Citat:
Originalno postovano od casper
Ne mogu ništa vidjeti ako nemam cijeli Style, samo css mi nije dovoljan. Bez obzira na to, i dalje ne razumijem gdje i što tebe muči.
Predpostavljam da tebi u INTRO treba biti dio midija. Recimo da se radi o dijelu midija gdje svira solo dionica koja ima 8 taktova. Postavi tih 8 taktova u INTRO, sve trake moraju biti u C duru. U midi2style postavi na MELODIC PART SETTINS da ti trake koje sviraju solo budu kao Melody Channels. Kada pritisneš neki akord i INTRO, svirati će solo .... sa svim svojim elementima/kanalima. Naravno, ne smiješ mijenjati akorde dok svira INTRO, niti ga smiješ prekinuti pritiskom neke varijacije ili fill-ina.
Što se tiče odgovora na pitanje vezano uz početak midija, to možeš odraditi s bilo kojim midi editorom. Radi s onim kojeg bolje poznaš i s kojim ti je lakše.
Ovdje sam prikazao sa Sonarom. Prije svega, kada radiš s midi podacima postavi prikaz u taktove (MBT) jer ćeš tako lakše raditi. Pored toga, opcija CUT uopće nije pogodna za ono što tebi treba jer se može dogoditi svašta, a djelomično je vezano i uz gubljenje soundova koje si spomenuo par postova prije.
Radiš s opcijom Slide, tj. guraš note naprijed ili nazad, ovisno što tije potrebno. Slika govori 1000 riječi, prva prikazuje poziciju nota na 10. kanalu i da su pomaknute za 13 ticks-a naprijed. Druga prikazuje da ih sa Slide funkcijom vraćamo na "početnu" poziciju, na sami početak takta.
|
Da li neko zna gde se nalazi opcija SLIDE u programu CUBASE 5.0?
Da li je moguce da se pomeru sve note na svih midi kanala? Ovo pitam jer sam probao da selektiram sve kanale, ali opet kada otvorim LIST EVENT daje mi listu samo sa poslednjeg selektiranog kanala, a ne LIST EVENT iz svih kanala