Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Yamaha

Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e...

Alati tema Display Modes
Star 17.02.2016, 17:08   #11
Sky Net
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 17.02.2015
Mjesto: Sarajevo
Downloads: 29
Uploads: 0
Rekao HVALA: 18
Zahvalili mu 17 puta u 17 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros 5-SOLD, Yamaha Montage 6, Trans Audio Sound Module/Workstation, Yamaha CS1X, Korg N364
Sky Net ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Juce sam morao vratiti sistem na racunaru u 11-ti mjesec prosle godine (tad sam pravio zadnji image sistema). Kad sam otvorio YEM, pokazalo se stanje iz tog perioda. Skopcao sam klavijaturu, i dalje stoji to stanje, iako sam u medjuvremenu pravio radikalne izmjene u sadrzaju. Postoji li neko rjesenje da se sadrzaj u YEM-u update-je shodno stanju u klavijaturi, ili je to jos neka od Yamahinih nebuloza.
Dodato:
Da budem tacniji - imam CPI file (fajl sa svim pakovima) sacuvan na stiku i na drugom disku. Koliko vidim, a ne vjerujem da to vidim, ne postoji opcija import CPI u YEM. Dakle, ako kojim slucajem nemate spasene pojedinacne pakove(kao ja), a ostanete nekim slucajem bez racunara/sistema - sjebani ste, iako imate pack fajl koji ste ucitali u klavijaturu uredno sacuvan sa svim podacima. Sama cinjenica, da prilikom paljenja YEM-a nema niti poruke da se sadrzaji ne poklapaju, pokazuje koliko je ovo retardiran i nepraktican princip, koliki je ovo promasaj, i koliko je Tyros 4 u ovom domenu nadmocan nad ovim najblaze receno idiotlukom. Jedino cemu sada mogu da se nadam, je da neko skonta kako rastaviti CPI file na sastavne dijelove (zasebne packove), a s obzirom koliko je to sve zapetljano, u to nesto cisto sumnjam.

Promijenjeno od Sky Net (17.02.2016 u 18:08 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
Sky Net je offline   Reply With Quote

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 07:49

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije