Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Razglasi i ozvučenja > Zvučnici

Zvučnici Ono što treba da da dobar zvuk

Alati tema Display Modes
Star 14.09.2015, 23:29   #28
mirandess
Odomaćeni član

mirandess's Avatar

Registrovan/a dana: 22.09.2010
Mjesto: Mostar
Downloads: 677
Uploads: 7
Rekao HVALA: 117
Zahvalili mu 104 puta u 95 Postova
Instrumenti: Korg PA4x, Amati Clarinet b. Casio Ctk 531, Nord Electro 6D, Musicman Luke3 :)
Interesi: Sviranje
mirandess befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
mirandess pošalji poruku preko Yahoo! messengera mirandess pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Vidim da je netko od kolega spominjao kupovinu Bose-a L1, pa cu se nadovezati i napisati svoje iskustvo vezano sa njim. Buduci znam da je post star al evo ovo vazi za buduce kupce pa samim tim evo jedne male recenzije...

Prije 6 godina sam kupio Ev Zx4 kutije kleo se u njih da su najbolje(ha tko ne bi za vlastite novce ) u sustini, za taj cijenovni rang bolje nisam mogao kupiti a i zvukom sam bio poprilicno zadovoljan(za pocetnika odlicno)... Kako su godine prolazile naravno i iskustvo je nadolazilo, od tour x serije pa do acoustic linea, kv, verse, rcf tt i svi ovi skuplji razglasni sistemi su mi prolazili kroz "ruke" ili ti ga nazovi svirao sam na njima... Najednom, dosadilo mi je vise vucarat tu gabaritnu opremu, jer kao samostalan svirac (a nekad sam znao i sa kolegom svirati) mi je bilo puno nositi: dvije zx4-ke, stalci, kablovi, mikseta, pojacalo, klavijatura... Slomi se dok unesem i iznesem... Krenem na netu i citam i ne vjerujem cuj stub koji lici kao kucno kino pokriva 500 ljudi, ahaaaa moš mislit, još za ritam mašinu, ma nema šanse...

I tako prica ide sa Bose-om, poslusam ga kod kolege, ha nu cuda, izgleda presmijesno, a radi pre pre prejebeno(da prostite), nikad nisam mogao niti zamisliti da taj B1 bas modul moze toliko niske freq. izbaciti pa to je cudo... Da ne duljim, napisat cu prednosti i nedostatke...

Prednosti:
1.Mal, lagan za transport.
2.Ton, boljeg tona sigurno nema jer ide na hi-fi sound i cist je kao suza, cak imaju na njemu preseti za mikrofone, beta 58a,sm58...
3.Zvuk koji reproducira je isti na prvom i 15 metru, ne gubi na kvaliteti kada se udaljite(zatvoren prostor), otvorenog jos i vise!
4.Moze se kombinirati 2 B1 bas bina ili samo 1 B1(zavisno kakav je lokal i sto vama odgovara)...
5."Sto" limitera nekih ima za zastitu od sagorijevanja pojacala i zvucnika...
6.Jako je tesko postici mikrofoniju...
7. Smontiran je za manje od 30 sekundi...
8.Raspolaze 180 stupnjeva disperziju... Tako da se i iza stuba cuje odlicno, nema mumljanja...

Nedostatci:
1.Osjetljivost na gain koji se salje iz miksete.
2.U prospektu pise da moze 500 ljudi pokriti, da 500 ljudi al da svi šute... Maksimalno do 200 ljudi moze pokriti(ako i to), ali govorim o "živahnim" gdje se pjeva iz petnih žila!
3.Cijena... Mislim da je 7000KM preskupo za ovakav sistem, ma da je od zlata toliko ne vrijedi, realno oko 5000KM(al to je moje misljenje)...
4.Ipak za otvorene aplikacije treba veci bas bin ili bar 2 B1 modula sa dodatnim Boseovim pojacalom i B2 bas da bi radio kako treba!
5.Vise je namjenjen za akustiku... Tamburaske sastave, gitariste, harmonikase... Iako i za ritam mašinu(aranžer) dobro posluzi kada se dobro sjedne i nastima!

Usporedbe:
FBT VERTUS VS. BOSE L1 > Sto se tice zvuka naravno prednost ide boseu i to sto posto, a glasnoca FBT-u, ipak Fbt ima taj neki ostar zvuk koji reže i para... Bas bin ide Bose-u, meksi, topliji, konkretnji i cistiji! Fbt je cijena i kvaliteta taman tu gdje treba! Al opet kad usporedjujem, vise gledam na zvuk nego na jacinu...

EV ZX4 i BOSE L1 > Znam da je smijesna usporedba al nekome ce sigurno dobro doci od pomoci Bose ne sto posto nego 1000%, u svemu, u zvuku, u snazi, u decibelazi, cak ovaj stub radi kao 5-6 ZX4-ki kad slusam i gledam snagu i sound!

VERSE vs BOSE L1 > Opet ton, glas dajem Bose-u, ali druk ili gruv kako neki kazu ima verse (logicno) 18" sub, ne moze se mjeriti sa duplom peticom... Al opet transport(posto je to vecini bitno) bose... Glasnoca ide prednost Verse-u (logicno)...

Za kraj bih dodao, u koliko netko zeli svadbe raditi i veselja veca, cca 500+ ljudi, potrebna su sigurno dva stuba sa B2 bas binovima(ako je moguce i duplim), sistem radi jako opasno kad ga se fino nastima! Kutije su ipak kutije za otvorene aplikacije i vece stvari, al ukoliko netko ima novce i zeli bolji ton, nek kupi ovaj sistem ali i da ga nadogradi sa dodatnim binovima(boseovim)...

Moja ocjena od 1-10 je 9-ka samo zbog cijene i kolicine ljudi koje moze pokriti(kako su napisali u prospektu)...

Eto ga nadam se da ce biti nekome od pomoci, ovo je moj ukus i kako ga moje uho cuje, sad sve je to relativno, netko vise voli onaj mumljavi ton, ja vise volim cist ton, stvar ukusa... Pozdrav svima!

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 10:53

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije