|
![]() |
#391 |
Zaludan vladika
Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 417
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 227 puta u 199 Postova
![]() |
![]()
Promeni ili pojacaj reverb na dobosu i ukloni daire,ja ne znam kako je kolega uopste cuo dobos od zvecke...Ovde je potrebno da dobos ima odredjenu "duzinu" pa je verovatno dairama to pokusano da se nadomesti.Pojedini dobosi drugacije reaguju na razlicite kolicine reverba pa mozes da pokusas i sa nekim drugim dobosem,imas veliki izbor.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#392 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 23.05.2014
Mjesto: Srbija
Downloads: 5
Uploads: 0
Rekao HVALA: 28
Zahvalili mu 36 puta u 27 Postova
Instrumenti: Yamaha NP-V80, Digitech VL3D, Roland BK-9
![]() |
![]()
@Boban010
Videću da li uopšte to može ako je sempl doboša snimljen odvojeno od daira. Još jedno pitanje: Zna li neko kao da u klavijaturi kada učitam mp3 fajl sa USB-a i promenim mu tonalitet, usnimim ponovo tako izmenjen fajl na USB memoriju? Ovako transponovan mp3 fajl mi treba da pošaljem čoveku kao matricu da bi mogao da vežba sviranje saxofona iz tonaliteta koji mu odgovara.
![]() |
#393 |
Zaludan vladika
![]() |
![]()
Sigurno da moze,na Bk9 mozes sastavljati drum setove po zelji...
A za transponovanje imas program na kompu,zove se Mp3 shifter,transponujes i usnimis.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#394 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Znam da na BK ima mogućnost sastavljanja drum setova kako god hoćeš i to mu je baš jaka opcija. Mislio sam samo na ovaj doboš konkretno, da li je zajedno usemplovan ili nije sa dairama. Ako jeste, onda moram da uzmem neki drugi doboš bez daira, ali to ako budem sređivao ceo aranžman, ovo je bilo samo eksperimentalno snimljeno na 3,4 sad...
Takođe znam da na kompu može da se transponuje mp3, ali mi nije nešto kvalitet dobar posle obrade. U klavijaturi mi je nekako bolje. Zato sam precizno pitao, da li neko zna kako se ovo radi u SAMOJ KLAVIJATURI?
![]() |
#395 |
Doktor Nesa
Registrovan/a dana: 08.12.2008
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 335 puta u 311 Postova
![]() |
![]()
Pokusacu da ti pomognem.
Sto se tice dobosa to mozes da proveris preko mace up tools alata.Udjes u MENI i potrazis taj alat udjes u njega.U tom alatu pri dnu imas opciju da udjes u set bubnjeva koji si koristio pojedinacno,element po element.Svaki od tih elemenata moyes da pustis kao SOLO da se se ne cuju ostali elementi bubnja.Malo sam mozda konfuzan ali nadam se da ces se snaci. Sto se tice snimanja na samoj klavijaturi u nekom drugom tonalitetu to se radi tako sto odredjeni snimak koji zelis da transponujes tako i snimis a samo transponovanje ti je KEY funkcija na klavijaturi. Znaci prvo transponujes pa onda to tako snimis preko Rec na samoj klavijaturi. Nadam se da nisam negde pogresio u pisanju ovih alata na engleskom jeziku i da ces se snaci.
![]() |
#396 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Da, znam ,Nešo, meke up tools je za to, već sam ga koristio.
Što se tiče ovog drugog, mene je zanimalo da li transponovani mp3 fajl može da se snimi takođe u mp3 nekom prečicom na klavijaturi bez naknadnog snimanja u REC modu? Znači, zadržavam isti mp3, samo modifikovan u tonalitetu ili brzini. Do sada sam transponovani mp3 fajl puštao u REC modu od početka do kraja, onda dobijem .wav koji snimim na USB, pa onda izvadim taj USB i ubacim ga u komp, pa onda da bih dobio ponovo mp3 idem u program audiograber kojim ponovo kompresujem taj wav u mp3. Ovo je previše koraka i bezpotrebno prebacivanje nekoliko puta wav u mp3 i mp3 u wav. Tu se gubi na kvalitetu zvuka i na kraju to nije to. Najednostavnije bi bilo transponovani mp3 u klavijaturi odmah snimiti u novi mp3, čime bi se izbegla ova naknadna konverzija iz wav u mp3. Klavijatura u REC modu snima samo u wav formatu i zato za ovakve slučajeve kada ti treba na kraju mp3 nije dobro raditi na ovakav način preko REC-a. U uputsvu nisam našao da se u klavijaturi mogu snimiti bilo kakve promene u mp3 fajlu. Sve što promeniš možeš snimiti u performance, ali to je za upotrebu u samoj klavijaturi. Verovatno ne možeš na ovaj način (bez REC-a) snimiti ni usporenu mp3 pesmu i takav fajl poslati nekome. I još nešto, hoću da sviram jednu temu sa bojom akustične gitare dok mi ide mp3 u pozadini, ali mi je taj mp3 prejak u glasnoći i previše mi pokriva moje sviranje. Kako da smanjim global volume samo tom mp3 fajlu i dovedem ga u željeni nivo glasnoće u mixu, a da ne koristim BALANCE potenciometar na klavijaturi? Pozdrav
![]() |
#397 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Zar niko ne zna da mi kaže kako da smanjim jačinu mp3 fajla koji mi ide u pozadini i preko koga sviram solo? Prejak mi je pa se solo svirka ne čuje.
Dodato: Našao sam odgovor na stranim sajtovima, ovde, koliko vidim, nema mnogo vajde, ali hajde da podelim sa vama, nikad se ne zna kome će zatrebati. Ne postoji drugi način smanjiti jačinu mp3 fajla osim pomoću BALANCE potenciometra. Ako neko želi softverski smanjiti volume fajla, to treba predhodno uraditi u nekom programu na kompjuteru pre ubacivanja u klavijaturu. Baš bez veze...
Svaki uređaj radi na beli dim. Kada taj beli dim jednom izađe, uređaj više neće raditi. Promijenjeno od SMusic studio (06.05.2015 u 12:54 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#398 |
Zaludan vladika
![]() |
![]()
Da li postoji mogucnost da se fraza sa Audio key tastera startuje automatski sa pokretanjem ritma bez pritiskanja odredjene dirke na klavijaturi?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#399 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 08.02.2006
Mjesto: Svilajnac
Godina: 50
Downloads: 429
Uploads: 11
Rekao HVALA: 24
Zahvalili mu 202 puta u 133 Postova
Instrumenti: Roland Arrangers / Roland Fr-4x
![]() |
![]()
Audio key se moze startovati u sinhronizaciji sa ritmom na dva nacina:
ako je ukljucen sync start ritma, pritiskom na audio key ce startovati i audio key i ritam; ako je ritam vec startovan, pritiskom na audio key ce audio key krenuti sa prvim sledecim taktom ritma. |
![]() |
![]() |
![]() |
#400 |
Zaludan vladika
![]() |
![]()
Kod prvog nacina,kako ce aranger znati kojim akordom da krene ako pritisnemo samo audio key?
I da li je tacna informacija da razlicite performanse mogu imati razlicite Audio key setove? |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|