|
![]() |
#411 |
Zaludan vladika
Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 417
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 227 puta u 199 Postova
![]() |
![]()
Dok cekam odgovor na prethodno pitanje evo jos jednog da ne zaboravim.
Zalim da na solo boju stavim tri efekta,Reverb(hall),Chorus(Delay) i Mfx.Da li je Delay iz chorus sekcije pravi Delay ili samo verzija Chorusa tj. da li ce izobliciti boju ili samo ponavljati istu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#412 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 23.05.2014
Mjesto: Srbija
Downloads: 5
Uploads: 0
Rekao HVALA: 28
Zahvalili mu 36 puta u 27 Postova
Instrumenti: Yamaha NP-V80, Digitech VL3D, Roland BK-9
![]() |
![]()
Ponavljaće bez izobličenja boje, to je pravi delay efekat koji može da se našteluje po želji kako hoćeš, nešto slično kao i na eksternim efekt procesorima.
Meni je ovo, pored reverba, jedan od najvažnijih efekata za boje. Bez toga svaka boja mi zvuči plitko i prazno kao na nekim jeftinim sintovima. Meni je ovo startna postavka za boje čim uključim BK i od ovoga posle pravim sve dalje što hoću.
Sledeći član vam se zahvalio SMusic studio za ovaj koristan post: | Boban010 (20.05.2015) |
![]() |
#413 |
Zaludan vladika
![]() |
![]()
To je dobra stvar jer ovo znaci kao da imamo devet efekata istovremeno sto je veliki napredak u odnosu na cetiri bedna Korgova efekta!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#414 |
Doktor Nesa
Registrovan/a dana: 08.12.2008
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 335 puta u 311 Postova
![]() |
![]()
Ajde Boki kupuj taj BK 9 pa javi i meni gde ima da se kupi po toj Pirocanskoj ceni.
![]() |
#415 |
Zaludan vladika
![]() |
![]()
Nadam se da nece zameriti sto postavljam link,ali evo,znaci cena za nov BK9 u Thomanu je 1499 eura sa tri godine garancije.Polovan bi trebalo da bude nekih 1200-1300max..
http://www.thomann.de/de/roland_bk_9.htm Jedan se prodao na ebay-u za "tricavih" 1066eura,video sam licno! |
![]() |
![]() |
![]() |
#416 |
Doktor Nesa
![]() |
![]()
Hmmmm,kad malo bolje razmislim to je za moj dzep i dalje preskupo.
Kad malo bolje razmislim BK 5 mi savrseno odgovara i ne vidim ni jedan razlog za nekom novijom od nje. Priznajem da je BK 9 bolja klavijatura,da ima vise mogucnosti nego BK 5 ali je i skuplja.Recimo Dirka na BK 9 me je odusevila,dva ekrana nisu bas najsretnije resenje,tu su je ustinuli i obogaljili bas dosta. Umesto da su stavili jedan veci ekran recimo kao na E 80 to bi bio pravi pogodak,ali naravno,Japanci su to.Boki, oni su ti vece stipse nego tri Pirocanca zajedno. ![]()
![]() |
#417 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Nemojte da se čudite, ja sam za moj polovan pre 3 meseca dao 1500e, a sad je nov toliko. Možete misliti kako je sad meni...
Elem, imam jedno pitanje. Ritmovi sa serije E i VA jeste da rade na BK, ali mogu da kažem delimično. Kod BK serije imate samo 4 varijacije, dok je ranije kod predhodnih modela bilo 8, konkretno mislim na VA7 koji sam imao. Kako 8? Pa evo, imali ste BASIC sekciju iz 2 dela u kojoj je svaki deo imao ORIGINAL i VARIATION, znači 2x2= 4 i imali ste ADVANCED sekciju takođe iz 2 dela gde je opet svaki deo imao ORIGINAL i VARIATION, znači 2x2=4, to je ukupno 4+4= 8 kompleksnosti u odnosu na BK gde sada imate samo 4. I sada kada učitam neke od tih starijih ritmova koje sam ranije koristio na VA7 (recimo imam neke namenske ritmove za neke pesme gde svaki deo ima posebno aranžman za početak, strofu i posebno za refren + specifičan INTRO), na BK mi u svakoj varijaciji zvuči isto i nema više onih prostijih i složenijih aranžmana za strofe i refren. Gde je to nestalo? Očigledno da BK ne može da pročita sve te delove iako ih ima u .STL formatu ritmova. Da li postoji mogućnost da se ovi .STL ritmovi nekako bolje prilagode za BK i da iz njih izvučem ono što hoću, a ne da mi on čita sve isti aranžman u sve 4 varijacije? Ovako nemam ni za strofe ni za refren varijacijei mnogo je glupo za sviranje, a da ja sad pravim nove ritmove iz početka ne pada mi napamet. A imam tih .STL ritmova preko 5.000 komada, otprilike sve što je ikad izašlo za Rolanda + neke konvertovane iz drugih formata. Možda ovo Deja Morison može da mi najbolje objasni.
![]() |
#418 |
Doktor Nesa
![]() |
![]()
Druze ,posalji meni neki od tih namenskih ritmova da vidim kako ih cita BK 5.
Ne znam u cemu je problem.Ja recimo koristim neke fabricke stylove na BK 5 sa Rolanda G 800 i sve varijacije svi introi rade kako treba.Trebalo bi da i na BK 9 sve isto funkcinonise.
![]() |
#419 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 08.02.2006
Mjesto: Svilajnac
Godina: 50
Downloads: 429
Uploads: 11
Rekao HVALA: 24
Zahvalili mu 202 puta u 133 Postova
Instrumenti: Roland Arrangers / Roland Fr-4x
![]() |
![]()
Evo nekih starijih demo snimaka boja i ritmova BK9 a tu je jedan novi snimak "begin" u kome sam prikljucio jedan loop bongose...iskreno ja se sa loopovima nisam puno bavio, znam kako radi i kako su zamislili ali nisam nesto koristio ali evo jednog radi prezentacije.
https://www.dropbox.com/sh/3qijwgp7v...oR_bJm1_a?dl=0 @ Boban: Kada zapocnemo sa audio key tasterom u sinhronizaciji sa ritmom, krece poslednji akord koji smo svirali, testirao sam to. Imamo send efekte reverb i chorus (koji moze biti punokrvni delay) koji mogu da se potpuno edituju plus 2 MFX-a za solo i imamo posebno reverb, delay+3 MFX-a za style. Lepo si rekao, ukupno 9 efekata odjednom u jednoj perfomansi-plus za svaki OTS nove efekte za solo! @ SMusic studio: koliko je meni poznato, VA7 je imao 2 intra, dva ending-a, 4 prelaza i cetiri varijacije. To sto si pomenuo Basic i Advanced, to bi trebalo da je ista varijacija samo sa manje ili vise ACC trake iz iste (kao manje i vise kompleksan aranzman) ako se dobro secam. Dakle, Bk serija ima dva vise prelaza (ukupno sest, tri "fill up" i tri "fill down"), i po dva vise intro i ending dela po ritmu. Dodato: Boki javi mi se, imam prijatne vesti ![]() Promijenjeno od Morison (20.05.2015 u 15:20 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio Morison za ovaj koristan post: | Boban010 (20.05.2015) |
![]() |
#420 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Da, BASIC i ADVANCED su 4 nivoa kompleksnosti kao što je sada kod BK serije 4 varijacije, ali je imao i u oba nivoa ( i u basic i u advanced) još po dva podnivoa koji se zovu ORIGINAL i VARIATION a kojih sada nema kada se reprodukuju na BK, a u tim podnivoima su smeštene specifične ACC trake u namenskim ritmovima.
Pošto ovde ne mogu da se kače u poruci .stl fajlovi, poslaću mail-om svakom ko hoće jedan od namenskih pa probajte, ali nećete čuti na BK ništa od nekoliko kompleksnih aranžmana koji su u toj pesmi, a na VA7 sam imao sve delove sa tim fajlom i svirao sam je da je zvučala kao original. To je pesma sa LIVE AID-a za gladnu decu Afrike (Bob Geldof), stariji se sigurno sećaju - WE ARE WORLD. Kontaktirajte me na PP radi slanja...
![]() |
Favoriti |
|
|