Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Roland

Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima!

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 14.07.2015, 09:13   #491
Rudiiiii
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 13.09.2007
Downloads: 2203
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
Rudiiiii befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

@Boban ... heh naravno da je tajna ali cu odgovoriti
Thomann, 1238 Evra netto, 30 Evra prevoz. Prije tog pada cijene imao sam ponudu od naseg druga MV 1345 Evra netto stim da je pitanje u koje zemlje smije izvoziti.
Rudiiiii je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio Rudiiiii za ovaj koristan post:
Boban010 (14.07.2015)
Star 14.07.2015, 10:39   #492
Boban010
Zaludan vladika

Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 423
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 231 puta u 202 Postova
Boban010 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

@Rudiiiii
Kako u Thomanu za 1238e,jel to B-stock mozda?Ili je to bez poreza,PDV-a?
Daj kolega,molim te pregledaj da li na BK9 ima mozda ovakvog basa kao na cetvrtom snimku http://www.yu-midi.org/forum/showthr...#axzz3fquUckJw
i ako ima usnimi malo da cujemo.Moze i automatska pratnja,samo iskljuci ostale instrumente.
Boban010 je offline   Reply With Quote
Star 14.07.2015, 17:42   #493
Rudiiiii
Vredan član društva

Standard

@Boban,
nije B-stock, bar se nadam To je netto exportna cijena, znaci bez njemackog poreza. Ako ga npr. kupis u Njemackoj licno onda ti je cijena 1474 minus prevoz, znaci 1444. pa ti naprave exportne papire za povrat poreza itd. Nisam vise u toku, nekad je i Budimpesta imala dobre (najbolje) cijene, naravno ko je
imao pravo kupovati tamo. Pokojni Luis je dilao iz Budimpeste jedno vrijeme ali ovaj dil iz Thomann-a je vjerovatno izuzetak, nikad nisam vidio ovakvu cijenu za normalnog kupca. To je mozda i dokaz da se Roland preracunao, za malo dodatnih para je mogao napraviti mnogo bolji aranzer ali sta je tu je.
U vezi bass-a, sveukupno mnogo bolje zvuce nego G70: u visim lagama cak djeluje rastimano, nisam dosao do te lekcije zasto ... pik basova ima dosta,
na nasim ritmovima je pick3 i za mene je odlican i dobro usviran. Pregledacu i ostale pa javim moje skromno misljenje.
Dodato:
Mislim da bi tebi bili od interesa ovi basovi:
ulti acbass - 'ozbiljan' basista sa dobrom opremom - vuce na studijski
xv acbass - vise ataka i double layer - uzivo feeling - malo 'udaren' basista
wild acbass - mozda za neke izdvojene fraze ko svira u visim ligama
picked bs, picked bs2,4 - idu na prangije i vjerovatno rade dobro uz pogodjen kick i dobar aranzman: ne dirati bez potrebe
picked bass3 - ima najvise 'body' ali i ataka tako da ga nisu bez veze upotrijebili za nase ritmove
double pick - u odredjenim fazama 'igre' jako upotrebljiv

koliko mi se cini bass iz snimka 4 nije zastupljen, od ovih pick bass nijedan nema toliko ataka - mozda kombinovati neki slap ...

Promijenjeno od Rudiiiii (14.07.2015 u 18:55 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
Star 15.07.2015, 02:38   #494
Boban010
Zaludan vladika

Standard

@Rudiiiii
Ovaj bas koji ja trazim pripada fingered klasi basova a Cmp'd fng je naziv.E sad ja imam identican bas u GM banci koji se zove drugacije ali ima iste osobine.U visim lagama ima osobine kidanja i vibracije zice kao i bitnu promenu zvuka pri najacem udaru-najveci velocity.Tada zvuci kao da se koristi trzalica.Ja sam bas bitno osvetlio ekvilajzerom kako bi dosle do izrazaja ove osobine.
Ako mislis da ima slicnih basova na BK9 koje bi trebalo akcentirati,a cije snimke nemamo,slobodno snimi i postavi ovde.
U medjuvremenu jedno pitanje,da li za mic ulaz postoji poseban ekvilajzer?
Star 03.09.2015, 18:45   #495
Boban010
Zaludan vladika

Standard

Evo da sam sebi odgovorim
Taj bas ne postoji na BK9 a nema ni mnogo dobrih basova koje sam imao na GW8.
Ulaz za mikrofon ima i fantom switch tako da mozete ukljuciti i kondenzatorski mikrofon.Postoji i poseban ekvilajzer za taj ulaz pa mozete obojiti glas po zelji.
Star 04.09.2015, 16:45   #496
Rudiiiii
Vredan član društva

Standard

Jbg Boban, vidio sam to za mikrofon i eq ali sam isto vidio da prodajes BK9 i nije bilo potrebe za odgovorima, mozda su oni tamb basovi interesantni ali onog sto ti trazis nema. Inace ja sam na mikrofonski ulaz nalijepio traku i tako sam izrazio svoje misljenje o tom problemu Doduse za vjezbanje u kuci uz slusalice mozda i ima smisla pa bi ponekad mogao ukloniti tu traku. Roland je poznat za ukidanje dobrih stvari u novim modelima pa to za bas ne cudi, isto tako je ukinut cuveni c1 (ako se ne varam) bas sa G1000 a u VA7 ubacene neke gluposti za SF i horor filmove.
Sto se tice BK9, na jednoj svirci mi je prvi put zabagovao, ustvari drugi put, prvi put je bilo kad su ovi "prateci vokali" stali na strujni kabl a drugi put kad sam koristio fabricku rumbu. Da li sam pritisnuo nesto sto aranzer nije razumio, (i dalje imam problem sa svjetlom, ne vidim nista od tastera, nisam navikao na pozicije) ili je nesto drugo ne znam: uglavnom rebootovao sam ali vrlo vrlo kratko vrijeme, naravno uz povike: hop hop, samo vi udrite, sad ce i muzika, hop hop, iiigraj, drzi ritam, ne posustaj i aranzer je rebootovao ali nenormalno: naime koliko se sjecam odmah se upalio meni sa nasim ritmovima sa odabranim 7/8 sto je bilo ok jer samo malo nize je rumba To se vise nije desilo ali je ruzan osjecaj kad znas da se moze desiti.
Imao sam priliku malo isprobati zvukove na razglas: piano mi je bio odvratan,
sa previse srednjih ali to je vjerovatno do mene jer razglas stimam svakih 5 godina a jos ne koristim mastere na BK a i narod se razumije u piano, ono bas pijanski. Sporo napredujem i cini mi se da se upotreba BK bazira na perfomansi i nikako drugacije, jedna dzinovska 999 lista bi obuhvatila sve: od pjesama svih zanrova do ritmova gdje bi lista na neki nacin trebala biti podijeljena, tako da bi znao gdje su ritmovi a gdje pjesme itd. kao ispomoc bi se mogli napraviti i drugi folderi, po zanru, ritmu, ozracenosti ... mozda bi ti mogao doprinjeti sa nekom humanitarnom pomoci, jer vidim da prodajes BK9 sa mnogo korisnih stvari BK vec imam koji je beskoristan bez tih korisnih stvari
Star 04.09.2015, 19:33   #497
Boban010
Zaludan vladika

Standard

Ma potrebe za odgovorima uvek ima,mozda neko planira da kupi ili vec ima BK9.Sve sto se napise ovde nekom ce nekad biti od koristi.
BK9 prodajem jer nemam posla,nista do nove godine a skola je stigla,zimnice,ogrev a ja imam tri klavijature.Jbg,nije dovoljno sto ionako nema posla nego nam posao uzimaju muzikanti iz drugih gradova.Recimo putuju iz Nisa(160km u oba pravca) a za vece u kafani naplacuju 3000din po clanu.Ovi nasi jos gori sviraju za po 2000 din po clanu benda a idu po dvojica...
Da nosim masinu od 1200 eura kako bi zaradio 2000din?Neka hvala,nisam ja tolko bogat,ko ima nek nosi,ja ne!
Iz dosade cackam nesto oko BK9,neke moje ritmove prilagodjavam,za sada samo par njih,i nekoliko boja.Mada se dosta nerviram jer nisu iste boje na obe masine pa pravim kompromise a to ne ide bas lako.
To sto ti se desava da baguje moze da potice pre svega od nekompatibilne i prevelike usb flash memorije.Kolko sam video Rolandova je 2gb ali je dosta skupa.Vazna ti je i brzina kojom se upisuju i citaju podaci narocito podaci sa manjim brojem Kb.Imas program Flashbench sa kojim mozes da testiras brzinu fleshke.Vrlo je vazno da se testiranje obavi do kraja zbog malih fajlova.
Isto cesto pravi bekap i formatiraj fleshku u klavijaturi.Mnogi korisnici preporucuju da lista nema vise od 100 performansi a da imas vise lista.Na novoj masini je sada to tako ustanovljeno a pretpostavljam da to nije slucajno.
Star 04.09.2015, 22:55   #498
borce
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 08.03.2015
Mjesto: brisel
Downloads: 248
Rekao HVALA: 11
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: tyros 4
Interesi: muzika
borce ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

neznam zasto tolika neizvesnost kad ga vec ima na you tube a na googlu ima i cenu
borce je offline   Reply With Quote
Star 05.09.2015, 15:32   #499
Rudiiiii
Vredan član društva

Standard

@Boban010,
ne znam kako, ali mi je promaklo da Roland ima Style converter 4 koji radi sa BK9, ja sam probavao sa trojkom i nije islo ako se sjecas mojih 'problema'. Problem je kao i uvijek style export zbog midi timinga i mora se kvantizirati sto nije uvijek dobro. Sto se tice bagovanja u tom trenutku sam koristio fabricku rumbu, znaci internal ritam, jer kad ne znam sta cu i kud cu to je najbolji spas:
udri rumbu i Aca L sistem: 40 pjesama u rumbi dok ne nadjem sta dalje. Naime kad si u bilo kojem meniju, za svaki sljedeci potez je potreban exit i kad pritisnes nesto pogresno mozes pretpostaviti sta se desava, sve osim onog sto ti treba, zato sam i mislio napraviti neku dzinovsku listu jer lutanje po folderima jos u mraku je gnjavaza: bravo Roland.
Star 06.09.2015, 00:07   #500
Boban010
Zaludan vladika

Standard

To nije fabricka rumba,u sustini i nema fabrickih ritmova na novijim rolandovim masinama.To su samo ritmovi koji se nalaze u romu klavijature i koje nije moguce menjati i nisu ih pravili Rolandovi strucnjaci kao ranije vec Rolandovi saradnici,volonteri,odnosno dobrovoljci pa je zato stvar ispala tako malo coskasta.
Salu na stranu,cini mi se da je ranije imao problem sa Srb ritmovima pa je to kao navodno popravljeno poslednjim OS-om....O kakvom se problemu radi ne pise nista.
Da li se to desilo u trenutku pozivanja rumbe ili kasnije?To znaci da je zabagovao 2 puta u kratkom vremenskom intervalu?
Odgovor

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 00:14

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije