vise kao matematika posto znam sve i jednu napamet a ima ih paar stotina ...

Pozdrav!
tyros2 je offline   Reply With Quote

Favoriti

Oznake
banka, freeze, registracije, registration memory, yamaha

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 17:21

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije