|
|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
|
![]()
Kod mene lepo radi taster. Ima super kontakt samo vracanje slabo ide. Ja sam probao ocistim okolo tastera i nije mi puno pomoglo. Pokusacu da otvorim klavijaturu pa da ocistim lepo i okolinu i taster. A iskoristicu i to da pokusam malo da spustim dirke celokupno samo da vidim na koji nacin.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Odomaćeni član
|
![]()
Nabavi fino Kontakt 60 sprej. Odličan namjenski sprej za audio tehniku. Nema tog mikroprekidača koji neće raditi. Posebno kod Pa600 koji je relativno novi, nema šanse da on rikne. Prije neko vrijeme sam ga preporučio kolegi kojem je radio svaki drugi mikroprekidač na SY85 (e to je staro...). I sve proradilo. Košta oko 10 eura ali vrijedi svaki cent.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||
AJ LAV KORG
Registrovan/a dana: 09.12.2009
Mjesto: Srbija
Godina: 42
Downloads: 940
Uploads: 3
Rekao HVALA: 289
Zahvalili mu 179 puta u 165 Postova
Instrumenti: korg pa3x
![]() |
![]()
Evo posle par godina prvi kvar, počeo da me zeza pitch bender, tj on fizički ne pokazuje znake oštećenja ali čas radi čas ne..... gledajući neke tutorijale po netu izgleda da je to čest problem, uzrokovan "kvalitetom" fabričkih kablova koji su ko na kineskim igračkama od 100 din..... jbg samo kad imam slobodnog vremena otvaram je i dobijate tutorijal ovde....
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Stvarno kod kuće
Registrovan/a dana: 23.12.2012
Mjesto: Okolina Kolonije
Downloads: 159
Uploads: 12
Rekao HVALA: 58
Zahvalili mu 177 puta u 164 Postova
Instrumenti: Korg Pa600, Yamaha MotifXS6, Yamaha EMX5000, EV1503, Shure PG30...
Interesi: Druženje, muzika....
![]() |
![]()
Imao sam isti problem. Kablovi su nekako pozicionirani u gornjem delu dzojstika pa se njegovim pomeranjem pomeraju i kablovi... Napravili su ih u milimetar. Meni su u servisu u BGD-u prelemili i stavili duze kablove. Strašno. Bio je u garanciji....
Sledeći član vam se zahvalio rolandx za ovaj koristan post: | nikadvisekorg (23.11.2015) |
![]() |
#5 | ||
AJ LAV KORG
Registrovan/a dana: 09.12.2009
Mjesto: Srbija
Godina: 42
Downloads: 940
Uploads: 3
Rekao HVALA: 289
Zahvalili mu 179 puta u 165 Postova
Instrumenti: korg pa3x
![]() |
![]()
ma i ja sam uzeo u sky musicu mislim da je jos pod garancijom ali ne sećam se gde sam ostavio papire jbg... pa ću sve da odradim sam.
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 19.09.2010
Mjesto: BiH
Downloads: 43
Uploads: 6
Rekao HVALA: 17
Zahvalili mu 13 puta u 12 Postova
Instrumenti: Korg PA600QT
![]() |
![]()
Evo da i ja napisem nesto u vezi ovih prekidaca - tastera- tipki za PA600. Imao sam problem isto sa ovim pritiskanjem tipki exit, menu i sl. Zezalo me pritiskanje i nereagovanje ili reagovanje ponekad. Za one koji ne znaju problem je najcesce u kontaktu. Potrebno je otvoriti klavijaturu i skinuti te gumene tastere. To je slicno onim dugmicima na daljinskom kod TV-a. Ispod njih su kontakti koje sam cistio kontakt sprejom. Isto mi se desavalo dok sviram da ostane zvuk i nakon sto pustim tipku i to sam rijesio ciscenjem ovih kontakt gumica. Ne razumim se bas kako se to zove, ali meni ne lici na prekidac. Znaci, samo je dugme sa kontakt gumicom. Ono ispod dodiruje neki drugi kontakt na plocici.
Nego imao sam problem i sa oni potenciometrom za balans solo - ritam sto se vrti u krug. Uspio sam ga nekako popraviti, ali me zanima gdje se moze nabaviti nov i koliko je otprilike para? Promijenjeno od Miki0 (24.11.2015 u 14:39 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Stvarno kod kuće
Registrovan/a dana: 23.12.2012
Mjesto: Okolina Kolonije
Downloads: 159
Uploads: 12
Rekao HVALA: 58
Zahvalili mu 177 puta u 164 Postova
Instrumenti: Korg Pa600, Yamaha MotifXS6, Yamaha EMX5000, EV1503, Shure PG30...
Interesi: Druženje, muzika....
![]() |
![]()
Kontakt sprej nije ,,Čistač" ! Razgraničite to. Jedno je Cleaner lubricant a drugo je Contact lubricant.
![]() |
Favoriti |
|
|