Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Korg

Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas!

Alati tema Display Modes
Star 26.10.2015, 08:07   #13
rolandx
Stvarno kod kuće

rolandx's Avatar

Registrovan/a dana: 23.12.2012
Mjesto: Okolina Kolonije
Downloads: 159
Uploads: 12
Rekao HVALA: 58
Zahvalili mu 177 puta u 164 Postova
Instrumenti: Korg Pa600, Yamaha MotifXS6, Yamaha EMX5000, EV1503, Shure PG30...
Interesi: Druženje, muzika....
rolandx ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Citat:
Originalno postovano od sxkn7 Pokaži Post
tipke na PA600 su potpuno iste kao i na PA300 i PA900 (mekane). To znam jer sam tipke na sva 3 istovremeno probao u radnji u kojoj su bila izložena sva 3.
nadalje - tipke na PA300 / PA600 / PA900 su mislim potpuno iste (mekane) kao i na PA50 i PA80 samo što, ako me sjećanje ne vara, tipke na PA50 i PA80 nekako djeluju kvalitetnije ali možda se varam...
A tipke na PA500 i PA800 (te TR61) su malo tvrđe ali ne onako tvrde kao na PA3X koji skoro da ima tipka kao akustični klavir...
Kao da ne govorimo o istim instrumentima. Slažem je da je osećaj subjektivan ali: Dirka Pa900 nikako nije u klasi sa Pa300 i Pa600 koje nemaju opruge. Razlika u dodiru je nebo i zemlja. Pa900 ima sličniju dirku Pa800 ( svog prethodnika). Dirka na Pa500 je za nijansu bolja ( ili nije) od Pa50, tako da upoređivanje sa Pa800 i Tr-om nema logike, jer takođe Tr i Pa800 imaju opruge dok Pa500 je užas ( blago rečeno) spram pomenutih. Pa50 ima nešto mekaniju dirku nego Pa500.

Dirka ima svoj mehanizam - opruge ... ( Pa800,Pa900, Pa2xPro, Pa1x...Pa3x, Pa4x) dok niskobudžetne Pa300, Pa600, Pa600, Pa50... to nemaju. Samim tim osećaj pod prstima je drugačiji: bolji ili lošiji. Pa3x nikako ne može imati dirke kao akustični klavir jer je klavirska dirka daleko teža - s tim u vezi i prave el piana sa potpuno otežanim dirkama.

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 00:18

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije