|
|
![]() |
#1 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 25.10.2005
Mjesto: USA
Godina: 54
Downloads: 930
Uploads: 15
Rekao HVALA: 162
Zahvalili mu 115 puta u 109 Postova
Instrumenti: Yamaha psr A-5000
![]() |
![]()
Hvala
Sada ide,bilo je malo komplikovano ![]() pozdrav Dodato: Da se nadovezem na ovo: Ovo je jedan odlican primjer zasto su bolji programi nego rad u samoj klavijaturi. U poredjenju sa Yamahom ,Korg ima puno vise opcija u samoj klavijaturi. Medjutim PC program je puno adekvatniji ,brzi,pregledniji..........i od jedne i od druge. Promijenjeno od tyros2 (17.06.2015 u 16:30 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 19.05.2008
Downloads: 7
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 101 puta u 95 Postova
![]() |
![]()
Ustvari to znaci........da kad neka klavijatura ima vise opcija za radit ritmove npr.......onda treba i vise poznavanja tog instrumenta......bez obzira da li radio na njoj ili na kompu........ali zato imate vise mogucnosti
Ima li tyros mogucnost da na jednoj te istoj varijaciji usnimis 6 razlicitih varijacija koje ce se ubacit onda kad ti stisnes izabrani akord. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Kod Yamahe je princip izrade chord switchinga drugačiji nego na Korgu/Rolandu i može se odraditi samo na računalu. Zbog toga ne možemo govoriti na osnovu nekog broja kombinacija kao što je slučaj kod Korga cv1, cv2. cv3... Kod Yamahe kombinatoriku određujemo s CASM, a na rapolaganju nam je svih 16 traka MIDI-ja. U praksi to znači da Style možeš maximalno prilagoditi potrebama i napraviti mnogo više od 6 motiva na jednoj varijaciji.
Na kraju to opet dođe na isto. Bitno da je pružena mogućnost chord switchinga. Ionako su vrlo rijetki Stylovi koji imaju više od 3-4 motiva na jednoj varijaciji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 25.10.2005
Mjesto: USA
Godina: 54
Downloads: 930
Uploads: 15
Rekao HVALA: 162
Zahvalili mu 115 puta u 109 Postova
Instrumenti: Yamaha psr A-5000
![]() |
![]() Citat:
Slazem se u potpunosti.Korg-ove sam imao u vise navrata ali sam brzo odustajao.Ovaj PA-900 ce ostati duze kod mene ![]() Volio bih kad bi Korg izbacio program za detaljno editiranje-pravljenje ritmova kao Yamaha. Yamaha u samoj klavijaturi nije bas dala previse opcija ali zato sa adekvatnim programom se moze bukvalno uraditi sve do najmanjih tancina. |
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio tyros2 za ovaj koristan post: | dmmacak (19.06.2015) |
![]() |
Favoriti |
|
|